صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۸۰۷۲۶
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۲۳ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۱
یک تلسکوپ فضایی متعلق به ماموریت «گایا» که نقشه دقیقی از کهکشان راه شیری را ترسیم می‌کند، روز دوشنبه آینده از نسخه جدیدی پرده‌برداری خواهد کرد که حاوی اطلاعات زیادی درباره نزدیک به دو میلیارد ستاره است. فرانسوا مینیار، ستاره شناس رصدخانه کوت دازور و مسئول ماموریت گایا در فرانسه گفت که هیچ ستاره‌شناسی وجود نخواهد داشت که مستقیم یا غیرمستقیم از داده‌های این تلسکوپ استفاده نکند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یورونیوز: یک تلسکوپ فضایی متعلق به ماموریت «گایا» که نقشه دقیقی از کهکشان راه شیری را ترسیم می‌کند، روز دوشنبه آینده از نسخه جدیدی پرده‌برداری خواهد کرد که حاوی اطلاعات زیادی درباره نزدیک به دو میلیارد ستاره است.

فرانسوا مینیار، ستاره شناس رصدخانه کوت دازور و مسئول ماموریت گایا در فرانسه گفت که هیچ ستاره‌شناسی وجود نخواهد داشت که مستقیم یا غیرمستقیم از داده‌های این تلسکوپ استفاده نکند.

وی درباره جزییات این رونمایی به بیش از ۱۵۰ هزار سیارک در منظومه شمسی اشاره کرد که این تلسکوپ مدار آن‌ها را با دقتی غیرقابل مقایسه محاسبه کرده است. این منجم همچنین به اندازه‌گیری‌های جدید درباره بیش از ۱.۸ میلیارد ستاره کهکشان راه شیری در رونمایی جدید تاکید کرد.

تلسکوپ ماموریت «گایا» که از طرف آژانس فضایی اروپا به فضا پرتاب شد از سال ۲۰۱۳ در موقعیت ممتازی به‌نام ال‌دو ( لاگرانژی دوم) در یک و نیم میلیون کیلومتری زمین و در مقابل خورشید قرار گرفته است.

میشا هیوود ستاره‌شناس رصدخانه پاریس می‌گوید: «گایا آسمان را اسکن می‌کند و هر چیزی را که می‌بیند جمع‌آوری می‌کند.»

گرچه گایا داد‌ه‌های دو میلیارد ستاره را جمع‌آوری کرده است اما این میزان شامل تنها یک درصد ستاره‌های کهکشان راه شیری است.

آقای هیوود می‌گوید که قبل از «گایا» منجمان دید بسیاری محدودی از کهکشان داشته‌اند.

با این حال قبل از گایا ماهواره هیپارکوس از سوی آژانس فضایی اروپا در سال ۱۹۹۷ به فضا پرتاب شد و توانست موضوع رصد ستاره‌ها را متحول کند و بیش از ۱۱۰ هزار جرم آسمانی را فهرست بندی کرد.

اما با گایا، اخترشناسان نه تنها به موقعیت و حرکت تعداد زیادی از ستارگان پی بردند بلکه این تلسکوپ اقدام به اندازه‌گیری خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن‌ها نیز کرد. حتی سن آن‌ها را نیز تخمین زد.

منجمان با داده‌های دقیق‌تر گایا می‌توانند پیشینه کهکشان‌ها را مطالعه کنند و با شبیه‌سازی مسیر تکامل ستاره‌ها متوجه شوند که میلیاردها سال پیش چه اتفاقی افتاده است.

دانشمندان با استفاده از داده‌های تلسکوپ ماموریت گایا سعی در بازبینی تاریخ و پی بردن به نحوه تحول کهکشان راه شیری دارند. آنها امیدوارند تا نتایج فعالیت های گایا اسرار بیشتری را از هستی هویدا کند.

ماموریت اسکن آسمان از سوی گایا تا سال ۲۰۲۵ ادامه پیدا خواهد کرد.