صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۴۹۹۱۸
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۸ - ۰۸ آذر ۱۴۰۰
وزیر ارتباطات در دیدار با رئیس مجلس نسخه جدیدی از طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی ارائه داده است که گفته می‌شود ۳۰ درصد با طرح فعلی متفاوت است. این طرح که در اختیار رئیس مجلس قرار گرفته، هنوز منتشر نشده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پیوست: وزیر ارتباطات در دیدار با رئیس مجلس نسخه جدیدی از طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی ارائه داده است که گفته می‌شود ۳۰ درصد با طرح فعلی متفاوت است. این طرح که در اختیار رئیس مجلس قرار گرفته، هنوز منتشر نشده است.

در ادامه بررسی طرح صیانت در کمیسیون مشترک مجلس، امروز (۸ آذر) و در نهمین جلسه این کمیسیون عنوان شد که عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و ابوالحسن فیروزآبادی رئیس مرکز ملی فضای مجازی در جلسه‌ای با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، نظرات خود را درباره طرح صیانت اعلام و همچنین وزیر ارتباطات نسخه جدیدی از این طرح ارائه کرده است. این نسخه که به گفته رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت، مهر محرمانه دارد تاکنون منتشر نشده؛ اما امیر خوراکیان، معاون حقوقی مرکز ملی فضای مجازی، می‌گوید ۳۰ درصد با طرح فعلی تفاوت دارد.

در جلسه نهم بررسی طرح صیانت که با حضور نمایندگانی از مرکز ملی فضای مجازی، صداوسیما، سازمان نصر کشور و وزارت ارتباطات برگزار شد، نمایندگان درباره پیشنهادهای مختلف ارائه‌شده برای اصلاح طرح صیانت بحث کردند، اما در نهایت به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد اعضای جلسه، رأی‌گیری دباره این پیشنهادها به جلسه فردا (۹ آذر) موکول شد.

پیشنهادهای منتشرنشده

در جلسه امروز نماینده صداوسیما نیز از ارسال نامه رئیس این سازمان به رئیس مجلس خبر داد. به گفته او، جبلی رئیس صداوسیما در این نامه ۶بندی خواستار اصلاحاتی در طرح صیانت شده است که تعاریف خدمات پایه کاربردی و اختیارات کمیسیون عالی تنظیم مقررات از این جمله هستند؛ اما تقی‌پور رئیس کمیسیون طرح صیانت از وجود این نامه ابراز بی‌اطلاعی کرد.

تقی‌پور در این جلسه در واکنش به تذکر یکی از نمایندگان درباره اصلاحات وزارت ارتباطات در طرح صیانت گفت: «آقای زارع‌پور در نامه‌ای که احصا کرده بودند، مهر محرمانه زدند. به همین خاطر من آن نامه را نخواندم. البته به نظر من موضوع محرمانه‌ای وجود نداشت. ما حتماً به محتوای نامه توجه می‌کنیم. در این نامه اشاره شده بود که نظراتی در سطح جامعه در مورد این طرح وجود دارد و فرصتی فراهم شود و نظرات منتقدان طرح شود.»

تقی‌پور همچنین تاکید کرد با توجه به اینکه درخواست جلسه از سوی وزارت ارتباطات با رئیس مجلس بوده، اطلاع‌رسانی به اعضای کمیسیون مشترک صورت نگرفته است.

دفاع از پیشنهاد وزارت ارتباطات

در این جلسه امیر خوراکیان، معاون حقوقی مرکز ملی فضای مجازی، گفت: «ما در مرکز ملی فضای مجازی در همه مراحل در پشت صحنه حضور داشتیم و بحث‌های کارشناسی بسیاری شد. در این مورد دو بحث مطرح است. اول نظرات دولت است که در جلسه امروز مشخص شد، نظرات دولت برای اعضای کمسیون مهم است. در نامه آقای زارع‌پور ویرایش جدیدی از طرح وجود دارد که بهتر است به این ویرایش و متن جدید توجه شود.»

