صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۸۱۳۷۱
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۲۱ - ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
رئیس جمهور گفت: شهدا، حفظ انقلاب، ارزش‌ها، عدالت اجتماعی، اخلاق و توجه به مظاهر عالی انسانیت را از ما مطالبه می‌کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس جمهور گفت: شهدا، حفظ انقلاب، ارزش‌ها، عدالت اجتماعی، اخلاق و توجه به مظاهر عالی انسانیت را از ما مطالبه می‌کنند.

سید ابراهیم رئیسی، بعد از ظهر روز پنجشنبه، ۲۶ خرداد در بیست و پنجمین سفر استانی خود به استان اصفهان و در دیدار با نخبگان این استان، اظهار کرد: رضای پروردگار در رضای از کرامت امام رضا(ع) است و او مظهر کرامت بشر است. حقیقت آن است که ما در روند امور زندگی خود نیازمند عنایت حضرت حق و نیازمند توجه اخلاص شهدا هستیم. و همواره سخن و پیامشان را در فضایی که زندگی می‌کنیم به خود یادآوری کنیم.

وی با اشاره به ۲۳ هزار شهید استان اصفهان، افزود: هیچ کوی و برزنی نیست که نشان از شهدای اصفهان نداشته باشد و به‌جاست که اصفهان به‌عنوان شهر شهید و شهادت و ایثار و ولایت مداری معرفی می‌شود. حقیقت این است که در جای جای شهر و این استان، عطر شهید و شهادت دارد و پیام شهیدان در این فضا طنین افکن است، لکن به تعبیر مقام معظم رهبری، گوش شنوا می‌خواهد که این پیام را بشنویم.

رئیس جمهور بیان کرد: شهدا، حفظ انقلاب، ارزش‌ها، عدالت اجتماعی، اخلاق و توجه به مظاهر عالی انسانیت را از ما مطالبه می‌کنند. امید داریم که در لبیک گفتن به شهدا و ایثار ایثارگران و پیام‌های مکرری که امام عزیزمان داشتند، توفیق داشته باشیم و در ارتقاء آنچه از اخلاق و عدالت و عقلانیت به‌عنوان سنگ بنای زیربنای جامعه اسلامی قرار داده شده، همگی خود را موظف بدانیم و از آن صیانت کنیم.

رئیسی گفت: با همه آنچه در این چهل سال اتفاق افتاده، باز راه بسیار طولانی در پیش داریم. باید از عبرت‌های گذشته استفاده و تلاش کنیم تا گام استوار برداریم. آنچه در بیانیه گام دوم انقلاب تبیین شده، برای همه ما در حوزه‌های سبک زندگی اسلامی، عدالت اجتماعی، علم فناوری، عزت ملی، استقلال و آزادی است که باید با مشارکت همگان و این سرمایه اجتماعی امروز و ارتقاء آن و نشاط اجتماعی که از جلوه‌های سرمایه اجتماعی است، آن را حفظ کنیم.

رئیس جمهور ادامه داد: مسئولیت سنگینی به عنوان یک طلبه و خدمتگزار مردم دارم و همه باید همت کنیم چون به نظر می رسد پیشینیان آنچه تشخیص می‌دادند انجام دادند و امروز میراث گرانقدر امام خمینی (ره) در اختیار همه ماست و مردم اصفهان نشان دادند برای دفاع از این میراث با همه وجود و همه وزن خود آماده هستند تا خطر کنند و در عرصه های پر خطری که ظاهر شدند نمره قبولی گرفتند.

وی افزود: وظیفه دولت در برابر این خطر پذیری بسیار سنگین است. مردم که روزهای سختی را در جنگ گذراندند و مشکلات بزرگی را پشت سر گذاشتند توقع خدمت هم دارند. مشکلات استان اصفهان را می‌دانیم و موضوع بحث همه نخبگان در این جلسه با همت جهادی ممکن است.

رئیسی گفت: امروز با پشتوانه مردمی که داریم کار بسیار آسان می‌شود. سرمایه توکل به حضرت حق را داریم که بسیار سرمایه بزرگی است.

رئیس جمهور اظهار کرد: دغدغه همه شهدا مانند شهید سلیمانی دغدغه عدالت و دین بود و بر همین اساس بر داعشی‌ها و تکفیری‌ها تفوق یافت. مگر امکانات و اعبتارات برای او وجود داشت اما او مجاهدانه رفت و راه را هموار کرد و همه چیز را برای جهان اسلام به دست آورد.

