پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: در بازنگری روابط با عربستان سعودی، موضوع ایران را در نظر میگیریم.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر سهشنبه به وقت محلی در تداوم هراس از نفوذ منطقهای ایران مدعی شد حضور آمریکا در منطقه در راستای منافع ما بوده و ایران از جمله چالشهای امنیتی در منطقه است.
این مقام وزارت خارجه آمریکا مدعی شد که در بازنگری روابط با عربستان سعودی قطعا چشمان خود را نسبت به تهدیدهای ایران در منطقه و فراتر از آن، نخواهیم بست.
وی مدعی شد که سیاست ما در قبال اقدامات و تاثیرات مخربی که ایران در منطقه انجام میدهد یا آنها را ترویج میکند، تغییر نخواهد کرد.
جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز سهشنبه اعلام کرد، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حال ارزیابی مجدد مناسبات واشنگتن با ریاض درپی تصمیم اوپک پلاس مبنی بر کاهش تولید نفت است.
هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز سهشنبه در گفت وگو با سی ان ان گفت که بایدن مایل به همکاری با کنگره در مورد آینده روابط با عربستان است.
وی تصریح کرد: تصور میکنم رئیس جمهور خیلی روشن و واضح اعلام کرده که این مناسبات نیاز به ارزیابی مجدد دارد و ما مایل به بازنگری آن هستیم.
کربی اضافه کرد: مطمئنا با توجه به تصمیم اوپک، من فکر میکنم که وی در این موقعیت قرار دارد.
این مقام کاخ سفید اظهار داشت که بایدن از تصمیم اوپک پلاس مایوس شده و آماده همکاری با کنگره برای بررسی این مساله است که این مناسبات در آینده چگونه باید باشد.
این مقام شورای امنیت ملی آمریکا افزود: فکر میکنم که وی مایل است بلافاصله این مذاکرات را آغاز کند. فکر نمیکند این چیزی باشد که باید برای مدت طولانی تری منتظر ماند. این موضوع صرفا به جنگ در اوکراین مربوط نمیشود بلکه به منافع امنیت ملی ایالات متحده ربط دارد.
این سخنان پس از آن مطرح شد که باب منندز رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنای آمریکا خواستار قطع همکاری با عربستان از جمله در زمینه فروش سلاح به ریاض شد.
گروه اوپک پلاس روز چهارشنبه گذشته اعلام کرد که تولید نفت خود را ۲ میلیون بشکه در روز کاهش میدهد و این اقدام که بزرگترین کاهش از زمان همه گیری کرونا محسوب میشود؛ با واکنش تند مقامهای آمریکایی مواجه شد که نگران افزایش قیمت بنزین در کشور خود هستند.
قیمت نفت خام برنت با انتشار این خبر بیش از یک درصد افزایش یافت و به نزدیک ۹۳ دلار در هر بشکه رسید و قیمت نفت آمریکا نیز با ۱.۵ درصد افزایش، به ۸۷.۷۵ دلار رسید.
این توافق به رغم فشار آمریکا و دیگر کشورها برای تولید بیشتر، حاصل شده و عرضه را در بازاری که هم اکنون نیز در تنگنا هست، محدودتر میکند.