صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۶۷۴۴۴
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۱۰ - ۲۶ اسفند ۱۴۰۰
نخست وزیر انگلیس روز چهارشنبه وارد ابوظبی شد تا با مقامات امارات متحده عربی و عربستان سعودی برای تامین نفت بیشتر از منطقه خلیج فارس و افزایش فشار بر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، گفتگو کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم: نخست وزیر انگلیس روز چهارشنبه وارد ابوظبی شد تا با مقامات امارات متحده عربی و عربستان سعودی برای تامین نفت بیشتر از منطقه خلیج فارس و افزایش فشار بر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، گفتگو کند.

به گزارش رویترز، بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا روز چهارشنبه وارد ابوظبی شد تا با مقامات امارات متحده عربی و عربستان سعودی برای تامین نفت بیشتر از منطقه خلیج فارس و افزایش فشار بر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، گفتگو کند.

با توجه به اینکه بریتانیا، مانند بسیاری از کشور‌های غربی، با قیمت‌های بسیار بالای انرژی مواجه است، جانسون مایل است این کشور‌ها را تشویق کند تا تولید نفت را افزایش دهند و سایر منابع را برای کمک به مصرف کنندگان و کاهش وابستگی به صادرات روسیه تضمین کنند.

بر اساس این گزارش، تاکنون عربستان و امارات که روابط نزدیک آن‌ها با واشنگتن تحت فشار است، درخواست ایالات متحده برای افزایش تولید نفت را رد کرده اند. این درخواست آمریکا با هدف مهار قیمت‌های فزاینده نفت خام که ممکن است رکود جهانی را پس از حمله روسیه به اوکراین به همراه داشته باشد، صورت گرفته است.

جانسون پیش از دیدار‌های خود گفت: جهان باید خود را از هیدروکربن‌های روسیه دور کند و اعتیاد پوتین به نفت و گاز را از بین ببرد. عربستان سعودی و امارات متحده عربی شرکای بین المللی کلیدی در این تلاش هستند.

این دو کشور حاشیه خلیج فارس از جمله معدود صادرکنندگان نفت اوپک هستند که ظرفیت مازاد نفت برای افزایش تولید و جبران ضرر‌های احتمالی روسیه را دارند.

اما آن‌ها سعی کرده اند موضعی بی طرف بین متحدان غربی و مسکو، شریک خود در گروه تولیدکنندگان نفت موسوم به اوپک پلاس، اتخاذ کنند.

این گروه تولید خود را به تدریج هر ماه به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌دهد و در مقابل فشار برای اقدام سریعتر مقاومت می‌کند.

در تاریخ ۲۴ فوریه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در پاسخ به درخواست کمک سران جمهوری‌های دونباس، عملیات نظامی ویژه‌ای را علیه اوکراین اعلام کرد.

در پی این حمله، ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا و برخی کشور‌های دیگر تحریم‌هایی را علیه شرکت‌ها و افراد شاخص روسیه اعلام کردند.