وی افزود: معتقدیم موانع ممکن است ابتدا انسان را به فکر وا دارد اما ما پیرو مکتبی هستیم که امام راحل سردمدار آن است، ایشان فرهنگ ما می توانیم را معنی کرد. اگر فرهنگ ما می توانیم وجود داشته باشد همه چیز ممکن است. ما هم خود را موظف به خدمت می‌دانیم و می توانیم بر همه مشکلات فائق بیاییم.

وی گفت: مسئله آب در اصفهان و حل این مشکل مورد تاکید دولت و نخبگان است. امروز ورودمان به منطقه ورزنه و تالاب گاوخونی برای همین انجام شد. برخی روستاها را بازدید و در اجتماعات مردمی شرکت کردیم. مردم به‌ حق خود اشاره کرده‌اند و این حق برای آنها قائل است که مصوبات شورای عالی آب اجرا شود.

 

رئیس جمهور گفت: ما منکر هیچکدام از این مسائل و مشکلات نیستیم. این مسلم است که میزانی که قبلا آب در رودخانه وجود داشته الان وجود ندارد. یا بهره برداری درست اتفاق نیفتاده یا کمبود نزولات بارانی داریم. 10 میلیارد مترمکعب آب به سه میلیارد مترمکعب آب تبدیل شده است. باید به عدالت رفتار شود به این معنی که طرحی جامع داشته باشیم و با درنظر گرفتن همه اولویت ها و حقوقی که وجود دارد و همه آنچه که از اسناد و پیشینه داریم و راه هایی که برای برون رفت از این وضعیت وجود دارد، حرکت کنیم.

 

رئیسی تصریح کرد: دولت و وزارت نیرو تلاش می‌کنند تا از این وضعیت خارج شویم و در زاینده رود آب جاری شود تا مردم چشمشان به آب روشن و دغدغه کشاورزان برطرف شود. این یک الزاماتی دارد که باید به آن عمل کنیم. الگوی کشت باید صحیح باشد. اگر قرار است مقررات رعایت شود، نباید از آب سو استفاده شود و برداشتهای بی جا رخ دهد.

 

وی افزود: دوستان درصدد هستند که این طرح را کامل کنند و آن را در محضر همه نخبگان در منطقه قرار دهند. موضوع را برای همه روشن کنند. ما به دنبال ایجاد طرح جامعی هستیم تا مشکل را برطرف کند. هر طرحی و هر راهی که برای رفع مشکل آب استان اجرا شود، حتماً در دستور کار دولت قرار خواهد گرفت و این طور نیست که از کنار مشکل بگذریم.

 

رئیس جمهور تصریح کرد: به من گفتند زمانی به اصفهان بروم که آب وجود داشته باشد، اما من گفتم که باید عمق مسئله را از نزدیک ببینم. اگر با مردم شفاف باشیم، اگر با مردم با عدالت رفتار کنیم و این به مردم تفهیم شود، بهترین حامی برای این طرح خود مردم خواهند بود. این مهم دغدغه و در دستور کار دولت ماست. ما از نظرات دانشگاه چه از نظر فنی یا حقوقی و کسانی که می‌توانند نظرات خود را به مجموعه دولت منعکس کنند، حتماً استفاده خواهیم کرد تا اگر کمبودی وجود دارد برطرف و عدالت اجرا شود تا مسئله برای مردم دلنشین شود.‌

 

رئیس جمهور بیان کرد: باید به مسئله فرهنگ تأکید و توجه شود. اصفهان، استان فرهنگی است و این استان نامش با علم و فرهنگ و هنر آمیخته شده است. اگر گردشگری و توسعه یافتگی در استان وجود دارد، باید با حفظ هویت فرهنگی آن باشد. مبادا اجازه دهید هویت‌زدایی از مردم اتفاق بیافتد. این هویت شناسنامه اصفهان است. شناسنامه دینداری و عشق به اهل بیت و شهادت و ایثار است. این شناسنامه نباید مخدوش شود. مدنیت این استان نباید دچار خدشه شود که جلوه‌های آن مسائل هنری، علمی و فرهنگی توسعه استان است. هویت نباید فدای توسعه یافتگی شود. برخی آتش به اختیار کار را آغاز کرده اند. من از همه کسانی که از بودجه دولت استفاده می کنند، می خواهم که از مجموعه‌های فرهنگی و نهادهای مردمی فعال در حوزه جوانان و فرهنگ حمایت کنند. از مجموعه‌ها پشتیبانی کنید. یک طلبه فاضل و معلم قرآن که امروز جوانان را جمع می کند، باید مورد پشتیبانی قرار بگیرد. ما در اقتصاد هم می گوییم که دولت وظیفه هدایت، حمایت و نظارت دارد. اگر دولت همه کارها را به خواست خود انجام دهد که نمی‌شود. بخش خصوصی را نه تنها در اقتصاد، بلکه در فرهنگ هم باید تقویت کرد.

