صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۷۷۲۵۸
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۰۹ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱
دفتر سازمان ملل برای هماهنگی امور بشر دوستانه در گزارشی اعلام کرد که ۱۸ میلیون نفر در منطقه ساحل آفریقا در آستانه گرسنگی قرار دارند. به گفته سازمان ملل گرسنگی در جهان به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۴ تاکنون رسیده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا: دفتر سازمان ملل برای هماهنگی امور بشر دوستانه در گزارشی اعلام کرد که ۱۸ میلیون نفر در منطقه ساحل آفریقا در آستانه گرسنگی قرار دارند.

به گزارش ایندیپندنت، به گفته سازمان ملل گرسنگی در جهان به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۴ تاکنون رسیده است.

مارتین گریفیتس رئیس امور بشردوستانه سازمان ملل متحد و هماهنگ کننده امداد اضطراری، گفت: کل خانواده‌ها در ساحل در آستانه قحطی هستند. اگر ما اکنون اقدام نکنیم، مردم جان خود را از دست خواهند داد.

انتظار می‌رود در ساحل ۷.۷ میلیون کودک زیر پنج سال از سوءتغذیه رنج ببرند که ۱.۸ میلیون از آن‌ها به شدت دچار سوء تغذیه هستند.

گریفیتس افزود: مجموعه‌ای از عوامل از جمله خشونت، ناامنی، فقر گسترده و قیمت‌های بی‌سابقه مواد غذایی، سوءتغذیه را تشدید کرده و بقای میلیون‌ها نفر را با خطر مواجه می‌کند.

به گفته سازمان ملل، وضعیت گرسنگی در بورکینافاسو، چاد، مالی و نیجر به سطح هشدار رسیده است و در صورت عدم اقدام به موقع در این مناطق، تقریبا ۱.۷ میلیون نفر با سطوح اضطراری ناامنی غذایی مواجه خواهند شد.

به گزارش ایرنا، آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در نشست شورای امنیت این سازمان درباره امنیت غذایی به ریاست آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا که کشورش ریاست دوره‌ای این شورا را در ماه جاری میلادی بر عهده دارد، اظهار کرد: در سراسر جهان، ۴۹ میلیون نفر در ۴۳ کشور در سطح اضطراری گرسنگی هستند و اکنون جنگ اوکراین، جنبه وحشتناک جدیدی به گرسنگی جهانی داده و حمله روسیه به همسایه خود (اوکراین) عملاً به صادرات مواد غذایی این کشور پایان داده است.

بر اساس گزارش سازمان ملل، جنگ در اوکراین موجب شده است قیمت مواد غذایی در سراسر جهان به بالاترین سطح برسد. یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر در جهان که یک سوم آن‌ها زیر خط فقر به سر می‌برند، به شدت در معرض کمبود و قطع مواد غذایی، انرژی و سیستم‌های مالی هستند که منجر به افزایش فقر و گرسنگی بیشتر می‌شود.

۳۶ کشور برای تأمین و واردات بیش از نیمی از گندم مورد نیاز خود بر روی روسیه و اوکراین حساب می‌کنند که شامل برخی از فقیرترین و آسیب پذیرترین کشورهای جهان هستند.

اوکراین یکی از سه صادرکننده بزرگ غلات در جهان است که به عنوان سبد نان اروپا شناخته می‌شود. پس از آغاز جنگ در این کشور، بنادر اوکراین در دریای سیاه مسدود شده و میلیون‌ها تن غلات در سیلوهای این کشور باقی مانده است.

برنامه جهانی غذای سازمان ملل گفت که محموله‌های بیشتری از غلات تولید شده در اوکراین در کشتی‌های این کشور وجود دارد و آن‌ها قادر به حرکت نیستند و اگر بنادر به زودی باز نشوند، کشاورزان اوکراینی جایی برای ذخیره محصول بعدی برداشتی خود در ماه ژوئیه و اوت نخواهند داشت.

در آغاز سال ۲۰۲۲ حدود ۲۷۶ میلیون نفر در سراسر جهان با گرسنگی حاد مواجه بودند، اما انتظار می‌رود در صورت ادامه درگیری در اوکراین، ۴۷ میلیون نفر به این افراد به ویژه در کشورهای جنوب صحرای آفریقا افزوده شود.