صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۷۵۷۰۶
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۲ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱
«لامینور» نسبت به مسائل قصه مانند علاقه شخصیت اصلی به موسیقی، رفتن او به سمت موسیقی اصیل و فاخر و مخالفت پدر، پرداختی سطحی و شعاری دارد. هیچ کدام از این موضوعات نزد تماشاگر پذیرفته نمی‌شود و نریشن شخصیت اصلی نیز هیچ کمکی به روایـت قصه نمی‌کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

خراسان : «لامینور» نسبت به مسائل قصه مانند علاقه شخصیت اصلی به موسیقی، رفتن او به سمت موسیقی اصیل و فاخر و مخالفت پدر، پرداختی سطحی و شعاری دارد. هیچ کدام از این موضوعات نزد تماشاگر پذیرفته نمی‌شود و نریشن شخصیت اصلی نیز هیچ کمکی به روایـت قصه نمی‌کند.

داریـوش مهرجویی سال ۹۸ پس از شش سال دوری از سینما، فیلم جدید خود با نام «لامینور» را جلوی دوربین برد. این فیلم نیز مانند یکی از بهترین آثار این فیلم‌ساز یعنی «سنتوری» قصه‌ای را با محوریت موسیقی روایت می‌کرد و بسیاری از تماشاگران و دوستداران داریــوش مهرجویی منتظر تماشای «لامینور» بودند، اما نتیجه که سرانجام پس از حواشی و هیاهوی فراوان از اوایل اردیبهشت‌ماه اکران شد، ناامیدکننده است.

شعارزده و غیرقابل باور
«لامینور» قصه دختری به نام «نــادی» با بازی پردیس احمدیه را روایــت می‌کند که به دلیل مخالفت پـدرش با موسیقی و نوازندگی، باید علاقه و توانایی‌اش را نادیده بگیرد. فیلم نسبت به مسائل قصه مانند علاقه دختر به موسیقی، رفتن او به سمت موسیقی اصیل و فاخر و مخالفت پدر، پرداختی سطحی و شعاری دارد. هیچ کدام از این موضوعات نزد تماشاگر پذیرفته نمی‌شود و نریشن شخصیت «نــادی» نیز هیچ کمکی به روایـت قصه نمی‌کند. «لامینور» سعی دارد به واسطه این نریشن جای خالی به تصویر کشیده شدن اتفاقات را پر کند و بخش‌های مبهم قصه یا انگیزه‌های نامعلوم شخصیت‌ها را به مخاطب بفهماند. علاوه بر این ، بسیاری از اتفاقات قصه و رفتارهای شخصیت‌ها نیز برای تماشاگر توجیه منطقی ندارد، به این ترتیب مخاطب نمی‌تواند با شخصیت‌ها همراه و درگیر مسئله فیلم شود. بازی سیامک انصاری و بهناز جعفری مانند کاراکترشان اغراق شده است و پردیس احمدیه نیز بازی خوبی در «لامینور» نــدارد. بـازی کـاوه آفـاق هم کاملا تصنعی و غیرقابل باور است. فیلم در انتها نیز پایان نامناسب و رهاشده‌ای دارد و به هیچ وجه توقع مخاطب را از کارگردانی باسابقه درخشان و پرافتخار داریوش مهرجویی برآورده نمی‌کند.

واکنش‌های منفی و فروش پایین فیلم
نه تنها در میان نظرات تماشاگران، بلکه در میان واکنش‌های منتقدان نیز نقطه نظرات مثبتی درباره «لامینور» دیده نمی‌شود. مهرزاد دانش منتقد سینما با انتشار توییتی نوشته: «به احترام پیشینه جایگاه بلند سینمایی مهرجویی و به اعتبار گنجینه‌های درخشانی که برای سینمای ایران ساخت، واکنشی جز سکوت در قبال «لامینور» نمی‌توان داشـــت.» امـا هوشنگ گلمکانی در واکنشی متفاوت راجع به فیلم نوشت «لامینور» را دوست داشته که نظر او باعث تعجب کاربران شده است. «لامینور» نه فقط در گروه بازیگران از حضور هنرمندانی خوش‌سابقه و معتبر مانند علی نصیریان و علی مصفا استفاده کرده، بلکه در پشت صحنه نیز از حضور چهره‌های خوش‌نامی مانند هایده صفی‌یاری و کریستف رضاعی به عنوان تدوینگر و آهنگساز بهره برده است، اما نتیجه نهایی اثری ماندگار در کارنامه داریوش مهرجویی نیست. «لامینور» فعلا چیزی حدود ۹۰۰ میلیون فروش داشته که در این زمینه نیز شکست نشان می‌دهد.