صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۸۰۰۳۶
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۲ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی هنگام ذبح دام، گفت: با توجه به آغاز فصل گرما، برای جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو باید گوشت خریداری شده را قبل از مصرف ۴۸ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه قرار داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 ایسنا:متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی هنگام ذبح دام، گفت: با توجه به آغاز فصل گرما، برای جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو باید گوشت خریداری شده را قبل از مصرف ۴۸ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه قرار داد.

دکتر مهرداد حقیقی متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری در خصوص تاریخچه شناسایی بیماری تب کریمه کنگو، عنوان کرد: تب کریمه کنگو نخستین بار در سال ۱۹۴۴ در منطقه کریمه اوکراین و سپس در سال ۱۹۵۶ در منطقه کنگو مشاهده شد و وقتی متوجه شدند که هر دو بیماری، یک منشاء دارند و به وسیله کنه منتقل می‌شوند، نام تب کریمه کنگو را برای آن در نظر گرفتند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه، ادامه داد: این بیماری برای اولین بار در سال ۱۳۷۸ به طور رسمی و قطعی در کشور ما تایید و شناسایی شد.

وی با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو از دام آلوده به انسان منتقل و از انسانی به انسان دیگر قابل سرایت است، بیان کرد: این ویروس اگر در بدن دام باشد و آن دام ذبح شود، پس از ۲۴ ساعت بر اثر اسید داخل بدن دام از بین می‌رود. به همین علت است که در کشتارگاه‌های صنعتی، لاشه را پس از ذبح دستکم ۲۴ ساعت نگه می‌دارند.

به گفته این عضو هیئت‌علمی دانشگاه، متاسفانه در برخی مناطق بلافاصله پس از این که دام ذبح می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد که این روش احتمال انتقال بیماری را بالا می‌برد.

وی افزود: در کشتارگاه‌های صنعتی و مجاز، نظارت‌های بهداشتی وجود دارد و کارکنان برای قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش، لباس مخصوص و عینک استفاده می‌کنند، بنابراین خطر آلودگی به ویروس تب کریمه کنگو زمانی افزایش می‌یابد که برخی افراد خارج از کشتارگاه اقدام به ذبح دام می‌کنند.

حقیقی در ادامه اظهار کرد: به افراد توصیه می کنم با توجه به آغاز فصل گرما و احتمال شیوع این بیماری، در زمان خرد کردن گوشت از دستکش استفاده کنند.

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری، افزود: مردم باید حتما گوشت خریداری شده را حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد نگه دارند و سپس مصرف کنند. همچنین از خوردن جگر خام خودداری و پیش از مصرف نیز ۴۸ ساعت آن را در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند.

وی همچنین دمای بسیار بالا را در از بین بردن ویروس موثر دانست.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه با اشاره به احتمال شیوع این بیماری در فصل بهار و تابستان گفت: بیماری ، چهار فاز دارد. فاز اول دوره کمون یا پنهان است؛ در این مرحله پس از گزش کنه آلوده یا تماس با بافت یا خون آلوده، ویروس وارد بدن فرد می‌شود. در این مرحله هنوز علایم اصلی آشکار نیست، امکان دارد فرد گلودرد یا بدن درد یا علایمی دیگر داشته باشد که به نظرش چندان مهم نباشد.

به گفته حقیقی، از زمان ورود ویروس تا وقتی علایم اصلی ظاهر می‌شوند معمولا یک تا پنج روز طول می کشد و بیشترین دوره کمون ۱۳ روز است.

وی ادامه داد: مرحله بعدی، فاز پیش از خونریزی است؛ در این مرحله احساس بی‌حالی، سردرد، درد عضلانی، تهوع، استفراغ و مشکلات گوارشی در فرد دیده می‌شود.

این متخصص بیماری های عفونی فاز سوم بیماری را مرحله خونریزی دهنده اعلام کرد و افزود: در این مرحله اعضای مختلف بدن دچار خونریزی می شوند، فاکتورهای انعقادی خون از بین می‌روند، اختلالات قلبی و عروقی آشکار می‌شوند.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی از فوت میانگین ۳ نفر از هر ۱۰ نفر مبتلا به این بیماری خبر داد که اغلب در فاز سوم ابتلا رخ می دهد و عنوان کرد: اگر بیماری وارد فاز چهارم یا دوره نقاهت شود، با ادامه مصرف داروها، ضعف بیمار برطرف شده و در طول چند هفته بهبود می‌یابد.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه با تاکید بر لزوم مراقبت و پیشگیری از ابتلا به این بیماری، گفت: با توجه به آغاز فصل گرما و نحوه انتقال این بیماری، مردم باید در زمان تماس با حیوان آلوده، در هنگام ذبح حیوان و تماس با اعضای داخلی بدن نکات بهداشتی را رعایت کنند.