صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۱ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۸۳۹۴
تعداد نظرات: ۱۵ نظر
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۱ - ۱۱ تير ۱۳۹۱
فارین پالسی:
سال 2001، جت ها و کشتی های جنگ ایرانی کشتی پژوهشی "بریتیش پترولیوم" را که از طرف اذربایجان در حال پژوهش بود را تهدید کردند. در سال 2008، قایق های تندور اذربایجان سکوهای نفتی ترکمنستان را تهدید کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


فارین پالسی نوشت: تهران قصد استقرار زیردریایی های خود را در دریای خزر دارد. ظاهرا ایران در حال آماده کردن نیروهای خود در آب های غنی از نفت است که مرزهایش هنوز تعریف شده نیست.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، دریادار عباس زمانی فرمانده فنی نیروی دریایی ارتش گفت که ایران زیردریایی های سبکی به دریای خزر می فرستد اما او توضیحی در مورد تعداد آنها و ماهیت ماموریت آنها ارائه نکرد.

پس از مسکو، تهران دومین قدرت در دریای خزر است. ایران حدود 100 قایق موشکی در دریای خزر دارد که البته دو قایق از این تعداد مجهز به موشک های ضد کشتی است.

تهران همچنین پیش از این اعلام کرده است که در حال ساخت ناوشکن است که با این حساب به بزرگترین کشتی حاضر در ناوگان دریای خزر ایران مبدل خواهد شد.

فروپاشی شوروی بازیگران جدیدی را وارد مناطق غنی از نفت و گاز خزر کرد. این در حالی است که مرزها هنوز مشخص و تعریف نشده است.

آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان کشورهایی مستقل هستند که 20 سال پیش ظهور یافتند و از آن زمان در حال توسعه ناوگان دریای خزر خود به منظور حفاظت از منابغ نفتی و گازی خود هستند.

از سوی دیگر، ایران و روسیه در حال تقویت نیروی دریایی خود هستند.

فارین پالسی در ادامه این رویدادها در دریای خزر را مسابقه تسلیحاتی می خواند و می نویسد: بی اعتمادی بی ایران، ترس از تسلط روسیه بر خزر و نگرانی های مسکو و تهران از حضور احتمالی امریکایی ها و اروپایی ها در این دریاچه از عوامل این رویدادها است.

امیدهای ترکمنستان برای ایجاد پروژه خط لوله انتقال گاز به سمت اروپا از بین رفت، چراکه ایران و روسیه هر دو با این طرح مخالفت کردند.

دریای خزر نزدیک به 12-12 تزیلیون دلار نفت دارد. از میان پنج کشور، ایران بزرگترین ذخایر نفتی را دارد ولی از سوی دیگر سواحل قزاقستان و آذربایجان بزرگترین میدان های نفتی شده را در اختیار دارند.

هیچکدام از کشورهای خزر به یکدیگر اعتماد ندارند و در حال اماده سازی فضا برای یک جنگ بالقوه است..

تا به حال چندین درگیری کوچک در خزر پیش امده است. سال 2001، جت ها و کشتی های جنگ ایرانی کشتی پژوهشی "بریتیش پترولیوم" را که از طرف اذربایجان در حال پژوهش بود را تهدید کردند.

در سال 2008، قایق های تندور اذربایجان سکوهای نفتی ترکمنستان را تهدید کردند.

در سال 2009، سکوی نفتی ایران وارد ابهایی شد که ادربایجان متعلق به خود می دانست. این مسئله موجب نگرانی مسئولان اذربایجانی شد اما انها در مقابل ایرانی ها قدرتی ندارند.
 
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۲
حامد
|
۲۲:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
از میان پنج کشور، ایران بزرگترین ذخایر نفتی را دارد ولی از سوی دیگر سواحل قزاقستان و آذربایجان بزرگترین میدان های نفتی شده را در اختیار دارند.


