پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یورونیوز: شمار زنانی که سال گذشته میلادی در اتریش به قتل رسیدند از تعداد مردانِ به قتل رسیده در این کشور بیشتر بوده است.
این اتفاق در کشورهای عضو اتحادیه اروپا که چندی است به صورت جدی مبارزه با پدیده زنکشی را در دستور کار قرار دادهاند بسیار نادر و تعجب برانگیز تلقی شده است.
براساس آمار ارائه شده از سوی منابع رسمی، طی سال گذشته میلادی ۳۱ زن در سراسر کشور اتریش، این کشور ۸ میلیون و ۹۰۰ نفری اتریش مشرف به رشتهکوههای آلپ کشته شدند.
این عدد از سوی فعالان حقوق زنان به رنگ قرمز روی یک بنای یادبودی که فهرست کامل زنان کشته شده در سال ۲۰۲۱ در آن درج شده، دیده میشود.
این ارقام معمولا در طول سالها بالا و پایین شده و در نوسان بوده است؛ اما نتایج مطالعهای که به سفارش دولت اتریش انجام شده نشان میدهد که ۳۱۹ زن طی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ میلادی عمدتا به دست همسران یا همسران سابق خود در این کشور به قتل رسیدهاند.
بر اساس دادههای یورواستات، اداره آمار کمیسیون اتحادیه اروپا، رقم یاد شده از جمله بالاترین نرخها در خصوص زنکُشی در اتحادیه اروپا به حساب میآید.
پدیده زنکشی که کشورهایی چون فرانسه یا مکزیک پیشتر کازار گستردهای را برای مقابله با آن به راه انداختهاند در اتریش آنگونه که باید هنوز حساسیتها را برنیانگیخته است.
افکار عمومی در اتریش گویا تنها بعد از وقوع جنایاتی نسبتا فجیع به این موارد واکنش نشان میدهند و بحثهای مربوط به این جنایات فقط در شرایط یاد شده در محافل عمومی مطرح میشود.
مرگ یک زن ۳۵ سال اتریشی که مارس سال گذشته میلادی در پی شدت جراحات ناشی از سوختگی در بیمارستان جان باخت یکی از ۳۹ مورد زنکُشی در این کشور محسوب میشود.
این زن که نامش نادین. دبلیو عنوان شده در مغازه سیگار فروشیِ متعلق به او توسط دوست پسر سابقش با کابل در آستانه خفگی قرار گرفته و سپس سوزانده شده بود.
نمونه دیگری از زن کشیها در اتریش که رسانهها از آن یاد کردهاند به صاحب یک آبجو فروشی مربوط میشود. این فرد ماه آوریل گذشته شریک سابق زندگی خود را که مادر دو فرزند بود به قتل رساند و سپس دستگیر و به حبس ابد محکوم شد.
منابع خبری در اتریش میگویند این مرد ۴۳ ساله پیشتر در سال ۲۰۱۸ نیز به خاطر انتشار پیامهای سخیف و مستهجن برای یک نماینده زن نزدیک به حامیان محیط زیست در فیسبوک نزد عموم شناخته شده بود.
بودجه اختصاصی دولت برای مقابله با خشونت علیه زنان
بر اساس گزارشی که فرانسپرس منتشر کرده، در پی انتشار موارد متعدد زنکُشی در اتریش کارزارهای متعدد اطلاع رسانی و بسیج برای مقابله با این پدیده شوم از سوی حامیان حقوق زنان به راه افتاد و دولت نیز اعلام کرد با اختصاص منبع مالی جدیدی به مبلغ ۲۵ میلیون یورو در سال ۲۰۲۲ تلاش برای مبارزه با خشونت علیه زنان را افزایش خواهد داد.
آنا بدهوفر، یکی از فعالان حقوق زنان در اتریش برای آنکه قربانیان این پدیده شوم به فراموشی سپرده نشوند نام آنها را به صورت فهرستی در کنار یک نقاشی دیواری نصب کرده است.
در وسط این نقاشی دیواری که به صورت فیالبداهه و بدون الگوبرداری از طرحی خاص کشیده شده همچنین عدد ۳۱، نمادی از تعداد زنان کشته شده در سال ۲۰۲۱ به رنگ قرمز نقش بسته است.
این فعال و کنشگر اجتماعی معتقد است که تنها تعداد اندکی از شهروندان کشورش از این جنایات وحشیانه و باورنکردنی خشمگین و منزجر هستند.
او قصد دارد ضمن یادآوری این جنایات و زنده نگاه داشتن نام قربانیان به نوعی با بیتفاوتی حاکم بر جامعه نسبت به افزایش موارد زنکشی در کشورش مبارزه کند.