صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۴۸۲۶۲
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۲۱ - ۲۸ آبان ۱۴۰۰
الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس گفته "کاملا ممکن است " که نیروهای این کشور به پناهجویان در عبور از مرز و ورود به خاک لهستان کمک کرده باشند.اما او درعین حال این مسئله را که از پناهجویان خواسته که به منطقه مرزی بروند، رد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بی بی سی: الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس گفته "کاملا ممکن است " که نیروهای این کشور به پناهجویان در عبور از مرز و ورود به خاک لهستان کمک کرده باشند.

اما او درعین حال این مسئله را که از پناهجویان خواسته که به منطقه مرزی بروند، رد کرد.

لوکاشنکو در مصاحبه ای اختصاصی در کاخ ریاست جمهوری در مینسک، پایتخت بلاروس،  گفت: "من فکر می‌کنم این کاملا امکان پذیر باشد. ما اسلاو هستیم. ما قلب داریم. نیروهای ما می‌دانند که پناهجویان قصد دارند به آلمان بروند."

رئیس جمهور بلاروس گفت: "شاید کسی به آن‌ها ( پناهجویان) کمک کرده باشد. من حتی به این موضوع رسیدگی نمی‌کنم."

با این حال او درخواست از هزاران پناهجو را برای ایجاد بحران مرزی رد کرد.

آقای لوکاشنکو همچنین گفت: "به آن‌ها گفتم که نمی‌خواهم پناهجویان را در مرز بازداشت کنم. آن‌ها را در مرز نگه می‌دارم و اگر از این به بعد هم به مرز بیایند، باز هم مانع آن‌ها نمی‌شوم. به این دلیل که آن‌ها به کشور من نمی‌آیند، آن‌ها به کشورهای شما خواهند رفت. منظورم همین بود. اما من آن‌ها (پناهجویان) را به آن جا (مرز) دعوت نکردم. صادقانه بگویم من نمی‌خواهم که آن ها از بلاروس عبور کنند."

الکساندر لوکاشنکو از ۱۹۹۴، زمام امور را در بلاروس در دست دارد، اما انتخاب مجدد او به عنوان رئیس جمهور به طور گسترده‌ای از سوی غرب بی اعتبار خوانده شده و اتحادیه اروپا آن را به رسمیت نشناخته است.

او از سوی اتحادیه اروپا به ایجاد بحران مرزی با کشورهای لهستان، لیتوانی و لتونی به تلافی تحریم‌های اعمال شده علیه کشورش متهم شده است.

اتحادیه اروپا، تحریم‌هایی را علیه بلاروس به دلیل سرکوب مخالفانی که در اعتراضات گسترده پس از انتخابات اوت ۲۰۲۰ شرکت کرده بودند، اعمال کرده است.

در جریان این اعتراضات هزاران معترض و فعال مخالف بازداشت شدند. سوتلانا تیخانوفسکایا، رهبر مخالفان پس از ادعای پیروزی در این انتخابات، مجبور به ترک بلاروس شد.

تیم وابسته به خانم تیخانوفسکایا از بی‌بی‌سی به دلیل مصاحبه امروز با الکساندر لوکاشنکو انتقاد کرده و آن را "فرصت دادن به یک دیکتاتور" توصیف کرده است.

دست کم ۲۰۰۰ پناهجو که اکثر آن‌ها از خاورمیانه هستند در کمپ‌هایی در مجاورت مرز بلاروس با لهستان سرگردان بودند تا این که در هفته جاری به یک انبار تدارکاتی در نزدیکی مرز منتقل شدند.

برآورد شده که حدود ۵۰۰۰ پناهجو همچنان دربلاروس باشند، هر چند که صدها نفر از آن‌ها را روز گذشته (پنج شنبه ۱۸ نوامبر/۲۷ آبان) با یک پرواز به کردستان عراق بازگرداندند.