پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : در یکی از شمالیترین مناطق جهان در نزدیکی قطب، شهرک متروکهای با مجسمههای لنین و استالین وجود دارد که روزگاری متعلق به اتحاد جماهیر شوروی بود.
به گزارش یورونیوز، شهرک «پیرامیدن» (Pyramiden) که هماکنون در خاک نروژ قرار دارد، بخشی از مجمعالجزایر سوالبار به شمار میرود. نروژ که هماکنون از کشورهای عضو ناتو به شمار میرود، حق حاکمیت بر مجمعالجزایر را به رسمیت شناخته و بنابر معاهده پاریس در سال ۱۹۲۰ تمامی کشورهای عضو پیمان از جمله اتحاد جماهیر شوروی در آن زمان میتوانند در این ناحیه فعالیتهای اقتصادی داشته باشند.
از سال ۱۹۳۱ و برای نزدیک به ۷۰ سال معدنچیان در یک معدن ذغالسنگ در این شهرک به کار اشتغال داشتند. با این حال از سال ۱۹۹۸ کار این معدن متوقف شد و معدنچیان این مکان را ترک کردند. از آن زمان به بعد این شهرک تبدیل به شهر ارواح شد.
در حال حاضر این شهر متروکه است و هیچ ساکنی به جز تعداد اندکی روس که یک هتل بسیار مجلل دوران شوروی را اداره میکنند و البته خرسهای قطبی که هر از گاهی در این ناحیه تردد میکنند، وجود ندارد. مطابق آخرین سرشماری در سال ۲۰۱۵ جمعیت این شهرک ۱۵ نفر ثبت شده است.
ساختمانها و زیرساختها، هرچند متروکه، به همان شکلی که روزگاری ساخته شدهاند باقی ماندهاند و سرمای شدید باعث شده است این مکان تا حدود زیادی دستنخورده باقی بماند. ریلهای قطاری که ذغالسنگها را از معدن به طرف شهر میبرد، دفاتر اداری با تقویمهایی که به دیوارها آویزان ماندهاند، کلاس نقاشی بچهها با فنجان چای معلم، همه و همه گویی در زمان منجمد شدهاند.
محققان تخمین میزنند با توجه به سرمای قابلتوجه هوا در این منطقه، زیرساختهای زیستی این شهرک دستکم تا ۵۰۰ سال دیگر باقی بمانند.
یوری اوگریوموف، معاون رئیس موسسه تحقیقات علمی قطب شمال و جنوب روسیه در سن پترزبورگ، میگوید: «پیرامیدن به اندازه جزایر گرومانت و روستای بارنتسبورگ مهم است، نه تنها به این دلیل که یک مکان خاطرهانگیز تاریخی است. بلکه میتوان گفت این شهر به طور موقت در حالت آماده باش قرار گرفته است.»
در سالهای ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۰ سرشماریها حاکی از حضور ۱۲۰۰ روس در پیرامیدن بودند. این شهرک به عنوان یک «آرمانشهر شوروی»، خودکفا با مزارع پرورش خوک و تجهیزات ورزشی و فرهنگی نظیر سینما، استخر، سالن بدنسازی و همینطور بیمارستان ساخته شده بود.
امروزه روسیه در حال توسعه گردشگری و انجام تحقیقات در این منطقه است. یک شرکت گردشگری نیز راهاندازی شده و توریستها را با هلیکوپتر و قایق به منطقه میبرد. همزمان با آنکه شماری از دانشمندان نظیر اقیانوسشناسان و یخچالشناسان به کارهای علمی در این شهرک مشغول هستند.
کارشناسان میگویند با آبشدن بیشتر یخهای قطبی، گذرگاهی دریایی میان اروپا و آسیا در این ناحیه در حال توسعه یافتن است که این مکان را به نقطهای استراتژیک تبدیل میکند.
از این رو شهرک پیرامیدن در حالی از سال ۲۰۰۷ بدین سو تبدیل به اولویتی استراتژیک برای روسیه شده است که مسکو قصد دارد به عنوان یک قدرت نظامی و اقتصادی، جای پایی در نزدیکترین ناحیه به قطب شمال داشته باشد.