پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس: وزیر ارتباطات در پاسخ به فارس، گفت: در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات درباره اصلاح تعرفه تلفن تصمیماتی گرفته شده است؛ اما افزایش تعرفهها باید با تأیید ستاد تنظیم بازار باشد که ابتدای سال بعد در مورد آن تصمیمگیری و جزئیات آن اعلام میشود.
مراسم افتتاح پروژههای شرکت مخابرات ایران به مناسبت دهه فجر 1400 امروز با حضور وزیر ارتباطات و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
عیسی زارع پور وزیر ارتباطات فناوری اطلاعات در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال فارس درباره پیشنهاد وزارت ارتباطات برای تغییر تعرفه تلفن ثابت، گفت: در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات این باره تصمیماتی گرفته شده است.
وی گفت: البته تاکید می کنم که این موضوع درباره تعرفه اینترنت نیست و درباره تعرفه تلفن ثابت است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: اما این تغییرات باید با تصویب تأیید ستاد تنظیم بازار باشد و در نتیجه اول سال بعد در مورد آن تصمیم گیری میشود و میزان آن هم بعدا اعلام می شود.
زارع پور تاکید کرد: طبق توافق وزارت ارتباطات با مخابرات، افزایش تعرفه خدمات مخابرات باید صرف توسعه زیرساخت ها شود.
وی همچنین با اشاره به بررسی اصلاح مدل اقتصادی شبکه ارتباطات کشور گفت: بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۰ هیچ گونه افزایش قیمت در حوزه پهنای باند و اینترنت تا پایان سال نخواهیم داشت اما این تعرفهها حتما باید در سال آینده بازنگری شوند زیرا در غیر این صورت دیگر امکان سرمایه گذاری در حوزه ارتباطات کشور وجود نخواهد داشت.
وزیر ارتباطات گفت: مدل اقتصادی شبکه ارتباطات کشور زنجیره تولید تا توزیع محتوا در کشور را در بر میگیرد و مردم، تولیدکنندگان خدمات و محتوا و ارائه دهندگان بستر ارتباطی از آن منتفع می شوند. کارگروهی در این باره در رگولاتوری تشکیل شده که نتایج آن پس از نهایی شدن اعلام میشود.
وی گفت: در راستای توسعه شبکه ارتباطات ثابت تا پایان دولت سیزدهم ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور راهاندازی خواهد شد که کار بزرگ و ملی است و یک پروژه حداقل ۷ تا ۸ ساله است اما سعی میکنیم آن را در چهار سال راه اندازی کنیم و در هفته آینده نیم میلیون پورت فیبر نوری را در شهرهای مختلف واگذار میکنیم.
زارعپور با اشاره به تشکیل کارگروهی برای بررسی کیفیت فعلی اینترنت، گفت: این کارگروه تمامی نقاطی که در حوزه سیار و ثابت قابلیت بهبود دارند را شناسایی کرده و بهبود اوضاع به مرور انجام میشود. همچنین امروز هم پروژههایی افتتاح شد که این پروژه ها شبکه انتقال را توسعه داده است و بخشی از گره های کور در شبکه ثابت که زیرساخت شبکه ارتباطی سیار است را باز می کند و در بهبود وضعیت اینترنت موثر خواهد بود.
وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که برنامههای این وزارتخانه برای تحقق خدمات پایه کاربردی از جمله خدمات موتور جستجو و پیام رسان های بومی در شبکه ملی اطلاعات چیست؟ گفت: راه اندازی این خدمات حتما باید با کمک بخش خصوصی اتفاق بیفتد. همچنان که در حال حاضر هم پلتفرمهای قوی در کشور وجود دارند. دولت ظرفیت لازم را در کلان موضوع ندارد اما حمایت از بخش خصوصی برای حضور در این عرصه را انجام خواهد داد.
