صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۵۷۰۸
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۱۸ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۱
سید حسین موسویان:
بر اساس کتاب خاطرات سید حسین موسویان، مذاکره کننده سابق هسته ای ایران، فرانسه و آلمان در بهار سال 2005 آماده ی مذاکره بر اساس پیشنهاد ایران برای تبدیل اورانیوم غنی شده اش به میله سوختی بود (که امکان ساخت سلاح هسته ای از طریق آن غیر ممکن است ) بودند، اما بریتانیا به اصرار آمریکا این پیشنهاد را وتو کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
آسیا تایمز نوشت: بر اساس کتاب خاطرات سید حسین موسویان، مذاکره کننده سابق هسته ای ایران، فرانسه و آلمان در بهار سال 2005 آماده ی مذاکره بر اساس پیشنهاد ایران برای تبدیل اورانیوم غنی شده اش به میله سوختی بود (که امکان ساخت سلاح هسته ای از طریق آن غیر ممکن است ) بودند، اما بریتانیا به اصرار آمریکا این پیشنهاد را وتو کرد.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، موسویان که مذاکره کننده ارشد ایران در در سال های 2004 و 2005 بوده است، روشن می سازد که دلیل عدم پذیرش این پیشنهاد آن بود که دولت جرج بوش حاضر به پذیرش هر گونه توانایی غنی سازی توسط ایران نبود.



وی که هم اکنون استاد دانشگاه پرینستون است، پیش از این دستیار سیاسی ارشد هاشمی رئیس جمهور سابق ایران و رئیس کمیسیون خارجی شورای امنیت ملی ایران بوده است.

عدم پذیرش پیشنهاد ایران توسط بریتانیا و امریکا که می توانست بحران های سیاسی بر سر برنامه هسته ای ایران را خاتمه دهد، توسط دیپلمات سابق بریتانیا که در مذاکرات شرکت داشته، تایید شده است.

وی فاش ساخته است، ایران چندین هفنه پس از آن مذاکرت اگاه شد که اروپایی ها به هیچ وجه قصد مذاکره و رسیدن به توافقی که به ایران اجازه غنی سازی دهد، نبودند.

موسویان در کتاب خود آورده است، یکی از مذاکره کننده های اروپایی به او گفته است که انها حاضر به توافق هستند اما امریکا مانع آن است.

مذاکره کننده سابق هسته ای ایران به نقل از نیکولاد،سفیر فرانسه در ایران نوشته است: غنی سازی در ایران خطر قرمز آمریکا است و اروپا نمی تواند از آن عبور کند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد
|
۲۳:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
عجب خط قرمزی داره آمریکا همه با هم ازش عبور کردن!!!!
naser
|
۱۹:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
ما باید منافع ملت و کشور خود را صرف نظر از بی عقلی های دیگران در نظر بگیریم شاید ما امروز با این توان ضعیف اقتصادی وتوان محدود دیپلماتیک نتوانیم حقوق خود را بگیریم ولی در یک پروسه چند ساله پس از تقویت زیر ساخت های اقتصادی و دیپلما تیک به مانند برزیل می توان به راحتی و بدون جنجال چند عدد سانتریفوژ را به کار انداخته و چند کیلو اورانیوم را غنی کنیم.حتی می توانیم اورانیوم را بر سر سفره های مردم بیاوریم !
بنده خدا
|
۱۹:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
بهتره بگیدآمریکا و بریتانیا پیشنهادی که تولید سلاح هسته ای توسط امحمئرضا شاه را غیرممکن می ساخت را وتو کردند