صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۴۹۵۹۹
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۲۲ - ۰۶ آذر ۱۴۰۰
سازمان جهانی بهداشت، سویه جدیدی را که برای بیماری کووید-۱۹ شناسایی شده، «اومیکرون - Omicron» نامیده است، اما این نامگذاری انتقادات زیادی را با خود به همراه داشته است. منتقدان این اقدام سازمان جهانی بهداشت می‌گویند این نهاد بین‌اللمللی به این دلیل از حرف Xi عبور کرده تا در هنگام نوشتن شباهتی با نام رئیس جمهور کنونی چین، شی جین پینگ پیش نیاید. املای لاتین اسم کوچک آقای پینگ دقیقا Xi نوشته می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یورونیوز: سازمان جهانی بهداشت، سویه جدیدی را که برای بیماری کووید-۱۹ شناسایی شده، «اومیکرون - Omicron» نامیده است، اما این نامگذاری انتقادات زیادی را با خود به همراه داشته است.

نامگذاری سویه جدید که نخستین بار در کشور آفریقای جنوبی مشاهده شده واکنش‌های بسیاری را در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشته و بسیاری از سیاستمداران جمهوریخواه آمریکا از جمله تدکروز و حتی پسر دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین این کشور از مسئولان این نهاد بین‌المللی بابت این اقدام انتقاد کرده‌اند.

سازمان جهانی بهداشت که از حروف الفبای یونانی برای نامگذاری های خود استفاده کرده این بار از روی دو حرف Nu و Xi رد شده است. مسئولان این نهاد بین‌المللی دلیل این تصمیم خود را پرهیز از سردرگم شدن افراد عنوان کرده‌اند، موضوعی که دستمایه طنز و البته به چالش کشیدن سیاست های این نهاد بین المللی شده است.


منتقدان این اقدام سازمان جهانی بهداشت می‌گویند این نهاد بین‌اللمللی به این دلیل از حرف Xi عبور کرده تا در هنگام نوشتن شباهتی با نام رئيس جمهور کنونی چین، شی جین پینگ پیش نیاید. املای لاتین اسم کوچک آقای پینگ دقیقا Xi نوشته می‌شود.

این سازمان در ماه ژوئن ۲۰۲۱ اعلام کرده بود که از شیوه جدیدی برای نام‌گذاری گونه‌های ویروس کرونا استفاده می‌کند. بر اساس روش جدید قرار بود از حروف الفبای یونانی استفاده شود تا جلوی بدنامی کشورهای مختلف دنیا که به عنوان مثال یک ویروس جهش یافته برای نخستین بار در آن کشور مشاهده شده بود پرهیز شود. به عنوان مثال سویه جهش یافته کرونا که نخستین بار در بریتانیا مشاهده شده بود با حرف آلفا، سویه‌ آفریقایی با حرف بتا و سویه هندی نیز با حرف دلتا نام‌گذاری شده بود. اما حالا مسئولان سازمان جهانی بهداشت دو حرف XI و Nu را فاکتور گرفته‌اند و نام گونه جدیدی که در آفریقای جنوبی مشاهده شده را «اومیکرون» نامیده‌اند.

سناتور تد کروز یکی از کسانی بود که از این اقدام سازمان جهانی بهداشت انتقاد کرده است. آقای کروز در حساب توییتری خود نوشت: «اگر سازمان جهانی بهداشت از حزب کمونیست چین می‌ترسد پس چگونه می‌توان اعتماد کرد که دفعه بعد در خصوص یک همه‌گیری فاجعه‌‌آمیز جهانی مخفی کاری نکند؟»

بسیاری از کاربران هم این موضوع را به شوخی گرفته‌اند. یک کاربر در توییتر در این خصوص می‌نویسد: «برای حروف Xi و Nu غمگینم. آنها مدت‌ها منتظر بودند که مورد توجه جهانی قرار بگیرند اما حالا حذف شده‌اند.»


دونالد ترامپ جونیور، پسر رئيس جمهوری پیشین آمریکا هم یکی دیگر از کسانی بود که این تصمیم سازمان جهانی بهداشت را به سخره گرفت. آقای ترامپ در حساب توییتری خود نوشت: «تا جایی که به من مربوط می‌شود سویه اصلی همیشه Xi خواهد بود.» پیش تر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا از ویروس کرونا به ویروس چینی یاد کرده بود.