وی ادامه داد: از سه ماه پیش کارگروه سیاست گذاری خدمات شبکه ملی اطلاعات را راه اندازی کرده ایم و تلاش داریم که به یک مدل نهایی برسیم که تمام خدمات در کشور اعم از خدمات دولت الکترونیک، خدمات عمومی و خصوصی و خدمات پایه کاربردی را در یک قالب و با یک احراز هویت یکپارچه در اختیار مردم قرار دهیم. در همین رابطه هم فاز اول پنجره خدمات دولت هوشمند پیرو مصوبه شورای اجرایی فناوری اطلاعات تا اردیبهشت ماه 1401 راه اندازی میشود؛ بسته ای را هم برای حمایت از ارائه دهندگان خدمات پایه کاربردی در نظر گرفته ایم.
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی درباره اختلال در شبکه اجتماعی کلاب هاوس، گفت: من نباید درباره پلتفرمهای فیلتر شده توضیح دهم. هیأت دولت مصوب کرده بود که ایجاد اختلال در پلتفرمها بدون دستور قضائی و طی کردن الزامات موجود مشمول جریمه است. این بخش نامه در دیوان عدالت اداری بررسی شد و به آن اعتراض کردند و هم اکنون هم حکم مراحل قانونی خود را طی میکند. در این باره می توانید از سازمان تنظیم مقررات سوال کنید.
وی گفت: ما هم معتقدیم که هیچ اپراتوری نباید بدون مجوز محدودیتی اعمال کند اما به دنبال اعمال فشار غیرمنطقی بر اپراتورها هم نیستیم. در موضوعات این چنینی نگاه سیاست زده را قبول نداریم.
وی درباره سرویس VDSL، گفت: کمتر از ۱۰ درصد مشترکان اینترنت ثابت از سرویس VDSL استفاده میکنند و این فناوری در دنیا در حال منسوخ شدن است. از این رو ما هم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات روی ارتباطات مبتی بر فیبر نوری متمرکز شده ایم تا پر سرعت ترین تکنولوژی که همان فیبر نوری است را توسعه دهیم.
زارع پور افزود: اما هر جا که در گام آخرین نتوانستیم از فیبر نوری استفاده کنیم میتوانیم از فناوری های دیگر بهره ببریم. قرار نیست که به خاطر عقب ماندگی در توسعه، سراغ تکنولوژی های قدیمی تر برویم تا سرعت توسعه را بیشتر کنیم. بلکه باید تکنولوژیهایی را انتخاب کنیم که مردم بتوانند از مواهب بهترین و جدیدترین فناوری ها بهره مند شوند و پرسرعت ترین ارتباطات را داشته باشند.
زارع پور در پاسخ به سوالی درباره طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی، گفت: درباره این طرح به صورت مفصل با دوستان مجلس تعامل داشته ایم و بهتر است اخبار جدید را از کمیسیونی که طرح را بررسی می کند دریافت کنید. درباره این طرح معتقدم که ظرفیت خوبی در مجلس وجود دارد که در نهایت کار در عین حال که فعالیتهای در فضای مجازی ساماندهی می شود، نگرانیهای کسب و کارها و مردم هم رفع خواهد شد.
وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که چرا وزارت ارتباطات نسخه پیشنهادی خود که به همراه نامه ای به رئیس مجلس داده را منتشر نکرده است؟ گفت: نسخه را به مرجع تخصصی طرح که مجلس است، دادیم. اتفاقا اشتباه اول این بود که بحث رسانهای و اجتماعی شد در حالی که باید در لایه نخبگانی مطرح می شد. طرحی که باید در یک فضای آرام تر و معقول تر در یک جمع نخبگانی بررسی می شد نگرانی و دغدغه برای همه مردم شد. تاکید داریم که طرح در یک فضای کارشناسی دنبال شود.
وی در پاسخ به این که چرا شاهد تغییرات مدیریتی چندانی در این وزارتخانه نیستیم؟ گفت: حوزه ما تخصصی است و باید مصون از نگاههای سیاست زده باشد. تلاش ام این است که با تامل بهترین مدیران را با اولویت اینکه از بدنه وزارت ارتباطات، متخصص و متعهد باشند انتخاب کنم.
وی گفت: قائل به این منش و روش هستم.