صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۶۴۸۸۸
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۶ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۰
رئیس جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، در یک رشته تماس تلفنی از کی یف محاصره شده، غرب را متقاعد کرد که با مجموعه‌ای از تحریم‌ها علیه روسیه موافقت کنند، اقدامی که تا یک هفته پیش غیرقابل تصور بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، در یک رشته تماس تلفنی از کی یف محاصره شده، غرب را متقاعد کرد که با مجموعه‌ای از تحریم‌ها علیه روسیه موافقت کنند، اقدامی که تا یک هفته پیش غیرقابل تصور بود.

به گزارش سرویس خواندنی‌های انتخاب به نقل از گاردین، زلنسکی با درک اینکه افکار عمومی اروپا به شجاعت مردمش واکنش نشان می‌دهد، دائماً با رهبران غربی تلفن می‌کرده و از فید توییتر خود برای فریاد زدن، تشویق، سرزنش و تمجید از متحدانش استفاده می‌کرد.

 در این روند، تحریم‌هایی که یک هفته پیش غیرقابل تصور تلقی می‌شد، به یک پایه اخلاقی تبدیل شده است.  مقامات اذعان می‌کنند که سرعت موافقت غرب با تحریم‌های جدید، وکلا، مقامات و بانکداران را نیز تحت فشار قرار داده است، زیرا آن‌ها تحت فشار شدید تلاش می‌کنند تا تیتر‌ها را به واقعیت تبدیل کنند.

برای مثال زلنسکی، روز شنبه را در خط مقدم دیپلماتیک، با تماس تلفنی با امانوئل ماکرون آغاز کرد و پس از آن نیز،   با رئیس کمیسیون اروپا، اورسولا فون در لاین، نخست وزیر ایتالیا، ماریو دراگی، رئیس جمهور سوئیس، ایگنازیو تماس گرفت.

نخست وزیر هند، نارندرا مودی، رئیس جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور آذربایجان، الهام علی اف، نخست وزیر هلند، مارک روته، دبیرکل سازمان ملل، آنتونیو گوترش، صدراعظم آلمان، اولاف شولز، پوپ، نخست‌وزیر چک، پتر فیالا، نخست‌وزیر لهستان، آندری دودا، و در نهایت نخست‌وزیر انگلستان، نفرات بعدی بودند.

درک اینکه چگونه زلنسکی موفق شد این تماس‌ها را انجام دهد، جبهه داخلی را جمع کند، ارتش خود را هدایت کند و حتی وقت داشته باشد که بخوابد، سخت است.  کسی که او را در عمل شنیده است، می‌گوید: "او بسیار رک گو، بسیار پرشور و بسیار عمل گرا است. "،  اما این تماس‌ها جوایز طلایی برای زلنسکی به همراه داشت و به تغییر روند کمک کرد.

سرعت تغییرات اجتماعی در اکثر جنگ‌ها تندتر می‌شود، اما تماشای آلمان در یک بازه زمانی ۱۸۰ درجه و فروش تسلیحات به اوکراین، قول افزایش هزینه‌های دفاعی تا ۲ درصد تولید ناخالص داخلی و موافقت با قطع ارتباط روسیه با سوئیفت است. نه فقط مجموعه‌ای از تغییرات غیرعادی سیاست، بلکه نقطه عطفی در طرز فکر پس از جنگ جهانی دوم است.  به همین ترتیب، ماریو دراگی، نخست‌وزیر ایتالیا، در اوایل هفته با تاکید بر نیاز به راه‌حل‌های بلندمدت لازم برای حذف ایتالیا از گاز روسیه، متوجه شد که مخالفت‌های سیاسی قبلی با اقدامات فوری‌تر شدیدتر از بین رفته است.

دفتر او گزارش‌ها مبنی بر مخالفت شدید او با قطع ارتباط روسیه با سوئیفت را رد می‌کند و می‌گوید که این موضوع در نشست‌های هفته گذشته در سران جی ۷ به‌طور جدی مطرح نشده است، اما آن‌ها اذعان دارند که زلنسکی، به دلیل تدبیر خود و روسیه، با گستاخی‌اش، ابتکار عمل را به کشور‌هایی مانند بریتانیا، کانادا و فرانسه داده بود تا دیگران را وادار به پذیرش قطع شدن دست روسیه از سیستم‌های پرداخت سوئیفت کند.

اما شاید مخرب‌ترین اقدامی که در نظر گرفته می‌شود مستقیماً از لابی بی امان زلنسکی نشات نگرفت.  برخی از رهبران اروپایی بر این باورند که مسدود شدن کاملا غیرمنتظره دارایی‌های بانک مرکزی روسیه، مهم‌ترین موسسه مالی روسیه، خواهد بود که فروپاشی اقتصاد پوتین را ثابت خواهد کرد.