صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۴۹۶۰۶
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۲۳ - ۰۶ آذر ۱۴۰۰
رئیس آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه ما از ابتدا مخالف بازگشایی مدارس بوده ایم، گفت: تا روز چهارشنبه ۵۷ میلیون نفر دز اول و ۴۵ میلیون نفر دز دوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و ۸۶۰ هزار نفر از ایرانیان دز سوم واکسن کرونا را هم زده اند و مجموعا ۱۰۳ میلیون تزریق صورت گرفته، ولی ما نمی‌دانیم چند میلیون در رده‌های سنی که باید به مدارس بروند این اتفاق افتاده و متأسفانه این آمار وجود ندارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

جماران: رئیس آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه ما از ابتدا مخالف بازگشایی مدارس بوده ایم، گفت: تا روز چهارشنبه ۵۷ میلیون نفر دز اول و ۴۵ میلیون نفر دز دوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و ۸۶۰ هزار نفر از ایرانیان دز سوم واکسن کرونا را هم زده اند و مجموعا ۱۰۳ میلیون تزریق صورت گرفته، ولی ما نمی‌دانیم چند میلیون در رده‌های سنی که باید به مدارس بروند این اتفاق افتاده و متأسفانه این آمار وجود ندارد.

محمدرضا هاشمیان ، در خصوص وضعیت شیوع کرونا در شرایط بازگشایی مدارس و پایان دورکاری ادارات، اظهار داشت: به آمار‌هایی که از ابتدای کرونا اعلام می‌شود نمی‌توانیم صد در صد دل ببندیم و آمار‌های الآن هم تفاوت رده‌های سنی و جنسی را عنوان نمی‌کند. یعنی اعلام نمی‌شود از افرادی که امروز فوت کرده اند چند نفر مرد و چند نفر زن و در چه گروه‌های سنی هستند تا بتوانیم برای روز‌های آینده برنامه ریزی داشته باشیم تا در آن رده‌های سنی فعالیت کنیم.

رئیس آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه ما از ابتدا مخالف بازگشایی مدارس بوده ایم، یادآور شد: افرادی که کارشان اپیدمیولوژی است سال گذشته در مورد بحث باز شدن مدارس هیچ نظری ندادند و ما بودیم که به عنوان کلینیسین گفتیم مدارس نباید باز شود و خوشبختانه مدارس در سال گذشته باز نشد. امسال هم اپیدمیولوژیست‌ها اشتباه بزرگی داشتند می‌کردند و به سمت این رفته بودند که مدارس را باز کنند و ما اعلام کردیم با توجه به اینکه سن هفت تا ۱۲ سال هنوز امکان این را ندارند که واکسینه شوند، باید تعللی در این رده سنی داشته باشیم.

وی با تأکید بر اینکه افراد ۱۲ تا ۱۸ سال باید واکسینه شوند، ادامه داد: برای مدارس باید پروتکل‌های بهداشتی دقیقی را مشخص کنند. حتی ما که در بیمارستان کار می‌کنیم خیلی وقت‌ها نمی‌توانیم پروتکل‌ها را دقیق اجرا کنیم؛ به هر حال می‌خواهند ناهار یا چای بخورند و ماسکشان را بر می‌دارند و همان لحظه آلودگی‌ها می‌تواند فضا را پر کند. ما گروه‌هایی هستیم که سه دز واکسن زده ایم و شرایط ما فرق می‌کند با بچه‌ای که هنوز واکسیناسیون او کامل نشده است.

هاشمیان با بیان اینکه تحت هیچ شرایطی تزریق دز اول «واکسیناسیون» محسوب نمی‌شود، اظهار داشت: تا روز چهارشنبه ۵۷ میلیون نفر دز اول و ۴۵ میلیون نفر دز دوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و ۸۶۰ هزار نفر از ایرانیان دز سوم واکسن کرونا را هم زده اند و مجموعا ۱۰۳ میلیون تزریق صورت گرفته، ولی ما نمی‌دانیم چند میلیون در رده‌های سنی که باید به مدارس بروند این اتفاق افتاده و متأسفانه این آمار وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه هنوز پیک ششم کرونا اتفاق نیفتاده است، گفت: اگر اتفاقی بخواهد بیفتد قطعا در اجتماعاتی می‌افتد که افراد واکسینه کمتر هستند. برای افراد بالای ۶۰ سال، حتی واکسیناسیون دو دز ممکن است منبع خطر باشد و واکسیناسیون بالای ۶۰ سال قطعا باید سه دز باشد و سازمان جهانی بهداشت هم نهایتا به سمت سه دز می‌رود.

