صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۶۳۴۰۲
تاریخ انتشار: ۴۲ : ۱۴ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
حالب به لوله‌ای گفته می‌شود که مسئول انتقال ادرار از کلیه‌ها به سوی مثانه است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

حالب به لوله‌ای گفته می‌شود که مسئول انتقال ادرار از کلیه‌ها به سوی مثانه است.

 کلیه‌ها از طریق انقباض و شل شدن ماهیچه‌های دیواره حالب، تقریباً هر ۱۰ تا ۱۵ ثانیه مقدار کمی ادرار از حالب‌ها به مثانه ارسال می‌کنند.

حالب لوله‌ای است که ممکن است تا ۲۵.۴ سانتی متر طول داشته باشد. این لوله برای انتقال ادرار از کلیه‌ها به سمت مثانه عمل می‌کند. یک حالب در مقابل هر کلیه وجود دارد که ادرار را بیرون می‌راند.

حالب ممکن است در معرض مشکلات و اختلالات متعددی از جمله انسداد حالب باشد. انسداد یک یا هر دو لوله‌ای است که ادرار را به مثانه منتقل می‌کند؛ این یک مشکل بسیار شایع است که علائم آن شامل علائم خفیف مانند تب، عفونت و علائم جدی که ممکن است منجر به مرگ شود.

نحوه تشخیص انسداد حالب

پزشک متخصص می‌تواند با استفاده از سونوگرافی انسداد حالب را در جنین قبل از تولد تشخیص دهد، به دلیل اینکه این امواج می‌توانند جزئیات جنین را در حین رشد خود نشان دهند. پس از تولد ارزیابی مجدد وضعیت انجام می‌شود و روش‌های مورد استفاده برای تشخیص انسداد حالب در افراد مشکوک شامل موارد زیر است:

۱. تجزیه و تحلیل خون و آزمایش ادرار: به منظور جستجوی علائم عفونت یا وجود کراتینین در نمونه، زیرا این نشان دهنده مشکل در کار کلیه‌ها است.

۲. معاینه اولتراسوند: کلیه‌ها و حالب‌ها با سونوگرافی خلف صفاقی در ناحیه پشت اندام‌ها در شکم بررسی می‌شوند.

۳. اسکن هسته‌ای کلیه: در این روش یک تزریق رنگ حاوی مقدار کمی ماده رادیواکتیو به بازوی بیمار وارد می‌شود و از دوربین مخصوصی استفاده می‌شود که برای تشخیص رادیواکتیویته عکس می‌گیرد و به پزشک در تشخیص کمک می‌کند.

۴. کاتتریزاسیون مثانه: جایی که لوله کوچکی از طریق مجرای ادرار وارد می‌شود و مثانه را رنگ می‌کند و سپس قبل و در حین ادرار از کلیه ها، حالب ها، مثانه و مجرای ادرار عکسبرداری با اشعه ایکس (اشعه ایکس) گرفته می‌شود.

۵. سیستوسکوپی: این کار با قرار دادن یک لوله مجهز به دوربین و منبع نور در مجرای ادرار یا با ایجاد یک برش کوچک انجام می‌شود که پزشک را قادر می‌سازد تا آنچه را که در داخل مجرای ادرار و مثانه است مشاهده کند.

۶. تصویربرداری رزونانس مغناطیسی: جایی که تصاویر دقیقی از اندام‌ها و بافت‌های تشکیل دهنده سیستم ادراری با ساختن تصویر شکمی با استفاده از میدان مغناطیسی علاوه بر امواج رادیویی تولید می‌شود.

۷. اسکن توموگرافی کامپیوتری: جایی که تصاویر زیادی از زوایای مختلف برای تولید تصاویر مقطعی از کلیه ها، حالب‌ها و مثانه گرفته می‌شود.

علائم انسداد حالب

علائم انسداد حالب به طرق مختلف در بیماران ظاهر می‌شود، برای مثال بیماران مبتلا به سنگ از درد شدید رنج می‌برند. در برخی از موارد انسداد حالب علائم در ابتدا خفیف بوده و سپس بدتر شده و به سرعت تشدید می‌شوند که این علائم شامل موارد زیر می‌شود:

تب یا استفراغ و حالت تهوع
درد شکم یا پهلو یا کمر
مشکل در تخلیه مثانه و مشکل در ادرار کردن
افزایش دفعات و تکرر ادرار
به ادراری که حاوی خون یا ادرار کدر است، توجه کنید
عفونت مکرر دستگاه ادراری
تورم یک یا هر دو پا

باشگاه خبرنگاران جوان