صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۹۸۴۷۶
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۱۹ - ۱۹ مهر ۱۴۰۱
شرکت توانیر در پاسخ به مطلب «میرسلیم: وزارت نیرو باید مى‌گفت که به حداقل رساندن قطعى برق خانگى، به قیمت قطع برق صنعت تمام شده / مردم ترجیح مى‌دادند تولید صدمه نخورد و آینده و پیشرفت کشور به مخاطره نیفتد» که جوابیه ای ارسال کرده که در آن آمده: «برخی از نمایندگان محترم مجلس خاموشی‌های سال گذشته را در ذهن دارند و به دلایل نامشخص حاضر به پذیرفتن این حقیقت که تامین پایدار برق برای همه مشترکان (مشترکان صنعتی، خانگی، کشاورزی و...) با موفقیت انجام شده است، نیستند.»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

شرکت توانیر در پاسخ به مطلب «میرسلیم: وزارت نیرو باید مى‌گفت که به حداقل رساندن قطعى برق خانگى، به قیمت قطع برق صنعت تمام شده / مردم ترجیح مى‌دادند تولید صدمه نخورد و آینده و پیشرفت کشور به مخاطره نیفتد» که جوابیه ای ارسال کرد که متن آن به شرح زیر است:

۱-در سال جاری و با تلاش‌های صورت گرفته، هیچ گونه خاموشی برنامه ریزی شده ناشی از کمبود تولید برق اعمال نشده است با این حال برخی از نمایندگان محترم مجلس خاموشی‌های سال گذشته را در ذهن دارند و به دلایل نامشخص حاضر به پذیرفتن این حقیقت که تامین پایدار برق برای همه مشترکان (مشترکان صنعتی، خانگی، کشاورزی و...) با موفقیت انجام شده است، نیستند.

۲-در ادامه توضیح بند ۱ و ضمن اشاره به این که برق کشوردرزمستان سال ۱۴۰۰ و تابستان امسال، با برنامه ریزی دقیق و هماهنگی با سایر دستگاه‌ها مانند وزارتخانه‌های صمت، کشاورزی و نفت با پایداری کامل تامین شده است و هیچ گروهی از مشترکان با محدودیت جدی مواجه نشده اند، تاکید می‌شود که برنامه‌های مدیریت بار برق همگی از نوع تشویق محور است که در مشترکان صنعتی، کشاورزی و خانگی در ازای مشارکت در آن‌ها از پاداش‌های چندبرابری نسبت به قیمت‌های مصوب برق برخوردار می‌شوند.

۳-همانگونه که اشاره شد، امسال و برای نخستین بار، از ابتدا برنامه‌های مدیریت بار برق با هماهنگی وزارتخانه‌های نیرو و صمت انجام و تدوین و همزمان با آغاز برنامه‌های مدیریت بار، نظرات اصلاحی در نشست‌هایی با روسای اصناف به ویژه فولاد و سیمان نیز دریافت شد تا نواقص این برنامه‌ها تا حد امکان برطرف شود. لازم به ذکر است که این برنامه‌ها همه از نوع تشویق محور است به نحوی که مشترک برق در ازای مشارکت در این برنامه ها، از مشوق‌های تعریف شده که باعث کاهش در بهای برق مصرفی‌ها آن‌ها می‌شود، برخودار می‌شوند.

۴- در سال گذشته به دلیل کمبود برق در شهرک‌های صنعتی، بیش از ۴۸ ساعت به صورت برنامه ریزی شده ناچار به قطع برق بودیم که امسال واحد‌های صنعتی شهرک‌ها تنها ۱۲ ساعت در هفته محدودیت در مصرف داشتند که می‌توانستند با استفاده از شیفت شب یا فعالیت در روز جمعه آن را هم جبران کنند.

۵-در خصوص صنایع بزرگ و انرژی بر نیز با توجه به این که ۴۴۰ واحد انرژی بر در کشور وجود دارد که عمدتاً از واحد‌های بزرگ در بخش فولاد، سیمان، آلومینیوم و مس هستند و برای این صنایع نیز با هماهنگی وزارت صمت به گونه‌ای برنامه ریزی شد که تا این واحد‌ها تعمیرات و یا تعطیلات خود را در طول سال به تابستان موکول کنند.

۶- براساس اطلاعات منتشر در سایت کدال (و نه صرفا اطلاعات صنعت برق) و مصاحبه‌های مدیران صنایع فولادی، پتروشیمی، مس و سیمان، میزان تولید محصولات صنعتی در سال جاری بیش از تقاضای داخلی بوده است، همگی نشانگر افزایش تولید بوده و هیچ نشانه‌ای از کاهش تولید در سال جاری مشاهده نمی‌شود و جملگی گزارش‌ها بیانگر آن است کاهش تقاضای داخلی در میزان سود دهی صنایع مذکور اولین و مهمترین نقش را داشته است.

۷-در خصوص صنایعی مانند سیمان و فولاد نیز با درک این که مجموعه محترم وزارت صمت از شرایط بازار و نحوه مدیریت آن آگاهی بیشتری دارند، درباره نحوه مدیریت بار صنایع هماهنگی لازم انجام شد. در این خصوص می‌توان سیمان سپاهان اصفهان و فولاد مبارکه را به عنوان صنایعی از دو طیف متفاوت معرفی کرد که در زمینه مدیریت بار ضمن همکاری با برق، توانسته اند تولید خود را در سطح مطلوبی حفظ نمایند.

۸-در مجموع از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۱.۴۴ درصد رشد برق مصرفی داشتیم که میزان رشد مصرف برق در بخش پتروشیمی ۳۰ درصد آلومینیوم کشور ۱۸ درصد، بخش فولاد کشور ۸ درصد و سیمان ۵.۴ درصد نسبت به سال گذشته رشد مصرف برق داشتند.

۹- تولید صنایع فولادی نیز نه به دلیل کاهش عرضه برق، بلکه به دلیل مشکلات زیرساختی در حوزه فناوری اطلاعات کاهش پیدا کرده است و میزان تولید آن‌ها هیچ ارتباطی به برق ندارد که با پیگیری دقیق اخبار مربوط به ماه‌های گذشته، می‌توان به درستی به واقعیت آن پی برد.