صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۹۹۰۱۱
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۰ - ۲۴ مهر ۱۴۰۱
امیر علیرضا صباحی‌فرد فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: اکنون تست‌های اولیه باور ۳۷۳ را در برد ۳۰۰ کیلومتر انجام می‌دهیم. روزی تصور هدف قرار دادن یک پرنده متخاصم در ۳۰۰ کیلومتری محال بود، اما امروز در حال تحقق است‌.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم: فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: اکنون تست‌های اولیه باور ۳۷۳ را در برد ۳۰۰ کیلومتر انجام می‌دهیم. روزی تصور هدف قرار دادن یک پرنده متخاصم در ۳۰۰ کیلومتری محال بود، اما امروز در حال تحقق است‌.

امیر علیرضا صباحی‌فرد فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش در همایش علم و فناوری در دفاع مقدس که در دانشگاه افسری خاتم الانبیاء(ص) پدافند هوایی برگزار شد، اظهار داشت: در حوزه پدافندی با افتخار هشت سال جنگ تحمیلی را پشت سر گذراندیم.

وی خاطرنشان کرد: تجهیزاتی که در جنگ داشتیم اندک و وابسته بود؛ مانند هاگ و راپیر. اما با آن سامانه‌های اندک‌مان توانستیم ماشین جنگی صدام را در عملیات والفجر هشت متوقف کنیم.

امیر صباحی‌فرد گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، سامانه‌های اندکی را که داشتیم و توسط مستشاران خارجی به‌کارگیری می‌شد، رها گردید و جوانان متخصصان توانستند آن‌ها را دوباره راه‌اندازی کنند.

فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش با بیان اینکه دشمنان به دنبال دیوانه‌ای بودند تا در وضعیت ابتدای انقلاب به ما حمله کنند، عنوان کرد: صدام بهترین گزینه برای تحمیل جنگ به ایران بود. در هر جنگ و با هر حمله‌ای ابتدا فرودگاه‌های کشور بسته می‌شود، اما کارکنان پدافند هوایی در جنگ تحمیلی با تجهیزات اندک اجازه ندادند برای یک لحظه هم فرودگاه‌ها بسته شود.

وی ادامه داد: دشمنان همه توان خودشان را به کار گرفتند تا ایران را به زانو دربیاورند. مهمترین کارشان این بود تا اقتصاد کشور را مختل کنند و اجازه ندهند نفت از جزیره خارک صادر شود. دشمنان بیش از 2 هزار و 800 بار به جزیره خارک حمله موفق و ناموفق انجام دادند که توسط پدافند هوایی از آنجا دفاع شد.

امیر صباحی‌فرد با بیان اینکه شهدای بسیاری در جزیره خارک برای دفاع و صیانت از صادرات نفت تقدیم شد، گفت: در دفاع مقدس دکترین دفاعی پدافند هوایی تغییر یافت. قبل از انقلاب ماموریت پدافند هوایی، دفاع از چند سایت، پایگاه و باند فرودگاه بود، اما در جنگ دکترین دفاعی پدافند هوایی تغییر یافت و 500 نقطه برای تامین امنیت از مناطق حیاتی مورد پدافند قرار گرفت.

وی با بیان اینکه اگر اقدامات خلاقانه و ابتکارات در جنگ نبود، نمی‌دانستیم چگونه پدافند کنیم، تاکید کرد: در عملیات والفجر هشت ابتکارات بسیاری به کارگرفته شد. قبل از آن پدافند هوایی جنگنده‌های بسیاری از دشمن متخاصم ساقط کرد، اما در آن عملیات با ابتکاراتی که صورت گرفت، ماشین نظامی ارتش عراق متوقف و هواپیماهای بسیار زیادی ساقط شد.

امیر صباحی‌فرد خاطرنشان کرد: در جنگ آموختیم که باید روی پای خودمان بایستیم و از دیگران قطع وابستگی و امید کنیم. امروز پدافند هوایی رو به پیشرفت حرکت می‌کند. در سال‌های گذشته کارهای بسیاری انجام شده است. تا چند سال قبل با سامانه‌هایی که در جنگ داشتیم رزمایش انجام می‌دادیم، اما اکنون با تجهیزات بومی که در لبه فناوری هستند، رزمایش برگزار می‌کنیم.

وی با بیان اینکه پدافند هوایی ارتش امروز قدرت مطلق منطقه‌ای است و قدرتش در دنیا انکارناپذیر است، اظهار داشت: ما در جنگ و بعد از آن آموختیم تا باید پوشش پدافند هوایی را در همه سطح‌ها و لایه‌ها داشته باشیم. در گذشته در ارتفاع بالا مشکل داشتیم، اما سامانه پدافندی باور 373 را در داخل با برد 200 کیلومتر ساختیم و آزمایش نیز کردیم. اکنون پا را فراتر گذاشته‌ایم. هر چه تهدیدات جلوتر برود، ما جلوتر از آن تهدیدات می‌رویم. اکنون تست‌های اولیه باور 373 را در برد 300 کیلومتر انجام می‌دهیم. روزی تصور هدف قرار دادن یک پرنده متخاصم در 300 کیلومتری محال بود، اما امروز در حال تحقق است‌.

امیر صباحی فرد تاکید کرد: ما دشمنان را در پایگاه‌های‌شان رصد می‌کنیم. برد رادارهای ما هزاران کیلومتر است. دشمنان اگر می‌توانستند بارها به ما حمله کرده بودند. نیروهای مسلح به بالاترین توان خودشان رسیده‌اند و بازدارندگی ایجاد شده است.

وی در پایان با بیان اینکه به مردم نوید می‌دهم که نیروی پدافند هوایی در بهترین شرایط ممکن است، گفت: توقف در نیرو جایز نیست. به دشمنان نیز هشدار می‌دهم که فکر حمله به ایران را نکنند؛ چراکه رزمندگان نیروهای مسلح و پدافند هوایی مقتدر و آماده در برابر شما ایستاده‌اند.