صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۵۹۱۸۷
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۲۳ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
امروز پنجم دیماه، برخی از قربانیان مهریه که به دلیل به اجرا گذاشته شدن مهریه توسط همسرانشان، دچار مشکلات فراوان از جمله فروختن خودرو، خانه و حتی حبس شده‌اند، در برابر مجلس شورای اسلامی، تجمع کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فراز: امروز پنجم دیماه، برخی از قربانیان مهریه که به دلیل به اجرا گذاشته شدن مهریه توسط همسرانشان، دچار مشکلات فراوان از جمله فروختن خودرو، خانه و حتی حبس شده‌اند، در برابر مجلس شورای اسلامی، تجمع کردند.

در این تجمع، مردانِ بگذارید بگوئیم «آسیب دیده از مهریه» برنحوه تعیین میزان مهریه، قانونی بودن به اجرا گذاشتن آن، و تحمل حبس اعتراض داشتند. مردانی که به گفته خودشان، با افتادن در تله‌ای به نام مهریه، تمام زندگی خود و خانواده‌شان را باخته‌اند. برخی از این مردان، به خود دستبند و پابند زده و همراه مادران و خواهران خود آمده بودند.

 

معضلی به نام مهریه و ازدواج مبتنی بر سکه!

 

مهریه، در ذات خود، سنت پسندیده‌ای است که نشان از مهر و علاقه مرد به همسرآینده خویش و البته در مواردی، موجب تامین مالی زن در صورت طلاق است. در گذشته‌ای نه چندان دور، مهریه نه به پول که با ملک، زمین، باغ و حتی چند اصله درخت تعیین می‌شد. اما مدتی است مهریه به عنوان یک وسیله گروکشی، چشم و هم چشمی و در برخی موارد کاسبی، استفاده می‌شود.

 

جرم ما ازدواجه!

متاسفانه برخی زنان، بلافاصله پس از عقد، از همسر خود، مهریه چندصد یا چندهزار سکه طلای خود را درخواست می‌کنند و اگر مرد توانایی پرداخت نداشته باشد، آن‌را به اجرا می‌گذارند؛ مسئله‌ای که یا موجب عسر و حرج مالی و اقتصادی شدید و یا محبوس شدن شوهران و از هم پاشیدن کانون خانواده‌ای می‌شود که از اساس باید بر مبنای اعتماد و عشق، استوار باشد.

 

زنان، مهریه را تضمین می‌دانند، اما زندگی را به پایش حرام می‌کنند!

 

البته در این میان زنانی هم بودند که نسبت به اعتراض مردان به مهریه و درخواست یا به اجرا گذاشتن آن، اعتراض! داشتند و معتقد بودند با وجود خلاءهای قانونی، مهریه برای زن تنها مستمسک یا برای حفظ زندگی است و یا برای خروج از آن. این زنان با اشاره به خلاءهای قانونی در هنگام طلاق، حق خود می‌دانند که میزان مهریه بالایی داشته باشند. اما ماجرا هنگامی شکل تلخ و حتی کاسبانه‌ای به خود می‌گیرد که زنی از همان ابتدای ورود به زندگی مشترک، این حق را مطالبه می‌کند؛ بدیهی است که برآوردن این درخواست، در شرایط خاص اقتصادی فلاکت باری که جامعه ما به آن مبتلاست، یا بسیار مشکل است و یا ناممکن. عدم آموزش مهارت‌های زندگی و نگاه کاسبانه داشتن به ازدواج و زندگی مشترک را بگذارید در کنار تمام مشکلاتی که مبتلابه خانواده امروزی ماست.

 

خانواده‌ها به جای خون گریستن عاقلانه رفتار کنند

 

امروز، علاوه بر مردان، مادرانی هم با پسران یا بدون آنان آمده و با چشم خون‌ریز از قانون مهریه و به اجرا گذاشتن آن گلایه داشتند و عروسان خود را باد ناسزا گرفته بودند. اما پرسش اینجاست که هنگام خواستگاری و وقتی که هر دو طرف درگیر حرارت احساسات و هیجانات هستند، باید عاقلانه تصمیم گرفته و متوجه عواقب مهریه‌های سنگین-با فرض کی داده، کی گرفته- می‌بودند.