او ادامه داد: «دوم نگرانی عمومی جامعه و کسب‌وکارهاست. ما به عنوان مرکز ملی فضای مجازی پیشنهادمان این است که متن جدید مورد توجه قرار بگیرد. البته کمیسیون باید تعیین کند که طرح در چه جلسه‌ای بررسی شود. به هر حال در هر جلسه‌ای که مد نظر شماست بهتر است به این متن توجه شود. این متن جدید ۷۰ درصد با متن قبلی اشتراک معنایی و محتوایی دارد، اما ساختار به گونه‌ای تنظیم شده که جمع‌بندی آن راحت‌تر است.»

همچنین میرزاپور که به نمایندگی از وزارت ارتباطات در جلسات کمیسیون طرح صیانت شرکت می‌کند درباره این طرح و اصلاحات مد نظر وزارت ارتباطات گفت: «اصل این قانون مورد تایید همه ماست و حکمرانی ملی ما در فضای مجازی بایستی استوار شود. بعد از استقرار دولت جدید نیز یک همگرایی در کشور درباره فضای مجازی ایجاد شده است. مرکز ملی فضای مجازی، وزارت ارتباطات، ساترا، صداوسیما و سازمان تبلیغات اسلامی نیز در این باره جلساتی داشته‌اند.»

او نظام حکمرانی در فضای مجازی را به چهار سطح تقسیم کرد که عبارت است از: شورای عالی فضای مجازی، کمیسیون عالی یا قرارگاه هماهنگی، تنظیم‌گران موضوعی فضای مجازی مثل رگولاتوری و ساترا و در نهایت پلتفرم‌های بومی و سکوهای خدمت‌رسانی.

میرزاپور در ادامه گفت: «نسخه فعلی طرح صیانت سطوح اول و دوم را تا حد خوبی بررسی کرده اما به دو سطح دیگر نپرداخته و تا حدی آن را ضعیف کرده است. در حالی که به خاطر عدم توجه کافی به این نظام چهارسطحی شاهد مشکلات حقوقی و قضایی برای یکی از پلتفرم‌های مطرح کشور هستیم و برای آنها حاشیه درست شده است. اگر معماری حفظ شود، نگرانی پلتفرم‌ها نیز تبدیل به فرصت خواهد شد.»

دولت جرات داشته باشد

در ادامه این جلسه اما رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور که برای اولین بار در جلسات کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت شرکت کرده بود با انتقاد از وزارت ارتباطات گفت: «در دولت پیشین، پیشنهاد ۲۰صفحه‌ای برای اصلاح طرح ارائه دادیم که در این طرح لحاظ نشد. نماینده وزارت ارتباطات در لفافه و با ملاحظه صحبت می‌کند اما به صورت رسمی اعلام می‌کنیم با این طرح به هیچ عنوان به سطح چهارم نخواهیم رسید؛ با این وضع کسب‌وکارها نابود می‌شوند. باید فضایی داده شود و در زمان مشخص روی طرح و پیشنهاد وزارت ارتباطات کار کنیم.»

در واکنش به این سخنان تقی‌پور گفت که این کمیسیون نمی‌تواند پیشنهادهای شفاهی تمام ۲۰ هزار شرکت عضور نصر کشور را بشنود و اگر بخش خصوصی پیشنهادهای اصلاحی دارد باید آنها را به صورت مکتوب ارائه کند. به گفته او، تاکنون تنها رضا الفت‌نسب، عضو هیات‌مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی، نظرات خود را به صورت مکتوب ارائه کرده است.

لطف‌الله سیاهکلی، سخنگوی کمیسیون مشترک، نیز در این جلسه با اشاره به پیشنهادهای دولت و نحوه بررسی آنها گفت: «ما طرحی را بررسی می‌کنیم، دولت نظر خود را اعلام می‌کند و ما تغییرات را اعمال می‌کنیم. اگر بخواهیم در مورد هر پیشنهادی به‌ مدت طولانی بحث کنیم، اتلاف وقت می‌شود. البته نظر دولت، پیشنهاد کارشناسی است و لایحه نیست. با این پیشنهاد هم اکنون کلی وقت ما گرفته شده است. کاش دولت جرات داشت و لایحه ارائه می‌داد.»

در این جلسه نمایندگان در مورد بررسی پیشنهادهای ارائه‌شده برای اصلاح طرح صیانت بحث کردند اما چون تعداد اعضای حاضر در جلسه به حد نصاب نرسیده بود، رأی‌گیری درباره نحوه ادامه کار به جلسه آینده موکول شد.