پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا: وزیر کشور گفت: حتی عزیزانی که ممکن است حجابشان کامل و دقیق نباشد و ممکن است مقداری نقص داشته باشد، آنان هم با دل و جان به انقلاب و نظام و اسلام هم اعتقاد دارند هم وابسته هستند.
احمد وحیدی در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در پاسخ به سوال خبرنگاران با اشاره به در پیش رو بودن ایام اربعین اظهار کرد: در توافقی که با دولت عراق شده است، لغو روادید برای این ایام انجام شد. لازم است که زیرساختهای آن را هم فراهم کنیم که هم استانها و هم دستگاههای درگیر این امر دارند کار خود را انجام میدهند.
وی با اشاره به اینکه به موضوع آزاد سازی سواحل ، بهرهگیری مناسب از آنها را مورد تاکید قرار داد و گفت: شرایط نسبتاً قابلقبولی را داریم اما باید تلاش کنیم هرچه میتوانیم آن را بهتر کنیم تا عزیزان در سفرهای تابستانی به سواحل کمتر دچار مشکل شوند و بیشتر بتوانند بهرهوری داشته باشند.
وزیر کشور در پاسخ به پرسشی درباره تاکید بر اجرای قانون عفاف و حجاب و دیدگاه دولت در این زمینه، تصریح کرد: موضوع زیست عفیفانه در کشور یک موضوع خیلی جدی است و البته بانوان ما و دختران ما همه غالباً و اکثراً خودشان را متعهد میدانند. ما عفیفتر و باحجابتر از زنان ایرانی در هیچجا نداریم و این جزو افتخارات کشور ماست.
وحیدی یادآور شد: حتی عزیزانی که ممکن است حجابشان کامل و دقیق نباشد و ممکن است مقداری نقص داشته باشد، آنان هم با دل و جان به انقلاب و نظام و اسلام هم اعتقاد دارند و وابسته هستند. حالا در این بین افرادی پیدا میشوند که در اثر سهلانگاری یا بیتفاوتی و غفلت آن حجابی که باید رعایت کنند، نمیکنند و خیلی از آنان هم با یک تذکر مشفقانه مشکل حل میشود و گوش میکنند.
وی افزود: بعضی از موارد خیلی نادر هم پیدا میشود که به هرحال یک مقدار حالت اصرار بر عدم رعایت قانون دارند. به هرحال قانون همهجا قانون است. مصوبات و مقرراتی که معادل قانون است همهجا باید رعایت شود و فرقی هم نمیکند که کجا باشد. در هر حوزهای از ترافیک و راهنمایی رانندگی تا مالیات و در همه مسائل اجتماعی هر مقرراتی وجود دارد باید اجرا شود.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه در مورد حجاب هم مقررات و مصوباتی وجود دارد که کارکردی مشابه قانون دارد، اظهار کرد: باید اینها رعایت شود و موارد بسیار اندکی که پیدا میشود که حتی در برابر تذکرات ناصحانه، مشفقانه و محبتآمیز رعایت نمیکنند، آنوقت تذکرات مقداری جدیتر به آنان داده میشود و خیلی از آنان هم بعد از این تذکرات متنبه میشوند و به مقررات توجه میکنند.
وحیدی در پاسخ به پرسشی درباره «واکنش به انتشار عامدانه تصاویر کشف حجاب در فضای مجازی که با تحریک افرادی خارجنشین انجام میشود»، تصریح کرد: بعضی از این موارد اصلا مربوط به داخل نیست و از خارج حمایت و اداره میشود و طبیعتاً آنان قصدهای نامطلوبی دارند و به دنبال تحمیل یک فرهنگ غلط و منحط هستند و این را راه مقابله با اسلام و نظام اسلامی قرار دادند و طبیعتاً اینها مواردی است که قابلقبول نیست.
وی افزود: اینکه عدهای در خارج بنشینند که معمولاً هم به دستگاههای اطلاعاتی خارجی وصل هستند - و بعضاً هم این امر معلوم شده است - بخواهند برای داخل تعیین تکلیف کنند، آن هم در یک مسئله با این اهمیت، قابلقبول نیست. ما از همه کسانی که با فضای مجازی سروکار دارند درخواست میکنیم که تحت تاثیر این القائات سوء قرار نگیرند که غالباً هم قرار نمیگیرند. اما عناصر محدودی هم اگر تحت تاثیر قرار گرفتند، طبق وظایف قانونی، دستگاههای مربوطه به آنان تذکراتی میدهند که آنان هم حتماً باید این تذکرات مدنظرشان باشد و به آن عمل کنند.
وحیدی در پاسخ به این پرسش که چرا نیروهای انتظامی به جای مقابله با خفتگیری بر گشت ارشاد تاکید دارند، اظهار کرد: آن موارد هم جزو وظایف نیروی انتظامی هست. این نیرو وظایف گستردهای دارد و انجام یک وظیفه معنایش این نیست که وظیفه دیگری زمین بماند. در آن حوزهها هم نیروی انتظامی قاطعانه عمل میکند.
وی یادآور شد: طبیعتاً تلاشهای مختلفی ممکن است انجام شود که اصل موضوع را به جای دیگری ارجاع دهند اما چنین نیست و وظایف مختلف است که این مورد هم از جمله وظایف نیروی انتظامی محسوب میشود. همانطور که با قانونشکنان ترافیک و سارقان باید برخورد شود، باید به کسانی هم که این مقررات را رعایت نمیکنند تذکر داده شود.
وزیر کشور درباره وضعیت متروپل نیز اظهار کرد: مرحله بحران متروپل پشت سر گذاشته شده و الان در اختیار منطقه آزاد قرار گرفت و قراردادی بسته شد که براساس دستورالعملها تخریب و بازسازی انجام شود که البته نیازمند طی شدن روند قضایی است. از نظر ما مسئله تمام شده است و الان پروژهای در اختیار منطقه آزاد است.
وحیدی در پاسخ به پرسش دیگری درباره لزوم آموزش نیروهای انتظامی در زمینه نحوه برخورد با رعایت نشدن حجاب و جلوگیری از توهین یا بیاحترامی به بانوان، اظهار کرد: اصل این است که با کرامت برخورد شود و همین طور هم هست. الان خیلی موارد اساساً فراجا با کسی مواجه نمیشود بلکه پیامک میدهد و درخواست میکند که اصلاح کنند و در بیشتر موارد هم اصلاح میشود اما موارد بسیار اندکی هست که افراد متجاهرانه و مصرانه میخواهند قانونشکنی کنند که باید فکر کرد که چکار باید کرد اگر کسی واقعاً مصر به اجرانکردن مقررات باشد؟ در فراجا دارد اقداماتی انجام میشود که البته همان هم در نهایت رعایت کرامت انجام میشود اما گاهی فضاسازی میشود و مقاومتهایی در برابر اعمال قانون رخ میدهد که نباید در برابر اعمال قانون مقاومت کرد و نیروی انتظامی هم رعایت نهایت اکرام را خواهد کرد.