پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس: معاون شورای امنیت روسیه گفت اوکراین به عنوان یک کشور ممکن است در نتیجه رویدادهای جاری از نقشه جهان ناپدید شود.
«دیمیتری مدودف» نایب رئیس رئیس شورای امنیت روسیه پنجشنبه (۲۱ ژوئیه) در کانال تلگرامی خود گفت اوکراین به عنوان یک کشور ممکن است در نتیجه رویدادهای در حال وقوع از نقشه ناپدید شود.
وی در این خصوص نوشت: پس از کودتای ۲۰۱۴، اوکراین استقلال کشور خود را از دست داد و تحت کنترل مستقیم غرب جمعی قرار گرفت و همچنین شروع به این باور کرد که ناتو امنیت آن را تضمین میکند.
این سیاستمدار روس و رئیسجمهور پیشین روسیه افزود: در نتیجه همه رویدادهای کنونی اوکراین ممکن است آنچه از حاکمیت کشور خود باقی مانده را از دست بدهد و از نقشه جهان محو شود.
به نوشته خبرگزاری روسی «تاس»، مدودف همچنین تاکید کرد که «جنایتکاران اوکراینی قطعا به دلیل جنایاتی که علیه مردم اوکراین و روسیه مرتکب شدهاند تحت تعقیب قرار خواهند گرفت».
وی اواخر خرداد هم از احتمال نبودن اوکراین روی نقشه تا دو سال دیگر گفته بود. پیشتر همچنین «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که دیگر امکان بازگشت اوکراین به مرزهای سابق وجود ندارد.
این دیپلمات در مصاحبه با «اسکای نیوز» عربی گفت: اوکراینی که من و شما در مرزهایی سابق میشناختیم، دیگر وجود ندارد و دیگر وجود نخواهد داشت. این امر مشهود است.
«لئونید پاسچنیک» رئیس جمهوری خلق لوهانسک گفته که این منطقه ممکن است برای الحاق به روسیه همهپرسی برگزار کند. رئیسجمهوری خلق دونتسک یکی دیگر از جمهوریهای دونباس هم گفته که موضوع پیوستن به روسیه زمانی که این جمهوری مرزهای قانونی خود را بازگرداند، به موضوع شماره یک تبدیل خواهد شد.
بر اساس این گزارش، علاوه بر این، مقامات منطقه «خرسون» که از اواسط ماه مارس تحت کنترل روسیه است، بارها تاکید کردهاند که این منطقه نیز به دنبال پیوستن به روسیه است. همچنین یک مقام ارشد در منطقه دیگری به نام «زاپوروژیه» گفت که این منطقه امیدوار است به روسیه بپیوندد و بخشی از ناحیه فدرال جنوبی آن شود.
پیشتر، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در گفتوگو با وبسایت «نیوزمکس» گفت که این کشور قصد واگذاری قلمروهای خود به روسیه را ندارد اما احتمالاً در مذاکرات در خصوص مشکلات مربوطه مشارکت خواهد کرد. وی در این خصوص گفت: ما حاضر نیستیم هیچ یک از سرزمینهای خود را واگذار کنیم زیرا استقلال و حاکمیت ما است. مشکلات خاصی در مورد برخی از مناطق وجود دارد، برخی جزئیات وجود دارد که میتوان در مورد آنها گفتوگو کرد.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در تاریخ ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ماه) به درخواست کمک جمهوریهای دونباس لوهانسک و دونتسک برای دفاع در مقابل اوکراین، دستور آغاز عملیات نظامی در اوکراین را صادر کرد و از همان ابتدا تأکید کرد که مسکو به دنبال اشغال قلمروهای اوکراین نیست و هدف از عملیات نظامی را نازی زدایی و خلع سلاح اوکراین اعلام کرد.
از ابتدای درگیریها، کشورهای غربی از جمله ایالات متحده آمریکا با تشدید فشارهای تحریمی علیه روسیه و عرضه تسلیحات سبک و سنگین به اوکراین نه تنها کمکی به آرام شدن اوضاع نکردهاند بلکه بر آتش درگیریهای این کشور اروپایی دامن زدهاند.