صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۶۰۵۵۵
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۲۰ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۰
سراج‌الدین مهر‌الدین، وزیر خارجه تاجیکستان گفته است که "موضع تاجیکستان در قبال طالبان تغییر نکرده است." او ابراز امیدواری کرد که طالبان عملا آمادگی خود را برای مذاکرات با رهبران همه گروه‌های سیاسی و قومی به نمایش بگذارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بی بی سی: سراج‌الدین مهر‌الدین، وزیر خارجه تاجیکستان گفته است که "موضع تاجیکستان در قبال طالبان تغییر نکرده است." او ابراز امیدواری کرد که طالبان عملا آمادگی خود را برای مذاکرات با رهبران همه گروه‌های سیاسی و قومی به نمایش بگذارد.

او این صحبت‌ها را روز چهارشنبه، ۲ فوریه در نشست مطبوعاتی در وزارت خارجه تاجیکستان بیان کرد و گفت که خواست جامعه جهانی از طالبان تشکیل "دولت واقعآ فراگیر" است.

او در رابطه با تامین امنیت در مرز کشورش با افغانستان گفت که کشورش برای تحکیم مرزهای جنوبی خود "تدابیر ضروری" را در نظر خواهد گرفت، از جمله در مشورت و همکاری با کشورهای دیگری که او از آنها نام نبرد.

پیش‌تر، امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان در نشست مجازی کشورهای عضو "سازمان پیمان امنیت جمعی" پیشنهاد کرده بود که "یک کمربند امنیتی در اطراف افغانستان" ایجاد شود. همزمان، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه هم در این ویدئو کنفرانس با اشاره به ناآرامی‌های اخیر قزاقستان گفت "روسیه هرگز اجازه انقلاب در منطقه را نخواهد داد".

تاجیکستان ۲۰ هزار نیروی اضافی به مرز این کشور با افغانستان اعزام کرده است.

در ماه اکتبر، برای اولین بار نیروهای مسلح کشورهای عضو "سازمان پیمان امنیت جمعی" به رهبری روسیه یک رزمایش بزرگ نظامی را در نزدیکی مرز افغانستان برگزار کردند.

او تاکید کرد که جامعه جهانی باید توجه خود را به حل سریع بحران شدید بشردوستانه در افغانستان متمرکز کند و در این زمینه تاجیکستان زیربنای حمل و نقل خود، از جمله ۶ پل در در گذرگاه‌های مرزی با افغانستان را برای انتقال کمک‌های بشردوستانه در اختیار سازمان‌های بین‌المللی قرار داده است.

آقای مهرالدین گفت که تاجیکستان به انتقال پیوسته نیروی برق به ولایت‌های شمالی افغانستان و شهر کابل را ادامه‌ می‌دهد.

بنا به گزارش‌ها، "برق تاجیک" در سال ۲۰۲۱ به افغانستان معادل بیش از ۵۶ میلیون دلار برق صادر کرده است در حالی که شرکت ملی برق افغانستان (برشنا) ۳۳ میلیون دلار بدهی با تاجیکستان دارد.

پناهجویان افغانستان در تاجیکستان

تاجیکستان یکی از سه جمهوری آسیای میانه‌ می باشد که با افغانستان هم‌مرز است و حدود ۱۴۰۰ کیلومتر با افغانستان مرز مشترَک دارد و پس از تصرف ولایت‌های شمالی توسط طالبان شمار زیادی از آوارگان عازم تاجیکستان شدند.

بنا به آمار رسمی دولتی تا حالا ۳ هزار خانواده پناهجوی افغان در تاجیکستان به سر می‌برند.

وزارت خارجه تاجیکستان تعداد کل پناهندگان افغان در این کشور را بیش از ۱۵ هزار نفر اعلام کرده است.

شماری از پناهجویان افغانستان در این کشور موقتی در این کشور به سر می‌برند و دنبال درخواست پناهندگی در کشور سومی هستند.

این در حالی است که تاجیکستان پس از روی کار آمدن طالبان مرزهایش را به روی پناهجویان از افغانستان بسته است و شماری از خانواده‌ای پناهجویان چندین ماه است که پشت مرز این کشور در انتظار ورود هستند.

وزیر خارجه تاجیکستان در پاسخ به سؤال خبرنگاران در این رابطه گفت که بنا به "ملاحظات امنیتی" نمی‌توانیم مرزها را باز کنیم، چون که به گفته او "زیر نقاب پناهجو ممکن است عناصر تروریستی هم وارد کشور ما شوند."