 

وی افزود: تسهیلات را باید به فعالان اقتصادی داد. از فعال فرهنگی باید پشتیبانی اقتصادی انجام داد، اما دولت نباید نقش نظارتی خود را ترک کند. نسبت به مسئله درمان ناباروری امروز کار بیمه را آغاز کرده‌ایم. در این دولت حمایت از درمان ناباروری در تمام استان‌ها اتفاق افتاده و این هزینه را دولت متقبل شده است. این توفیقی برای دولت است که بیش از 5 میلیون از کسانی که توان پرداخت بیمه نداشتند، اکنون به صورت رایگان می‌توانند از بیمه سلامت استفاده کنند. هم بیمه ناباروری را در سراسر کشور فعال کردیم و هم بیمه سلامت را و خداوند را به خاطر آن شاکریم.

 

رئیسی گفت: اگر فضای مجازی مدیریت شود ایجاد محدودیت برای کسب و کارهای نوبنیاد نیست، ما می خواهیم ناهنجاری‌ها و ورود به زندگی خصوصی افراد را محدود کنیم. فساد در همه بخش ها باید مورد مبارزه قرار گیرد. فضای مجازی هم همین‌طور است. گاهی آنقدر فضا محدود می‌شود که کسی که می‌خواهد از فضای مجازی استفاده درست کند، دچار مشکل می شود.

 

وی ادامه داد: در دولت در وزارت ارتباطات و کارگروه فضای مجازی مسئله را پیگیری می‌کنیم. فضای مجازی ساخته دست بشر است. توسعه این فضا بسیار سریع اتفاق می‌افتد و همه زندگی بشر در تمام دنیا را به خود اختصاص داده است. در همه عرصه ها از فضای دیجیتال استفاده می شود، اما این فضا به مدیریت احتیاج دارد. اما این مدیریت به معنای محدودیت آن نیست.

 

رئیس جمهور افزود: تلاش می کنیم فساد، قاچاق، رد و بدل کردن سلاح در فضای مجازی اتفاق نیفتد. مدیریت فضای مجازی در دستور کار دولت قرار گرفته است. استفاده از نیروی جوان انقلابی تأکید من در همه شوراهای اداری، همه استان‌ها و دولت است. وضعیتی که مردم در بوروکراسی و کندی امور در دولت از آن گلایه مند بودند، با استفاده از نیروی تحول گرا قابل حل است. کسی که خودش تحولی نباشد، چگونه می‌تواند یک مجموعه را متحول کند؟

 

رئیسی اظهار کرد:  تمام تلاش ما در دولت، میدان دادن به جوانان انقلابی است. تأکید ما بر میدان دادن به بخش خصوصی هم هست. در جلسه با اتاق تعاون و اتاق اقتصاد گفته شد که بخش خصوصی را در مقابل تصمیمات خلق الساعه قرار ندهید. اینجور نباشد که یک شب فعال اقتصادی بخوابد، فردا بلند شود و تصمیم جدیدی گرفته شود. کشاورز باید بداند کاشت، داشت و برداشت او قابل پیش بینی است، چون در غیر این صورت اقتصاد غیرفعال است و کشاورز حاشیه نشین می شود.

 

وی گفت: در روستایی در اصفهان آب شرب یا برق نداریم یا گاز یا جاده یا مدرسه یا خانه بهداشت نداریم، همین مسئله باعث می‌شود که افراد روستا را ترک کنند و به حاشیه شهرها بروند. باید به کشاورز تسهیلات داد و کشاورز باید پشتوانه مالی داشته باشد. محصول او را به قیمت خوب بخریم اینگونه می شود که اقتصاد روستا فعال می شود که ما دنبال همین هستیم.

