صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۷۷۹۹۲
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۱۱ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۱
یک روانشناس و زوج درمانگر گفت: درباره ازدواج افراد درون‌گرا و برونگرا؛ باید گفت اگر برون‌گرایی خیلی شدید یا درون‌گرایی خیلی شدید باشد برای ازدواج چندان مناسب به نظر نمی‌رسد و نمی‌توانند ازدواج موفقی داشته باشند اما اگر این ۲ طیف شخصیتی به هم نزدیک باشند که طبق مقیاس‌های تست نئو این نزدیکی بررسی و نشان داده می‌شود، می‌توانند با شناخت خصوصیات همدیگر ازدواج موفقی داشته باشند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: یک روانشناس و زوج درمانگر گفت: درباره ازدواج افراد درون‌گرا و برونگرا؛ باید گفت اگر برون‌گرایی خیلی شدید یا درون‌گرایی خیلی شدید باشد برای ازدواج چندان مناسب به نظر نمی‌رسد و نمی‌توانند ازدواج موفقی داشته باشند اما اگر این ۲ طیف شخصیتی به هم نزدیک باشند که طبق مقیاس‌های تست نئو این نزدیکی بررسی و نشان داده می‌شود، می‌توانند با شناخت خصوصیات همدیگر ازدواج موفقی داشته باشند.

آرزو بارسم ممقانی با بیان اینکه نمی‌شود ترکیب آدم‌ها را تغییر داد، اظهار کرد: تغییر شخصیت در افراد در صورتی اتفاق می‌افتد که خود فرد بخواهد که تغییر کند. یعنی فردی که درون‌گرا هست، دلش می‌خواهد بیشتر وارد جمع شود، بیشتر با آدم‌ها در ارتباط باشد؛ انگار که تصمیم می‌گیرد و می‌خواهد به طرف مقابلش که یک فرد برونگراست نزدیک‌تر شود تا رابطه بهتر شود و یا بالعکس. تغییر از خود فرد شروع می‌شود وگرنه هیچ‌کس نمی‌تواند کسی را تغییر دهد.

وی با اشاره به دو تیپ شخصیتی افراد درون‌گرا و برونگرا از مزایا و معایب و ازدواج این دو طیف مختلف رفتاری اظهار کرد: ما نمی‌توانیم دست به ترکیب و تیپ شخصیتی آدم‌ها بزنیم، زیرا تغییرپذیر نیستند و یک توهم بزرگ است که می‌توانیم فرد مقابلمان را تغییر بدهیم. افراد برون‌گرا افرادی اجتماعی هستند، دوستدار دیگران و ترجیح می‌دهند در دورهمی‌ها و مهمانی‌ها حضور داشته باشند و در عمل افرادی قاطع، فعال و حراف هستند، همچنین هیجان را خیلی دوست دارند.

این روانشناس با بیان اینکه افراد درون‌گرا را به راحتی نمی‌شود توصیف کرد خاطرنشان کرد: درون‌گراها افرادی محافظه‌کار هستند، اما این عملکرد به این معنی نیست که مثل برونگراها دوست‌داشتنی نیستند. این افراد مستقل و تک‌رو هستند اما تنبل و کند نیستند. درونگراها به فعالی و سرخوشی برونگراها نیستند اما افرادی ناخشنود هم به حساب نمی‌آیند. معمولاً کنجکاو و علاقه‌مند به تحقیق هستند.

وی با اشاره به تفاوت این دو گروه شخصیتی گفت: برونگراها وقتی در جمع هستند از جمع انرژی می‌گیرند اما برعکس درون‌گراها در جمع انرژی‌شان را از دست می‌دهند. و این به این معنا نیست که اهل جمع نباشند. یک درون‌گرا ممکن است در جمع حضور داشته باشد و به او خوش بگذرد اما وقتی از جمع بیرون می‌آید خیلی خسته است. اما یک برونگرا در جمع به او خوش می‌گذرد و هنگامی‌که از جمع بیرون می‌آید نه تنها خسته نیست، بلکه انرژی گرفته است.

