صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

چهارشنبه - ۲۶ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۶۷۶۹۷۶
تاریخ انتشار: ۲۶ : ۲۲ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
شاخص تغییرات اقلیمی در طول سال‌های گذشته به رکورد‌های تازه‌ای رسیده است. گزارش تازه سازمان جهانی هواشناسی می‌گوید، تراکم گاز‌های گلخانه‌ای جوی، بالا آمدن سطح دریاها، دمای هوا و اسیدی‌شدن دریا‌ها وضعیت وخیم‌تری یافته‌اند. میانگین دما در طول هفت سال گذشته، از گرم‌ترین دوره در طول تاریخ بشر حکایت می‌کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دویچه وله: شاخص تغییرات اقلیمی در طول سال‌های گذشته به رکوردهای تازه‌ای رسیده است. گزارش تازه سازمان جهانی هواشناسی می‌گوید، تراکم گازهای گلخانه‌ای جوی، بالا آمدن سطح دریاها، دمای هوا و اسیدی‌شدن دریاها وضعیت وخیم‌تری یافته‌اند.

میانگین دما در طول هفت سال گذشته، از گرم‌ترین دوره در طول تاریخ بشر حکایت می‌کند.

بر اساس گزارش سازمان جهانی هواشناسی (WMO) که روز چهارشنبه ۱۸ مه (۲۸ اردیبهشت) انتشار یافته است، از زمان اولین ثبت دمای هوا، هیچ گاه تا این اندازه گازهای گلخانه‌ای متراکم نبوده‌اند و سطح دریاها، دمای هوا و اسیدی‌شدن دریاها این اندازه افزایش نیافته بود.

به گزارش خبرگزاری کاتولیک به نقل از این گزارش وضعیت اقلیمی جهان، آمارها نشان می‌دهند که کنش‌های انسانی چه پیامدهای سیاره‌ای بر روی زمین و دریا و جو گذاشته‌ و آسیب‌های جدی بر اکوسیستم و روند توسعه پایدار وارد آورده‌اند.

پتری تالاس، دبیرکل سازمان جهانی هواشناسی می‌گوید وضعیت اقلیمی "در برابر چشمان ما" در حال دگرگونی است. گازهای گلخانه‌ای حاصل کنش انسان‌ها، برای چندین نسل آینده دمای سیاره خاکی ما را بالا برده‌اند. بدون یک فن‌آوری برای از بین بردن دی‌اکسیدکربن از درون جو، دگرگونی دریاها تا صدها سال تداوم خواهد داشت. آب شدن یخچال‌ها را دیگر نمی‌توان مانع شد و این امر پیامدهای درازمدت برای جهانی خواهد داشت که بیش از دو میلیارد نفر جمعیت آن از آب آشامیدنی کافی برخوردار نیستند.

این گزارش اقلیمی تأیید می‌کند که هفت سال گذشته، گرم‌ترین دوره از تاریخ ثبت دمای هوا بوده است. سال ۲۰۲۱ تأثیر خنک‌کننده پدیده آب‌وهوایی "لا نینا" در پایان سال را نمی‌توان معیار گرفت. تالاس می‌گوید: «پرسش فقط اینجاست که چه زمانی ما بار دیگر گرم‌ترین سال از زمان ثبت دمای هوا را تجربه می‌کنیم.»

یک گزارش دیگر سازمان جهانی هواشناسی که هفته گذشته منتشر شد، احتمال این‌که میانگین دمای متوسط تا سال ۲۰۲۶ مرز ۱/۵درجه را رد کند، ۴۸ درصد عنوان کرده است. این گزارش همچنین با احتمال ۹۳ درصدی می‌گوید که در این بازه زمانی رکورد جدیدی از گرمای سوزنده خواهیم داشت.

سال ۲۰۲۱ میانگین دمای جهانی حدود ۱/۱ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح دوران پیشاصنعتی بود. بر اساس محاسبه دانشمندان، افزایش این میانگین به سطح ۱/۵درجه به معنای آسیب‌های سنگین به انسان‌ها و کل سیاره خواهد بود.

گزارش سازمان جهانی هواشناسی، آب‌وهواهای طوفانی شدید را چهره‌ای از دگرگونی اقلیمی می‌داند. تالاس می‌گوید، سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه حفاظت در برابر سوانح طبیعی، از میزان تلفات انسانی جلوگیری می‌کند، اما بر هزینه‌های اقتصادی شدیدا می‌افزاید. با این حال وظایف اجرایی زیادی در این زمینه وجود دارد.

این کارشناس در این رابطه به فاجعه خشکسالی کنونی در دماغه آفریقا و گرمای شدید در هند و پاکستان اشاره می‌کند. او می‌گوید برای انطباق با وضعیت اقلیمی، سامانه‌های پیش‌هشدار نقشی تعیین‌کننده دارند، اما متأسفانه حدود نیمی از کشورهای عضو سازمان جهانی هواشناسی از این سامانه‌ها برخوردار نیستند.

به کانال تلگرام دویچه وله فارسی بپیوندید

آخرین گزارش سازمان جهانی هواشناسی درباره وضعیت اقلیمی جهان، مکمل ششمین گزارش تخصصی کمیسیون سازمان ملل "پنل میان‌دولتی تغییرات اقلیمی" (IPCC) است که در سه قسمت از اوت ۲۰۲۱ تا آوریل ۲۰۲۲ انتشار یافته است. گزارش "پنل میان‌دولتی تغییرات اقلیمی" داده‌های تا سال ۲۰۱۹ را مورد بررسی قرار داده است.