 

وی با اشاره به قانون مالیات، گفت: این قانون از قدیم نسبت به همه کسب و کارها وجود داشته است،  اما آنچه در مجلس تصویب و سپس ابلاغ شده، باید در اجرا نیز مورد نظارت قرار گیرد. حساب تجاری فرد از حساب فردی او جدا نیست. این انتقاد قابل پذیرش است. به همه ممیزان مالیاتی می‌گویم که به اصناف اعتماد کنند و نظر آنها را صائب بدانید، مگر آنکه خلافش ثابت شود. اساس ما باید بر اعتماد باشد. اگر یک نفر خلافش ثابت شد آن وقت اقدام کنید. آقایان ممیزان در سراسر کشور، از حساب‌های الکترونیک برای شفاف سازی استفاده کنید تا جلوی فرارهای مالیاتی هم گرفته شود.

 

وی ادامه داد: کسانی که می‌خواهند با دور زدن قانون با درآمدهای هنگفت، از پرداخت مالیات فرار کنند و به شکل‌های مختلف درآمدهای بالا دارند و از مالیات فرار می کنند، بدانند که قانون در برابر آنهاست. اما همه صاحبان کسب و کار که در بازار هستند باید مورد اطمینان قرار گیرند. باید اعلام کنیم که در فلان وقت حساب تجاری از شخصی جدا می‌شود و من مطمئنم که اصناف هم حمایت می‌کنند. دولت مردمی نه فقط اینکه ما در میان مردم هستیم، بلکه یعنی مردم بدانند که دولت به آنها اعتماد دارد. ما به اتاق‌های صنفی می‌گوییم اگر کسی فرار مالیاتی انجام می‌دهد، او را معرفی کنند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی بیان کرد: اعتماد به مردم، اصناف و بازار  اصل و اساس و ملاک دولت سیزدهم است. سازمان اجتماعی زیر نظر وزارت کشور است که بسیار خوب عمل می‌کند. البته برخی دستگاه‌ها در این زمینه دچار غفلت شده‌اند که باید برای آن اقدام مناسب صورت گیرد. من معتقدم که دانشگاهیان آسیب‌های اجتماعی را به شکل دقیق مورد پژوهش قرار می‌دهند. گزارش‌هایی از نقاط مختلف استان به من رسیده، به ویژه درباره حواشی آسیب‌های اجتماعی در نقاط مختلف کشور که از نظر آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی که زیبنده استان و کشور نیست. ما باید برای آن فکری چاره کنیم. محور کار ما عدالت است. فقر، فساد و تبعیض زیبنده نظام ما نیست. اگر در کنار آب زاینده‌رود یک مدیریت قوی قرار گیرد، کمبودهای احتمالی برطرف می‌شود. یکی بحث آب و فراوانی آب و دوم مدیریت آن اس

 

وی با اشاره به اینکه اختیارت آب استان دغدغه یکی از نخبگان بود، ادامه داد: ما سلسله مراتب اداری داریم، اما اینکه استان منتظر باشد که مرکز چه می‌گوید، من در شورای اداری شهرکرد و چهارمحال و بختیاری گفتم و اینجا هم می‌گویم که در شهرستان، در استان و در کشور کار کرده‌ام. اینکه فکر کنیم یک نسخه ای در مرکز نوشته شود و استان به آن عمل کند، اشتباه است. استان اختیاراتی دارد. به آقای استاندار هم می‌گویم که برخی کارها را در استان می‌توانند حل و فصل کنند و به هیئت دولت هم می‌گویم که دست استان‌ها را در برخی امور باز بگذارند، البته جزئیات مسئله را در ادامه خواهیم گف

 

وی گفت:  با تولید 5 هزار مگاوات برق از مسیر نوری بسیار موافقم و معتقدم که تولید در هر زمینه‌ای باید مورد تأکید قرار گیر

 

وی خطاب به نخبگان گفت: نخبگان ارتباط خود با دولت را محدود به این جلسه ندانید. حوزه علمیه، دانشگاه، جوانان انقلابی حلقه های مشورتی تشکیل بدهند، تا توفیق آن شامل کل کشور بشود. نشست با حلقه‌های نخبگانی می‌تواند دستاوردهای فراوانی داشته باشد. دولت آمادگی دارد و ما وظیفه خود می‌دانیم که به نظرات فرهیختگان توجه کنیم و می دانیم که گشوده شدن مشکلات به دست نخبگان امکان‌پذیر خواهد بود.