صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۸۴۷۷۰
تاریخ انتشار: ۴۲ : ۱۶ - ۱۷ تير ۱۴۰۱
یک هواپیمای فضایی آمریکا به نام ایکس-۳۷بی (X-۳۷B) با ۷۸۱ روز پرواز ممتد در مدار زمین رکورد پیشین خود را شکست. این هواپیمای بدون سرنشین شرکت بوئینگ که تنها هواپیمای فضایی قابل استفاده مجدد جهان است، در سال ۲۰۱۰ به مدار زمین فرستاده شد و درون آن چندین ماموریت و آزمایش به کلی سِری در حال انجام است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یورونیوز: یک هواپیمای فضایی آمریکا به نام ایکس-۳۷بی (X-37B) با ۷۸۱ روز پرواز ممتد در مدار زمین رکورد پیشین خود را شکست.

این هواپیمای بدون سرنشین شرکت بوئینگ که تنها هواپیمای فضایی قابل استفاده مجدد جهان است، در سال ۲۰۱۰ به مدار زمین فرستاده شد و درون آن چندین ماموریت و آزمایش به کلی سِری در حال انجام است.

در سال‌های گذشته برخی از این آزمایشات به صورت عمومی منتشر شده‌اند. یکی از آن‌ها که سال گذشته اجرا شد تست یک ماژول آنتن فرکانس رادیویی فتوولتائیک متعلق به آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی دریایی ایالات متحده بود. این دستگاه کوچک که به اندازه یک جعبه پیتزا است، انرژی خورشیدی را به امواج مایکروویو تبدیل کرده و سپس می‌تواند آن را از سطح مداری به طرف زمین بازتاب دهد.


پنج ماموریت تعریف شده در این هواپیما مربوط به آکادمی نیروی هوایی ایالات متحده هستند و سازمان فضایی آمریکا، ناسا، نیز دو آزمایش در حال انجام در این هواپیما دارد. به گفته این سازمان هدف از این آزمایشات بررسی و ارزیابی اثر تشعشعات فضایی بر روی مواد مختلف از جمله دانه‌های گیاهان است.

طراحی کلی بوئینگ ایکس-۳۷بی شبیه به شاتل فضایی ناسا است که اکنون بازنشسته شده است. این هواپیمای فضایی نظامی، که در مقایسه با شاتل ناسا کوچک‌تر است، حدود ۹ متر طول و تقریبا ۳ متر ارتفاع دارد. طول بال‌های آن نیز کمی کمتر از ۵ متر هستند.

هواپیمای فضایی پیشرفته آمریکا برای عملکرد در محدوده‌ای از ارتفاع ۲۴۰ تا ۸۰۵ کیلومتر از سطح زمین طراحی شده و دارای قابلیت کاملاً خودکار خروج از مدار، فرود و یک سیستم کنترل کاملاً الکترومکانیکی است که بی‌نیاز از هیدرولیک عمل می‌کند.

به دلیل مخفی‌کاری اطلاعاتی و ذات آزمایش‌هایی که در این هواپیما در حال انجام است، شایعات و تئوری‌های متفاوتی درباره آن جریان دارد. یکی از شایعات این است که هواپیما بستری آزمایشی برای تسلیحات مداری است و یا می‌تواند برای به دام انداختن ماهواره‌‌های «دشمن» مورد استفاده قرار گیرد.

کارشناسان با این حال در این ادعاها تردید دارند و استدلال می‌کنند که هواپیما بسیار کوچک است و به اندازه کافی توانایی مانور ندارد که بتوان از آن برای این اهداف استفاده کرد. بنا به گفته آنان احتمالا همانطور که مقامات نظامی ایالات متحده ادعا می‌کنند، ماموریت اصلی این هواپیمای فضایی آزمایش سیستم‌های حسگر و راداری جدید و سایر فناوری‌ها پیشرفته در مدار زمین است.

هواپیمای فضایی ایکس-۳۷بی هرچند با پرواز ممتد ۷۸۱ روز، معادل ۲ سال و ۵۱ روز، رکورد جدیدی را به ثبت رسانده است با این حال با رکورد کلی پروازهای فضایی هنوز فاصله زیادی دارد.

بسیاری از ماهواره‌های رصد زمین برای ۱۰ سال یا بیشتر کار می‌کنند و فضاپیمای وویجر۱ و وویجر ۲ ناسا نیز تقریباً ۴۵ سال پس از بلند شدن هنوز در فضای بین‌ستاره‌ای زنده هستند.