صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۶۲۷۳۲
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۱۱ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
بر اساس یک مطالعه جدید، اضافه کردن روغن زیتون در وعده‌های غذایی می‌تواند خطر مرگ زودهنگام را کاهش دهد، به گفته محققان، جایگزینی کره، مارگارین یا سس مایونز با روغن زیتون نیز می‌تواند خطر مرگ زودهنگام را کاهش دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بر اساس یک مطالعه جدید، اضافه کردن روغن زیتون در وعده‌های غذایی می‌تواند خطر مرگ زودهنگام را کاهش دهد، به گفته محققان، جایگزینی کره، مارگارین یا سس مایونز با روغن زیتون نیز می‌تواند خطر مرگ زودهنگام را کاهش دهد.

به گزارش سرویس خواندنی‌های انتخاب به نقل از اینسایدر، یک مطالعه جدید منتشر شده در مقیاس بزرگ نشان داد که مصرف حتی ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون، در روز با طول عمر بیشتر مرتبط است.

محققان دریافتند که به نظر نمی‌رسد سایر روغن‌های گیاهی فواید مشابهی داشته باشند. بر اساس تحقیقات جدید در مقیاس بزرگ، جایگزینی کره، مارگارین، مایونز یا سایر منابع چربی لبنی با روغن زیتون می‌تواند خطر مرگ را کاهش دهد. داده‌های یک مطالعه ۲۸ ساله بر روی نزدیک به یکصدهزار نفر که در ژانویه ۲۰۲۲ در مجله کالج آمریکایی قلب و عروق منتشر شد، مصرف روزانه بیش از نیم قاشق غذاخوری با ۱۹ درصد کاهش خطر مرگ، مرتبط است.

بر اساس این گزارش، شرکت کنندگان در مطالعه که روغن زیتون بیشتری مصرف می‌کردند، در مقایسه با افرادی که هرگز یا به ندرت آن را مصرف نمی‌کردند، خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان، بیماری‌های عصبی و بیماری‌های تنفسی کمتری داشتند.

شرکت کنندگان، میزان غذای مصرفی خود را پیگیری کردند و هر چهار سال یک بار بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۸ پرسشنامه‌ای را پر کردند. مصرف روزانه حتی ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون با کاهش ۱۲ درصدی خطر مرگ همراه بود. سوزانا لارسون، اپیدمیولوژیست سوئدی،  در مطالعات خود دریافت که خطر مرگ و میر ناشی از زوال عقل بین افرادی که بیشترین روغن زیتون را مصرف کرده اند، به میزان ۲۷ درصد کاهش یافته است.

سایر روغن‌های گیاهی ممکن است فواید مشابهی نداشته باشند

در حالی که لبنیات مانند کره حاوی برخی ویتامین‌ها مانند A، D، E و K است، محققان دریافتند روغن زیتون  - که سرشار از چربی‌های غیراشباع سالم برای قلب است  -  منبع سالم‌تری از چربی است.  به طور خاص، آن‌ها دریافتند که سایر روغن‌های گیاهی با خطر کمتر مرگ و میر مشابه روغن زیتون مرتبط نیستند.

علیرغم تلاش محققان برای توضیح سایر عوامل رژیم غذایی و سبک زندگی، لارسون خاطرنشان می‌کند که نتایج نمی‌تواند ثابت کند که مصرف روغن زیتون قطعا باعث کاهش خطر مرگ می‌شود. در حالی که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، آخرین مطالعه به مجموعه بزرگی از شواهد موجود اضافه می‌کند که روغن زیتون فواید سلامتی دارد.  روغن بخش مهمی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای است که به طور مرتب به عنوان یکی از سالم‌ترین راه‌ها برای غذا خوردن معرفی می‌شود.