پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
این روزها، بسیاری از مردم در سراسر جهان برای مبارزه با کرونا، اقدام به دریافت واکسن کرونا کرده اند، اما هنوز هم تعداد افرادی که تمایلی به دریافت واکسن کرونا ندارند، کم نیست، این مخالفان از تیوریهای توطئه تا نظریههای اثبات نشده را درباره مضرات واکسن مطرح میکنند، با این وجود به نطر میرسد در کنار ابن موارد، مخالفت با واکسن علل دیگری نیز دارد.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب به نقل از مدیکال نیوز تودی، کارشناسان بهداشت روان به طور منحصر به فردی برای کمک به غلبه بر مقاومت در برابر واکسیناسیون کرونا، شروع با بررسی برخی موارد جالب کرده اند.
با نزدیک شدن به دومین سالگرد ظهور بیماری همه گیر کرونا، مشخص شده است که واکسنهای موجود محافظت قابل توجهی در برابر بدترین آسیبهای این بیماری ایجاد میکنند. البته، کرونا، یک بیماری بالقوه تهدید کننده زندگی و چند وجهی است که توسط ویروس کرونا معروف به SARS-CoV-۲ ایجاد میشود.
متخصصان و تیمهای بهداشت روان آموزش دیدهاند تا از همدلی، گوش دادن تأملی، و هدفگذاری مشارکتی برای کمک به بیماران برای مقابله با چالشها، استفاده کنند. درگیر کردن رویکردهای جدید برای افزایش واکسیناسیون بزرگسالان یک اولویت ملی است.
دکتر بروئر استاد ممتاز بهداشت عمومی در دانشگاه کارولینای شمالی میگوید: "واکسیناسیون کرونا، مانند گذرنامه ما برای آزادی شخصی بیشتر است و به ما این امکان را میدهد که با خیال راحت به فروشگاهها برویم، با دوستان خود معاشرت کنیم و عزیزانی که بیمار هستند را ملاقات کنیم، پس چرا برخی از افراد مخالفند؟ "
واکسنها میتوانند تا حد زیادی از بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر جلوگیری کنند. در واقع، دادههای منتشر شده از اقصی نقاط جهان، نشان میدهد که اکثریت قریب به اتفاق مرگ و میر ناشی از کرونا و بستری شدن در بیمارستان در میان افراد واکسینه نشده رخ میدهد.
بدیهی است که واکسیناسیون هر چه بیشتر مردم برای سلامت عمومی اهمیت بالایی دارد. متخصصان بهداشت در ایالات متحده و استرالیا میگویند: "روانشناسی پیشنهاداتی کلی برای درک و مداخله برای افزایش تمایل به واکسیناسیون، در نقاطی که واکسنها در دسترس و مقرون به صرفه هستند ارائه میدهد. "
دکتر نیتو آباد، یکی از نویسندگان مقالهای در این خصوص در مجله روانپزشکی JAMA، میگوید: "ارزیابی و مداخله در محرکهای رفتاری تردید واکسن در سطح جهانی مهم است. " در مصاحبه ایمیلی با مدیکال نیوز تودی، دکتر آباد در مورد اهمیت فراخوان برای کمک به متخصصان سلامت روان برای غلبه بر تردید واکسیناسیون تاکید کرد.
او گفت:" درک بهتر این که چگونه سلامت روان بر دریافت واکسنهای کرونا تأثیر میگذارد و تعریف بهتر این که چگونه متخصصان سلامت روان میتوانند کمک کنند، بهویژه برای جوامعی که به طور نامتناسبی تحت تأثیر قرار میگیرند، اکنون اساساً مهم است و میتواند تلاشهای واکسیناسیون را تقویت کند. "
دکتر ظهیر، استادیار گروه روانپزشکی در دانشگاه تورنتو است. او در مصاحبهای با مدیکال نیوز تودی، به نقش متخصصان سلامت روان در مبارزه با این همه گیری پرداخت. یکی از چیزهایی که برای ما [کار در حوزه سلامت روان]قابل توجه بوده است این است که میدانیم این یک جمعیت واقعاً مهم است. ما میتوانیم نقش مهمی را ایفا کنیم. "
دکتر ظهیر اشاره کرد که ویروس شناسی و اپیدمیولوژی زمینههای تخصصی او نیست، اما گفت: "من به عنوان یک پدر و مادر، میدانم که [تشویق واکسیناسیون]فواید زیادی دارد تا بتوانیم ایمنی گله را فراهم کنیم. "
پژوهشگران معتقدند که هر اندازه نرخ افسردگی و اضطراب جامعه پایینتر باشد، احتمال پذیرش واکسیناسیون نیز بهبود پیدا خواهد کرد.