راهکاری برای شناخت پیش از ازدواج

این زوج درمانگر با اشاره به راهکاری برای شناخت افراد در پیش از ازدواج افزود: تست معروفی توسط روانشناسان با عنوان تست نئو انجام می‌شود که این تست می‌تواند جنبه‌های روانی و شخصیت شناسی جامعی از فرد را به روانشناس ارائه دهد. در مرحله پیش از ازدواج در مورد تشخیص برون‌گرایی و درون‌گرایی نیز از این تست استفاده می‌شود و یک راهکار برای آشنایی با ویژگی‌های رفتاری این ۲ طیف شخصیتی است. در تست نئو مقیاس‌های برونگرایی که شامل صمیمت، جمع‌گرایی، قاطعیت، فعالیت، هیجان خواهی و هیجان‌های مثبت آن‌هاست بررسی و ارزیابی می‌شود که در این مقیاس‌ها، برونگراها نمرات بالاتری از درون‌گراها می‌گیرند.

وی افزود: از آنجاکه هدف این تست شناختن جنبه‌های مختلف شخصیت افراد است، می‌تواند به طرفین برای شناخت دقیق‌تر جنبه‌های رفتاری همدیگر کمک کند. البته این بدان معنی نیست کسی که در تست نئو نمره پایینی کسب کند، ایراد و مشکل دارد، در اینجا منظور از نمره بالا یا پایین نشانه بد بودن یا خوب بودن نیست، بلکه نشان دهنده تفاوت بین این ۲ تیپ شخصیتی است.

ممقانی با بیان اینکه خصوصیات شخصیت فرد برای انتخاب همسر مهم است و درون‌گرا بودن و برونگرا بودن قسمتی از شخصیت فرد است تصریح کرد: درباره ازدواج این ۲ تیپ شخصیتی؛ باید گفت اگر برون‌گرایی خیلی شدید یا درون‌گرایی خیلی شدید باشد برای ازدواج چندان مناسب به نظر نمی‌رسد و نمی‌توانند ازدواج موفقی داشته باشند اما اگر این ۲ طیف شخصیتی به هم نزدیک باشند که طبق مقیاس‌های تست نئو این نزدیکی بررسی و نشان داده می‌شود، می‌توانند با شناخت خصوصیات همدیگر ازدواج موفقی داشته باشند؛ تأکید می‌کنم اگر نزدیک باشد.

وی افزود: جالب است که معمولاً این ۲ تیپ شخصیتی به ظاهر متضاد اوایل آشنایی همدیگر را به شدت جذب می‌کنند و دلیلش این است که یک برون‌گرا تمام چیزهایی که در خودش ندارد در یک درون‌گرا می‌بیند و برای درون‌گرا هم متقابلاً همین اتفاق می‌افتد. اما بعدازاینکه ازدواج صورت گرفت و هیجانات اولیه فروکش کرد؛ تازه می‌فهمند که چقدر باهم متفاوت هستند و چقدر از ویژگی‌های طرف مقابل خسته می‌شوند.

این روانشناس گفت: در این‌گونه از رابطه‌ها به‌عنوان‌مثال فرد برونگرا احساس می‌کند یک درون‌گرا کمتر صحبت می‌کند، کمتر در جمع حاضر می‌شود یا مثل خودش نیست و این رفتار می‌تواند برای او آزاد دهنده باشد و طرف مقابل را مورد انتقاد قرار دهد. درون‌گراها هم ممکن است از هیجان و شیطنت و سرو صدا و معاشرت، احساس امنیت نداشته باشند. اینجاست که زوجین در رابطه به مشکل می‌خورند.

ممقانی در پایان گفت: برای ارزیابی خصوصیات شخصیت افراد در انتخاب همسر، بهترین گزینه مشاوره پیش از ازدواج است. تأکید می‌کنم که مشاوره پیش از ازدواج را باید جدی گرفت. افراد حتماً باید غربالگری قبل از ازدواج داشته باشند و آموزش ببینند. تست‌های خوبی در این زمینه وجود دارد و مصاحبه تشخیصی بالینی کامل از هر ۲ طرف گرفته می‌شود. اول باید خودشناسی اتفاق بیفتد تا در مرحله بعد زوج بتوانند با همدیگر وارد یک رابطه جدی و عمیق شوند. ازدواج سرمایه‌گذاری بسیار سنگینی است، خیلی اشتباه است که بدون مشورت و مشاوره گرفتن از یک متخصص بخواهند این قضیه مهم را پیش ببرند.