اینی که وگفتی یعنی چه؟
نعمتی
|
۲۰:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
با سلام به عنوان یک دانشجوی باستان شناسی عرض می کنم که بهتر است از لفظ دریای کاسپین برای این دریا استفاده شود. بنا بر شواهد تاریخی و مخصوصا منابع یونانی کاسپی ها اقوامی بوده اند که در حاشیه ی جنوبی این دریا می زیسته اند. مورخین دوران اسلامی از نام های زیادی چون دریای دیلم دریای گیلان دریای طبرستان دریای گرگان و چند ده نام دیگر برای نامیدن این دریا استفاده کرده اند. متاسفانه در دوران پهلوی به دلیل وابستگی ها و تعلقات قومی از نام دریای مازندران برای این دریا استفاده گردید که بیانگر تنها بخشی از اقوامی است که در کنار این دریا سکونت دارند. با توجه به اینکه خزر ها قومی از اقوام اورال آلتایی با ریشه ی نژادی غیر ایرانی بودند که در حواشی رودخانه ی ولگا و شمال قفقاز می زیسته اند و در طول تاریخ نیز هجوم ها و تخریبات زیادی از جانب این قوم متجاوز در نواحی مختلف مسکونی حاشیه ی این دریا و مناطق مسلمان نشین قفقاز صورت گرفته است( که به تفصیل در منابع مورخین دوران اسلامی ثبت شده است) به نظر می رسد استفاده از واژه ی خزر از لحاظ تاریخی نا درست می باشد. خزر ها در قرن نهم میلادی از آیین اولیه ی شمنی و بت پرستی خویش به آیین یهود گرویدند و سپس در سایر اقوام حاشیه ی این دریا تحلیل رفتند و امروزه نشانی از آن ها دیده نمی شود. جمهوری آذربایجان از آن جا که در پی تقویت اندیشه ها و سیاست های قوم گرایانه ی خویش است از این نام برای نامیدن دریای کاسپین استفاده می کند و در دیداری که آقای خاتمی با الهام علی اف داشتند به کار بردن لفظ دریای مازندران با اعتراض الهام علی اف مواجه شد. به نظر می رسد نامیدن این دریا به نام دریای کاسپین که در منابع جغرافیایی و نهاد های بین المللی نیز به همین نام خوانده می شود بر هویت ایرانی بخشی وسیعی از این دریا تاکید خواهد نمود و مانع سو استفاده های تاریخی از نام نادرست (خزر) خواهد گردید. با تشکر
ناشناس
|
۱۹:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
جلوی ایران اینا هیچی نیستن
ناشناس
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
انتخابف جنگ با آمریکا و اسرائیل و امارات و بحرین تمام شد و حالا رسیده به کشورهای همسایه شمالی؟؟؟
کیهان
|
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
حالا امروز جنگ با امریکا تمام شد جنگ با روسیه شروع شد دست بردار از دروغ
ناشناس
|
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
50 درصد خزر متعلق به ایران است . 50 درصد متعلق به شوروی . حالا شوروی تقسیم شده ما ضامن نیستیم . باید تالش گشتاسپی و لنکران و شهرهای زیر ارس به ایران ملحق شود .
رضایی مصدق
|
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
به امید سربلندی ایران در آبهای خزر و خلیج پارس و آبهای بین المللی.
لازم است تا ایران برای افزایش امنیت خود، قدرت خود را در تمامی مولفه های موثر بیش از پیش افزایش دهد.
آرش
|
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
یعنی روزی نمیشه من بیام انتخاب چندتا خبر از احتمال وقوع جنگ که یه طرفش ایرانه نباشه!
این هم موضوعات به درد بخور چرا اینقدر ذهن مردم رو درگیر می کنید؟
اینکه ایران یه جنگ پیش رو داره مسلمه اینکه این وسط هم فقط ما مردم ضرر می کنیم مسلمه.
تو دنیای واقعی کم گرفتاری داریم تو دنیای مجازی هم ....
ناشناس
|
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
مرگ بر اسرائیل
مرگ بر روسیــه
ناشناس
|
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
با این اخبار تنش زات اعصاب برامون نزاشتی.
به امید خدا همه افراطی هایی قدرت طلب که منفعتی برای دنیا ندارند به جزء تولید شعار، سایه شون از سر ملت ها برداشته بشه.
امید م
|
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
کی گفته ما جنگ طلبیم؟!!!!
ناشناس
|
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
معلوم نیست این خبرها را ازکدام قوطی عطاری پیدا می کنید
کلا خیلی دلتون می خواد کشورمان وارد یک جنگ بشه
هر روز تیتر شما در مورد حمله به ایران وجنگه
دیگه شورشه در اوردید
هرچه پیام می نویسم هم چاپ نمی کنید
فرید
|
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
جنگ با امریکا و اسراییل کم بود کشور های حوزه دریاچه خزر هم به ان اضافه شده!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
همچین گفتین فکر کردم جنگ شده!
Mehdi arsenali
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
همینو کم داشتیم