صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۰ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۹۷۰۳۰
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۴ - ۰۹ مهر ۱۴۰۱
رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان از ارائه خدمات به بیش از چهار و نیم میلیون زائر اربعین از سوی این جمعیت خبر داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 ایسنا:رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان از ارائه خدمات به بیش از چهار و نیم میلیون زائر اربعین از سوی این جمعیت خبر داد.
 
پیرحسین کولیوند در نشست خبری که ظهر امروز در ساختمان صلح جمعیت هلال احمر برگزار شد، گفت:‌در ابتدا جا دارد که از تلاش‌ها و حمایت‌های اهالی قلم و رسانه برای پوشش خدمات هلال احمردر ماموریت اربعین امسال تشکر و قدردانی کنم، اقداماتی که از سوی رسانه‌ها انجام شد، اقدامی ایثارگرانه بود.
 
وی در ادامه به تشریح اقدامات هلال احمر در ماموریت اربعین پرداخت و گفت:‌در اربعین حسینی سال جاری شش سیاست و راهبرد در راستای ارائه خدمات به زائرین در پیش گرفته و ارائه خدمات پزشکی در دو قسمت در خاک ایران و عراق دسته بندی شد.
 
رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان با بیان اینکه در ماموریت اربعین‌ حسینی چهار و نیم میلیون نفر ویزیت شدند، گفت: همچنین کسانی در بیمارستان‌ها بستری شدند. برخی نیز توسط آمبولانس‌ها و اتوبوس‌آمبولانس‌ها به داخل ایران انتقال داده شدند و در حال حاضر هیچ بیماری در عراق نداریم.
 
کولیوند با بیان اینکه در ماموریت اربعین امسال برنامه‌ریزی، آموزش و فرهنگ سازی اولویت عامل اصلی برای ارائه خدمات شایسته به مردم و کاهش آسیب دیدگان بود، گفت: برای اولین بار ، جمعیت هلال احمر درمانگاه درمان زخم، تاول و فیزیوتراپی را برپا کرد. همچنین مجوز پرواز بالگرد هلال‌احمر را برای اولین بار در عراق دریافت کردیم.
 
وی افزود:‌ جلسات ماهانه با طرف عراقی برای برگزاری کیفی‌تر مراسم اربعین در سال‌های آینده نیز در دستورکار است، خوشبختانه در نتیجه اقدامات انجام شده بالاترین میزان رضایتمندی بین زائران از خدمات هلال احمر بود.
 
رئیس جمعیت هلال احمر در خصوص ارائه آموزش های همگانی و لزوم بهره‌مندی آحاد مردم از این آموزش‌ها نیز اظهارکرد: با تلاش‌هایی که صورت گرفت امروز آموزش‌های همگانی از جمله آموزش کمک‌های اولیه گسترش و توسعه پیدا کرد. امسال با توجه به اینکه نیاز به کمک های اولیه زیاد است آن را گسترش و توسعه دادیم تا مردم را آموزش دهیم. بحث تزریقات را هم به آن اضافه کردیم به خصوص که در بحث بلایا و حوادث جاده‌ای نیاز داریم رانندگان را آموزش دهیم که در حال حاضر در حال انجام است.
 
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه برای خدمت رسانی به زائران از تجربیات گذشته نیز استفاده شد، گفت: آموزش‌هایی را به زائران اربعین ارائه کردیم که از اولین اقدامات ما در این خصوص تالیف کتاب و کتابچه‌هایی برای افزایش آگاهی و اطلاعات مردم بود. همچنین کنگره بین‌المللی نیز برای برگزاری راهپیمایی اربعین برگزار کردیم که در کشور عراق نیز یک روز بعد از اربعین کنگره سلامت در اربعین را در دستورکار قرار داده و برگزار شد.
 
کولیوند با بیان اینکه یک مرکز کنترل عملیات در عراق برای اولین بار در اربعین سال جاری راه اندازی شد، گفت:‌ همه بیماران بستری شده در عراق در ایام اربعین به کشور بازگردانده شده و بیمار بستری در بیمارستان‌های عراق نداریم و جان باختگان نیز به کشور برگردانده شدند.
 
بیمه امدادگران اجرایی شد
وی در خصوص بیمه امدادگران نیز اظهارکرد: با توجه به وعده‌ای که داده بودیم همه امدادگران تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند و همچنین بیمه تکمیلی را هم برای داوطلبان و امدادگران در نظر گرفتیم. همچنین در حق‌الزحمه امدادگران نیز تغییراتی ایجاد شده و افزایش یافته است که در حال حاضر برای ۲۴ ساعت شیفت ۴۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.
 
