صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۶۷۳۳۴
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۵ - ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
فرمانده مرزبانی انتظامی کل کشور با اعلام بسته بودن مرزهای زمینی به سمت عتبات اعلام کرد که تکلیف این موضوع به زودی مشخص شده اما لازم است تا آن زمان مردم از مراجعه به مرزها خودداری کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فرمانده مرزبانی انتظامی کل کشور با اعلام بسته بودن مرزهای زمینی به سمت عتبات اعلام کرد که تکلیف این موضوع به زودی مشخص شده اما لازم است تا آن زمان مردم از مراجعه به مرزها خودداری کنند.

به گزارش ایسنا، سردار احمدعلی گودرزی در حاشیه نشست خبری امروز خود با اشاره به تمایل سفر شماری از هموطنان از طریق مرزهای زمینی به کشور عراق و زیارت عتبات در ایام نیمه شعبان و نوروز گفت: در این زمینه ما مشغول رایزنی با طرف عراقی هستیم؛ اما در حال حاضر برابر تصمیم دولت عراق هیچ گونه مجوزی برای تردد مرزی از ایران به سمت عراق صادر نشده، از این رو هیچ ترددی از مرزهای خسروی، مهران، چزابه و شلمچه به سمت کشور عراق صورت نمی‌گیرد و از مردم می‌خواهیم که از حرکت به سمت مرزها خودداری کنند. البته ما در حال رایزنی درباره این موضوع هستیم و به محض صدور مجوز تردد آن را از طریق رسانه‌های رسمی اعلام خواهیم کرد. از این رو از مردم درخواست داریم که فعلا از مراجعه به مرز پرهیز کنند.

توضیح درباره وضعیت کولبران در مرز

گودرزی به وضعیت کولبران در مرزها نیز اشاره کرد و گفت: تا سال ۱۳۹۶ کولبران افراد مشخصی بودند که اطلاعات آنان در مرزها ثبت شده و مرزبانی و دستگاه‌های مختلف از هویت و اقدامات آنان باخبر بودند و ما نیز به صورت رندم بر آنها نظارت داشتیم اما این موضوع قانونی نبود و در قانون به آن اشاره نشده بود.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۶ هیات وزیران آئین‌نامه مبادله کالا را تغییر داد و از این رو شرایط کولبری نیز تغییر کرد و همین موضوع نیز سبب شد تا برخی افراد به کولبری غیر قانونی روی آورند. به همین دلیل نیز ما با آنها برخورد می‌کنیم. البته ما حامی مرزنشینان هستیم اما حمایت ما به حکم قانون است. ما در بررسی که انجام دادیم دیدیم که از حدود ۲۰ کولبر که به یکی از کشورهای مرزی رفته بودند ۱۹ نفر از آنها حتی ساکن همان استان مرزی نیز نبوده و از استان‌های مرکزی کشور یا استان های مجاور استان‌های مرزی آمده بودند. خب اینطور که نمی‌شود عده‌ای ساعت ۲ نصف شب خط مرزی را بشکنند. من می‌گویم ۱۹۹ نفر از ۲۰۰ نفر از این افراد هم همان اقلام عادی را جابجا می‌کنند اما اگر یک نفر از این افراد هم خدایی نکرده با خود سلاح بیاورد وضعیت امنیتی چطور می‌شود؟

گودرزی افزود: البته ما با دولت رایزنی‌هایی انجام دادیم تا مشکل کولبری را بطور اساسی حل و فصل کنند. البته توجه هم داشته باشید که طرف مقابل نیز با کولبران تعارفی ندارد و  ممکن است به آنها شلیک کند. ما مواردی را دیده‌ایم که بعد از آب شدن برف‌ها در آن سوی مرز مورد اصابت گلوله طرف مقابل قرار گرفته و کشته شدند. آنها هم توجیه‌شان این است که می‌خواهند از کشورشان دفاع کنند.

مسافران نوروزی در آب‌های ایران شئونات را رعایت کنند

گودرزی به اقدامات مرزبانی برای مسافران نورزی نیز اشاره کرد و گفت: مسئولیت دریا با مرزبانی بوده، البته طبق توافقی که صورت گرفته بنا شد تا ساحل بر عهده رده‌های انتظامی باشد و در آبها تا عمق آب‌های سرزمینی مسئولیت با مرزبانی باشد و با توجه به اینکه ما پیش بینی می کنیم امسال تعداد مسافران نوروزی افزایش پیدا کند. ما تیم‌های امداد و نجاتمان را برای ایام تعطیلات نوروزی افزایش دادیم.

وی افزود: لازم است مسافران یک سری توصیه‌ها و نکات را رعایت کنند. اول اینکه حتما از جلیغه نجات استفاده کنند و ثانیا حتما شئونات اسلامی و هنجارها و عرف جامعه را مورد توجه قرار بدهند.

وی درباره دیوار مرزی نیز گفت: دیوار مرزی یک دیوار امنیتی است و برای تامین امنیت کشور مناسب است. ممکن است برخی تعابیر دیگری از آن داشته باشند؛ اما ما با همین دیوارهای مرزی امنیت را به شکل قابل توجهی تامین کرده‌ایم.

پیگیری برای تامین حق آبه هامون

فرمانده مرزبانی انتظامی کشور درباره وضعیت حق آبه هامون نیز گفت: در ۲۲ اسفند ماه سال ۵۱ میان نخست وزیر وقت ایران و نخست وزیر افغانستان تفاهم‌نامه‌ای به امضا رسید که می‌بایست ۸۵۰ میلیون متر مکعب آب بطور سالانه وارد ایران شود. خب متاسفانه این یک قانون قدرتمند است که البته افغانی‌ها در همان زمان آن مقام مسئول را به دلیل امضای این تفاهم‌نامه مجازات کردند؛ اما به هر حال این تفاهم‌نامه هنوز وجود داشته و بر اساس آن آب باید به هامون و سیستان و بلوچستان بیاید تا مزارع و دشت‌های آن حاصلخیز شود.

وی اضافه کرد: ما درخواستمان را در جلسات بطور مستحکم بیان کردیم البته تاکید کردیم که نباید طرف افغانستانی اجازه دهد که هامون خشک شود. وزارت امور خارجه، وزارت نیرو و وزارت کشور نیز به جد در این زمینه ورود کرده و دیپلماسی دولتی ما کاملا فعال است و ما از حق سرزمینی خود در این زمینه دفاع می‌کنیم.

وعده افغانستان برای تامین حق آبه

وی درباره اینکه آیا طرف مقابل آب را باز کرده یا خیر؟ گفت: در مقاطعی این اقدام را انجام دادند اما متاسفانه در بعضی جاها آن را منحرف کردند. حالا به ما قول مساعد دادند که این موضوع را مورد توجه قرار داده و حق آبه ما تامین شود.

وی درباره اردوی راهیان نور نیز گفت: در این خصوص تمهیدات لازم پیش بینی شده و هشدار ما به این عزیزان این است که به هیچ عنوان وارد خاک کشور متقابل نشوند. همچنین مراقب مین که در بعضی از نقاط قرار داشت، باشند.