رئیس آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری تأکید کرد: ما می‌ترسیم که اطفال کشور درگیر این بیماری شوند. همه متخصصین اطفال کشور می‌دانند که بخش‌های آی سی یو اطفال ما نه امکاناتش اندازه‌ای است که بتواند پاسخگویی یک پاندومی وحشتناک در این گروه سنی را داشته باشند و نه بیمارستان‌های اطفال کشور آنقدر متنوع هستند که بتوانند سرویس‌های بیشتری بدهند و همین حدی هم که کمک می‌کنند و کار می‌کنند بسیار از آن‌ها تشکر می‌کنیم.

وی افزود: قرار است کمیته‌ها از جمله کمیته واکسیناسیون روی این موارد دقیق نظر بدهند و آنچه کمیته ملی کرونا تأیید کند مورد تأیید همه ما خواهد بود. تا امروز کمیته ملی کرونا هیچ برنامه مستندی برای بازگشایی مدارس ارائه نداده که آن کمیته‌ها ارجاع داده باشند. در واقع دستورات ستاد ملی کرونا باعث باز یا بسته بودن مدارس خواهد بود و در زمینه بهداشتی و درمانی فقط می‌توانیم این را بگوییم که شرایط ماه آینده شرایطی نیست که ما بتوانیم روی سلامت اطفال در کشور قسم بخوریم که بدون واکسن می‌توانند از کنار بیماری کرونا به سلامتی عبور کنند.

هاشمیان اظهار داشت: فکر می‌کنم همان دستورالعمل‌هایی که در گذشته تا اینجا انجام شده توانسته این گروه از افراد جامعه را در بالاترین شرایط در سلامتی نگه دارد. اصرار بر این نداشته باشیم که مثل کشور‌های آمریکا و ترکیه که در خصوص اطفال اشتباه کردند، این تعمد را داشته باشیم که ما حتما باید اشتباهی که آن‌ها انجام دادند را انجام بدهیم. مقداری سعه صدر بیشتری داشته باشیم برای اینکه از این واکسیناسیون با سلامتی گذر کنیم.

وی تأکید کرد: خواهش من از افرادی که به راحتی علیه واکسیناسیون همایش و نمایش اجرا می‌کنند این است که با افراد علمی و کادر درمان کشور هم جلسات کوچکی بگذارند. یعنی اندازه‌ای که در این مدت با مخالفین واکسن جلسه گذاشته شده، هیچ وقت با کادر درمان واقعی کشور جلسات برگزار نشده و من احساس می‌کنم این بزرگترین آسیبی است که به ناحیه علم و دانش در کشور ما می‌خورد و این بزرگترین ناراحتی برای کادر درمان است که در این شرایط باید کار کنند.

رئیس آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری افزود: امروز با روز‌های ابتدایی کرونا فرق می‌کند و لیست‌های دارویی متنوعی داریم که کارآیی مختصری دارند و هیچ کدام از دارو‌هایی که تا امروز در دنیا ایجاد شده کارآیی صد در صد نداشته، ولی انتظار مردم در خصوص درمان بیشتر از قبل شده و این امر حواشی مختلفی را در جامعه درمانی ایجاد می‌کند که برای ما بسیار سنگین تمام می‌شود. متأسفانه من ندیده ام که مقامات کمیته ملی در این خصوص فعالیتی انجام بدهند که در سطح جامعه برای توضیح مسائل و مشکلات علمی این نوع آگاهی‌ها ایجاد شود و خود این یک ناراحتی بزرگ است.

وی گفت: در فضا‌های مختلف مجازی و غیر مجازی بحث‌هایی در خصوص افرادی است که مدعی هستند درمان‌های پیشرفت کارآیی ندارد و در کشور ما بیشتر از همه جای دنیا است؛ در شرایطی که ما هنوز جزو کشور‌های پر مرگ و میر دنیا هستیم؛ لذا خواهش من این است که مسائل را علمی تر، واقعی‌تر و جدی‌تر بررسی کنیم و با افزایش بار کار درمان این گروه را خسته‌تر از گذشته نکنیم.