کولیوند در خصوص جذب داوطلبان برای این جمعیت نیز گفت: جذب داوطلبان جوانان آغاز شده و افراد می‌توانند در این زمینه به ما کمک کنند.
 
کولیوند با بیان اینکه هلال احمر ایران جزو پنج جمعیت برتر بین‌المللی است، اظهار کرد: ما شش بیمارستان را از کشور عراق تحویل گرفتیم که این موضوع برای اولین بار اتفاق افتاد. همچنین سه بیمارستان و ۱۵ پایگاه درمانی را نیز در مسیر نجف به کربلا داشتیم.
 
به گفته وی اقداماتی که صورت گرفته موجب شده که جانباختگان حوادث ترافیکی در عراق نسبت به سال ۹۸، ۱۰ نفر کاهش پیدا کند.
 
وی با اشاره به ارسال دارو برای ایام اربعین نیز گفت: ۳۰۰ تن دارو برای ایام اربعین به عراق ارسال شد اما سرم را از کشور عراق تهیه کردیم.
 
کولیوند با اشاره به بخش گرمازدگی در اربعین سال جاری گفت: جمعیت هلال احمر به واسطه تجربه خود در حج در حوزه گرمازدگی از تجربیات آن در اربعین نیز استفاده کرد. احتمال داده می‌شد که در این ایام با گرمازدگی بیماری‌های بهداشتی و وبا و ... مواجه شویم اما با اقدامات، اطلاع رسانی‌ها و فرهنگسازی‌هایی که پیش از اربعین صورت گرفت تعداد بیماران کاهش پیدا کرد و تعداد جانباختگان نیز کمتر بود.
 
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه برای اولین بار ما با کمبود دارو مواجه نشدیم، گفت: دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر به درمانگاه‌ها مراجعه کرده و برای نخستین بار ۸۰ یونیت دندانپزشکی در پنج مرکز فعال شد و همچنین برای اولین بار درمانگاهی برای درمان زخم پا راه اندازی شد.
 
کولیوند با اشاره به بازگشایی دو مرز در شمال غرب کشور برای مراسم راهپیمایی اربعین اظهار کرد: در اقلیم کردستان عراق استقبال بی نظیری از زائران صورت گرفت و کمک‌های بسیاری انجام شد که همکاری‌های چندجانبه نیز از نقاط قوت ما بود.
 
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه امسال مجوز پرواز هلیکوپترها در عراق به ما داده شد، گفت: البته خوشبختانه نیازی به استفاده از آن نبود.
 
کولیوند با اشاره به ایام پایانی ماه صفر و اقدامات جمعیت هلال احمر نیز اظهار کرد: در این ایام خدمات در چهار محور ارائه شد که محور اول امداد و نجات بود. در حوزه اقدامات درمانی نیز کارهایی صورت گرفت. برای اسکان نیز با همکاری برخی هیات‌ها و سازمان‌هایی مثل شهرداری اقدامات لازم انجام شد. یکی از اقدامات این بود که در حرم به زائران ناتوان برای حمل و نقل کمک کردیم و برای این کار از ویلچر استفاده کردیم.
 
کولیوند گفت: برای تهیه سرم در عراق تفاهم‌نامه‌ای با عراق بستیم که دو میلیون سرم از آنها خریداری کنیم. ۶۰۰ هزار سرم در این مدت مصرف شد و باقیمانده آنها به بیمارستان امام علی (ع) در نجف انتقال پیدا کرد که این بیمارستان برای جمعیت هلال احمر است.
 
کولیوند با اشاره به برنامه این جمعیت در خصوص راه اندازی پارک‌های تاب‌آوری و بحران، گفت: از نیازهای ما مدیریت بحران است که در این راستا نیاز داریم به مردم و مسئولان آموزش‌های لازم را ارائه کنیم. این اقدام در مرحله ابتدایی در چند استان صورت خواهد گرفت و پس از آن برنامه داریم که در سراسر کشور و همچنین از سوی خانه‌های هلال احمر انجام شود.
 
کولیوند در ادامه گفت: هر پست امدادی ما در عراق یک ساختمان خواهد داشت و در طول سال نیز از طریق بیمارستان امام علی (ع) به زائران خدمات ارائه می‌کنیم و نمی‌گذاریم که گلایه‌ای از کمبود دارو یا پزشک باشد. برای سال آینده نیز تلاش می‌کنیم که در ایام اربعین از یک فرکانس رادیویی بیسیم و خط تلفن استفاده کنیم تا بتوان به آسانی با آن تماس برقرار کرد.
 
کولیوند در پایان گفت: یک درمانگاه نیز در کربلا در حال راه‌اندازی است اما تلاش ما بر این است که از امکاناتی که در کشور عراق وجود دارد بیشتر استفاده کنیم.