صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۸ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۵۸۱۰۸
تاریخ انتشار: ۱۳ : ۱۵ - ۲۹ دی ۱۴۰۰
آخرین شماره مجله آمریکایی روانپزشکی (۱ ژانویه ۲۰۲۲) حاوی داده‌های پژوهشی جدید و سرمقاله‌ای دقیق است که درک ما را از اینکه آیا حشیش می‌تواند باعث روان پریشی شود یا صرفاً با آن مرتبط است را ارتقا می‌دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آخرین شماره مجله آمریکایی روانپزشکی (۱ ژانویه ۲۰۲۲) حاوی داده‌های پژوهشی جدید و سرمقاله‌ای دقیق است که درک ما را از اینکه آیا حشیش می‌تواند باعث روان پریشی شود یا صرفاً با آن مرتبط است را ارتقا می‌دهد.

به گزارش سرویس خواندنی‌های انتخاب به نقل از سایکولوژی تودی، ارتباط حشیش با روان پریشی اولین بار توسط توماس کلوستون روانپزشک اسکاتلندی پس از بازدید از آسایشگاه قاهره در سال ۱۸۹۶ مورد توجه قرار گرفت، جایی که ۴۰ بیمار از ۲۵۳ بیمار دارای جنون منتسب به حشیش بودند.  مطالعات از آن زمان به طور قطعی ارتباط حشیش با روان پریشی شبه اسکیزوفرنی را مستند کرده است.

به عنوان مثال، در سال ۱۹۸۷، از ۴۵۷۵۰ سرباز وظیفه ارتش سوئد در مورد مصرف مواد مخدر سؤال شد.  احتمال ابتلا به اسکیزوفرنی در افرادی که بیش از ۵۰ بار حشیش را بیش از ۵۰ بار مصرف کرده بودند در ۱۵ سال آینده نسبت به کسانی که هرگز آن را مصرف نکرده بودند، شش برابر بیشتر بود. همچنین، مشخص شده است، افرادی که روزانه از ماری جوانا با قدرت بسیار بالا (مثلاً "اسکنک") استفاده می‌کنند، پنج برابر بیشتر از افراد غیرمصرف کننده از اختلالات روان پریشی رنج می‌برند.  (۳) از سوی دیگر، یک نظرسنجی هلندی نشان داد که کسانی که شاهدانه را با بالاترین محتوای CBD ترجیح می‌دهند، افزایش زیادی در تجارب روان پریشی را تجربه نمی‌کنند، که به نظر می‌رسد ماهیت محافظتی CBD را نشان می‌دهد.

این سوال باقی می‌ماند که آیا شاهدانه باعث اسکیزوفرنی می‌شود، یا افراد مبتلا به اسکیزوفرنی بیشتر احتمال دارد از شاهدانه استفاده کنند، یا آیا برخی از شرایط ژنتیکی اساسی‌تر خطر مصرف حشیش و اسکیزوفرنی را افزایش می‌دهد؟  داده‌های اخیر از کانادا ممکن است با حمایت از این ایده که همه مصرف‌کنندگان جوان شاهدانه در معرض خطر روان‌پریشی قرار دارند، مشکل علّیت مرغ و تخم‌مرغ را از هم جدا کند.

یک نظرسنجی سالانه از ۳۷۲۰ نوجوان، گزارش‌هایی از مصرف حشیش در سال گذشته و علائم روان‌پریشی را طی چهار سال، از سن ۱۳ تا ۱۶ سالگی به دست آورد و مشخص شد که مصرف حشیش در هر سال، افزایش علائم روان پریشی را یک سال بعد پیش بینی می‌کند و نه برعکس.

علاوه بر این، یک مطالعه جدید دیگر روی نزدیک به ۸۰۰۰۰ نفر از جمعیت عمومی آمریکا نشان می‌دهد که افراد مبتلا به اختلال مصرف حشیش در طول سال گذشته، ۲.۵ برابر در میزان اختلال روان پریشی شبه اسکیزوفرنی تشخیص داده شده به طور رسمی افزایش یافته است.