پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یورونیوز: دوشنبه شب ۶ ژوئن (۱۶ خرداد) مسئولان شرکت فناوری اپل در کنفرانسی سالانه در آمریکا، از تازهترین محصولات خود رونمایی کردند.
در این رویداد که «کنفرانس جهانی توسعهدهندگان اپل» (WWDC 2022) نام دارد، اپل تغییرات نرمافزاری و سختافزاری متعددی را معرفی کرد اما قبل از آن پخش صدای سیمین غانم خواننده ایرانی در آغاز مراسم باعث شگفتی شماری از ایرانیانی شد که مراسم را دنبال میکردند.
این ترانه از خانم غانم که عنوان نسخه اصلی آن «سیب»، یا همان معنی انگلیسی واژه «اپل»، است در قالب یک قطعه بازسازیشده یا به اصطلاح «ریمیکس» پخش شد که توسط گروه موسیقی الکترونیک آمریکایی «اودزا» (ODESZA) تولید شده است.
قطعه ساختهشده توسط این گروه آمریکایی که «پشت خورشید» (Behind the Sun) نام دارد، در اواخر آوریل سال جاری به بازار عرضه شد.
اپل مراسم شب گذشته خود را با معرفی جدیدترین سیستم عامل خود یعنی «آیاواس ۱۶» (iOS 16) آغاز کرد. سیستم عامل جدید به کاربران آیفون و تبلتهای اپل اجازه میدهد دستگاههای الکترونیک خود را بیشتر شخصیسازی کنند و برای مثال «ویجت»های مختلف و متنوعی را بر روی صفحه نمایش قرار دهند.
نحوه نمایش نوتیفکیشنها یا همان اعلانها نیز در سیستم عامل جدید تغییر کرده و توسعهدهندگان اپلیکیشنهای اپل میتوانند آنها را شخصیسازی کنند. اپل همچنین تغییراتی را در سرویس پیامرسانی خود یعنی «آی مسیج» (iMessage) داده است. کاربران میتوانند از این پس و با سیستم عامل جدید پیامهای خود را ویرایش و یا پس از ارسال پاک کنند.
در سرویس نقشه اپل نیز بهروزرسانیهای جدیدی اعمال شده است و به گفته طراحان، مسیریابیها در این نسخه بهبود داده شدهاند.
آنچه اما برای فارسیزبانان جلب توجه کرد، اضافه شدن ویژگی تلفظ متون به زبان فارسی در سیستم عامل آیاواس ۱۶ بود. به کمک این سخنگوی صوتی که تحت عنوان «داریوش» در زیرمجموعه زبانهای آیفون در دسترس قرار گرفته است، افراد میتوانند محتوای روی نمایشگر را با صدای فارسی گوش کنند.
این قابلیت به خصوص برای نابینایان و یا افراد کم بینا میتواند بسیار مفید واقع شود، با این حال باید گفت که اضافه شدن این بخش هنوز در مرحله آزمایشی یا بتا است و مشخص نیست که در نسخه نهایی سیستمعامل به طور قطعی در دسترس کاربران قرار گیرد.
قرار است نسخه نهایی این سیستم عامل همزمان با معرفی آیفون ۱۴ در شهریور ماه سال جاری عرضه شود.
در کنفرانس شب گذشته همچنین از نسخههای جدیدتر سیستم عامل «آیپد او اس» (iPadOS) ویژه تبلتهای اپل و همینطور سیستم عامل «مکاوس ونتورا» (macOS Ventura) نیز رونمایی شد. از نکات سیستم عامل جدید آیپدها اضافه شدن یک اپلیکیشن تازه وایتبورد به نام «فری فرم» (Free Form) است که به طراحان و گرافیستها اجازه میدهد به صورت مشترک بر روی خلق یک پروژه بصری کار کنند. ابزار جدید «استیج منیجر» (Stage Manager) نیز کار را برای ساماندهی اپلیکیشنها به هنگام کار با رایانههای مک راحتتر میکند.
اپل همچنین در این مراسم از سیستم عامل جدید ساعتهای مچی هوشمند خود رونمایی کرد. تغییرات لحاظ شده در سیستم عامل «واچاوس ۹» (WatchOS9) با استفاده از ژیروسکوپ و شتابسنج تعبیه شده در ساعت، به کاربران ورزشکار این امکان را میدهد که دریابند تا چه حد اندازه گامها و شکل دویدن آنها مفید و مطابق با اصول است.
اپل در این مراسم همچنین از تراشه سختافزاری «ام۲» (M2) خود رونمایی کرد. اپل پیشتر با هدف مستقل شدن از شرکتهای طراحی ریزپردازنده نظیر اینتل، گام نخست در زمینه طراحی آنها را با چیپ «ام۱» (M1) آغاز کرده بود و این ریزپردازندهها را در محصولات خود به کار گرفته بود.
به گفته سازندگانش این تراشه نسل دو که از یک سیپییو ۸ هستهای برخوردار است، هرچند بر پایه نسل قبلی ساخته شده با این حال به لحاظ معماری داخلی تا ۵ نانومتر ارتقا یافته و با بهرهگیری از حدود ۲۰ میلیارد ترانزیستور میتواند تا ۱۵.۸ تریلیون محسابه در ثانیه انجام دهد.
تراشه جدید ام۲ در دو مدل رایانه مکبوک ایر و مک بوک پرو تازه اپل به کار گرفته شده است و به گفته تولید کنندگان آن، عملکرد این رایانهها را تا ۴۰ درصد بهبود داده است.
در بخش باتری نیز اپل از یک آداپتور برق جدید ۳۵ واتی رونمایی کرد. مقامات اپل میگویند مکبوک ایر محصول ۲۰۲۲ میتواند با کمک این آداپتور ظرف تنها ۲۰ دقیقه تا ۸۰ درصد شارژ شود.
رویداد جهانی توسعهدهندگان اپل تا روز ۱۰ ژوئن (۲۰ خرداد) ادامه خواهد داشت.