صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۶۴۵۵۹
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۱۴ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۰
نقرس یکی از بیماری‌های التهابی است که مصرف مواد غذایی متعادل همراه با دریافت محدود منابع حیوانی و کاهش دریافت کربوهیدرات‌های ساده به بهبودی این بیماری کمک می‌کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نقرس یکی از بیماری‌های التهابی است که مصرف مواد غذایی متعادل همراه با دریافت محدود منابع حیوانی و کاهش دریافت کربوهیدرات‌های ساده به بهبودی این بیماری کمک می‌کند.

درمان و آموزش پزشکی، علت بروز نقرس افزایش غیرطبیعی میزان اسیداوریک است. در نتیجه اورات‌های سدیم شکل گرفته و در مفاصل رسوب می ­کنند و موجب درد در مفاصل می‌شود.

نقرس معمولاً بعد از سن ۴۵ سالگی و در مردان شایع‌تر است
نقرس معمولاً بعد از سن ۴۵ سالگی و در مردان شایع‌تر است همچین با درد ناگهانی حاد در مفصل انگشت پا شروع‌شده و به بالا می‌رود در حالی که تغذیه می‌تواند در کاهش التهاب و درد ناشی از نقرس موثر باشد.

مصرف وعده غذایی متعادل همراه با دریافت محدود منابع حیوانی، الکل، مصرف منابع فروکتوز (نوشیدنی‌های شیرین شده و آب‌میوه‌ها، کمپوت‌ها)، کنترل کردن اندازه غذا و کاهش دریافت کربوهیدرات‌های ساده برای رسیدن به کاهش وزن و حساسیت انسولین توصیه می‌شود.

رژیم سرشار از لبنیات کم‌چرب و مکمل ویتامین C، با کاهش خطر بروز نقرس در ارتباط است و دریافت قهوه با کاهش سطوح سرمی اورات همراه است و از این نظر می‌تواند محافظت‌کننده باشد.

لبنیات مانند شیر یا پنیر، تخم‌مرغ، پروتئین گیاهی و قهوه در نقرس نقش محافظت‌کننده‌ دارد.

هر واحد اضافی گوشت در روز، خطر نقرس را ۲۱ درصد و هر واحد اضافه غذای دریایی در هفته خطر نقرس را هفت درصد افزایش می‌دهد

هر واحد اضافی گوشت در روز، خطر نقرس را ۲۱ درصد و هر واحد اضافه غذای دریایی در هفته خطر نقرس را هفت درصد افزایش می‌دهد. مصرف بالای پروتئین گیاهی، مغزها، سبزی‌ها، حبوبات، غلات کامل، میوه‌های با قند پایین و روغن‌های گیاهی توصیه می‌شود.

تخم مرغ و مرغ، منابع پروتئینی هستند که باید در مبتلایان به نقرس در حد تعادل استفاده شود و مصرف هشت لیوان آب در روز برای بهبوی بیماری مفید است.

مصرف آب­گوشت، مغز حیوانی، دل، جگر، قلوه، انواع گوشت‌ها (گوشت قرمز، مرغ و ماهی) در مبتلایان به نقرس باید محدود شود.


 ایرنا