پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا: معاون وزیر امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری به سوالی درباره برنامه هستهای ایران پاسخ داده و بر اهمیت توافق هستهای در زمینه نظارت بر برنامه هستهای ایران تاکید کرد.
به گزارش وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا، بانی دنیس جنکینز، معاون وزیر امور خارجه این کشور در زمینه کنترل تسلیحاتی و امنیت بینالمللی در یک کنفرانس خبری آنلاین در پاسخ به این سوال که آیا صحت دارد که ایران اورانیوم غنیشده کافی برای تولید بمب هستهای دارد و در صورت صحت داشتن آن، چطور چنین چیزی میتواند یک موفقیت بزرگ برای سیاست خارجی آمریکا به حساب بیاید، گفت: فکر میکنم قبلا به وضوح گفتهایم که با خروج آمریکا از برجام[توافق هستهای]، زمان گریز برای [تولید و انباشت] مواد شکافتپذیر ایران به طرز مشهودی از حدود یک سال، پیش از خروج آمریکا از توافق به چند هفته یا کمتر رسیده است.
جنکینز ادامه داد: دولت بایدن به دنبال بازگشت به اجرایی کردن کامل برجام است، به ویژه به این خاطر که ما عقیده داریم فعالیتهای هستهای ایران باید توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی، سرسختانه محدود و تماما بر آن نظاره شود. بنابراین، ما همچنان روی این موضوع کار میکنیم.
او همچنین مطرح کرد: برجام هنوز برای ما ارزش دارد و آن را مهمترین راه دستیافتن به موفقیت در تلاش برای جلوگیری از تولید یک سلاح هستهای توسط ایران میدانیم.
ادعاهای این مقام آمریکایی درباره زمان گریز هستهای ایران در حالی مطرح میشود که مقامات ایران تاکید کردهاند تولید و به کارگیری تسلیحات هستهای در دکترین دفاعی ایران جایی ندارد.
دولت بایدن، با این که طبق ادعای این مقام آمریکایی به دنبال بازگشت به اجرایی شدن کامل برجام است، رویکرد سازندهای را برای انجام شدن یک توافق خوب در مذاکرات احیای توافق هستهای در پیش نگرفته است.
چنان که جو بایدن، رییس جمهور آمریکا پیشتر در آستانه سفر به منطقه گفته بود، دولت او به «افزایش فشارهای دیپلماتیک و اقتصادی علیه ایران ادامه خواهد داد تا آماده بازگشت به توافق شود.»
اخیرا آمریکا و ایران با تسهیلگری اتحادیه اروپا مذاکرات برجامی غیرمستقیمی در قطر برگزار کردند که در بر دارنده نتیجه ملموسی برای طرفین نبود.
حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، اخیرا در یک کنفرانس خبری مشترک با همتای قطریاش در تهران در این باره بیان کرد: ما برای رسیدن به توافقی خوب، قوی و پایدار مصمم هستیم و برخلاف برخی از ادعاهای رسانهای طرف آمریکایی ما هیچ گونه مطالبه زیادهخواهانه و هیچ گونه مطالبه فرابرجامی مورد ادعای آمریکا را نداریم.
وزیر امور خارجه گفت: مطالبات ما کاملا در چارچوب توافق سال ۲۰۱۵ است و اگر در حوزهای طرف آمریکایی احساس میکند موضوع فرابرجامی است ما در درون گفتوگوها به طرف آمریکایی تأکید کردهایم براساس آنچه که در ماههای گذشته در مذاکرات رخ داد و بارها طرفهای غربی اعلام کردند که هر آنچه که مانع نفع اقتصادی ایران از برجام میشود را برمیدارد. ما در گفتوگوهای اخیر بر یک موضوع اساسی تمرکز کردیم و آن بحث تضمین موثر از سوی آمریکا در حوزههای هر آن چیزی است که بخواهد نفع اقتصادی ایران از برجام را تحت تأثیر قرار دهد و مطالبه و خواسته ما زیادهخواهانه نیست.
امیرعبداللهیان ادامه داد:در مسیر اخذ تضمینها آمریکا باید متعهد شود که ایران از مزایای کامل توافق ۲۰۱۵ برخوردار خواهد بود و این چیزی است که تاکنون طرف آمریکایی نتوانسته نسبت به تحقق آن ما را مطمئن کند.
او افزود: بار دیگر تأکید میکنم که ما حسن نیت داریم. اهل مذاکره منطقی هستیم و در این مسیر جدی هستیم.