پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دولت کشور ترکیه در سالیان اخیر با توجه به سرمایهگذاریهای خود در بخشهای مختلف اقتصادی توانسته است سرمایهگذاران بسیاری را به این کشور جذب کند. یکی از روشهای مرسوم سرمایه گذاری در ترکیه نزد ایرانیان ثبت شرکت است. این روش سرمایهگذاری در ترکیه مزایای بسیاری دارد که از جمله آنها میتوان به دریافت اقامت دائم این کشور برای سرمایهگذار و اعضای خانواده او اشاره کرد. ثبت شرکت در این کشور به دلایل مختلفی مانند گسترش کسبوکار در سطح بینالمللی انجام میشود. برای آشنایی با شرایط ثبت شرکت در کشور ترکیه در ادامه این مطلب با ما همراه شوید.
مزایای ثبت شرکت در ترکیه
در میان کشورهای بسیار خارجی برای سرمایهگذاری و ثبت شرکت چرا باید ترکیه را به عنوان مقصد سرمایهگذاری خود انتخاب کنم؟! این شاید سوالی باشد که بسیاری از سرمایهگذاران پیش از ثبت شرکت در ترکیه از خود بپرسند. یکی از مهمترین دلایل سرمایهگذاری در این کشور، اقتصاد روبه رشد ترکیه است که سبب شده بستری مناسب برای سرمایهگذاری افراد بینالمللی ایجاد کند.
یکی از مزیتهای برجسته ثبت شرکت در این کشور علاوه بر گسترش بیزینس خود در یکی از بهترین کشورهای حال حاضر خاورمیانه، دریافت اقامت دائم در این کشور است. این روش سرمایهگذاری یکی از کم هزینهترین روشهای سرمایهگذاری در کشورهای خارجی میباشد که شهروندی ترکیه را در پی دارد. با سرمایهگذاری در این کشور میتوانید همسر و فرزندان زیر 18 سال خود را نیز به این کشور ببرید.
وجود نیروی کار مستعد و با دانش مناسب در کشور ترکیه یکی دیگر از دلایل ثبت شرکت در این کشور است که سرمایهگذاران را به راهاندازی کسبوکار در این کشور علاقهمند کرده است. همچنین چه کسی میتواند موقعیت خاص جغرافیایی کشور ترکیه را برای انجام کسبوکار در نظر نگیرد؟! این کشور با با قرارگیری در میان قارههای اروپا و آسیا و داشتن ارتباط با قاره آفریقا، یکی از گزینههای جذاب برای انجام امور صادرات و واردات است.
قوانین کلی ثبت شرکت در کشور ترکیه
پیش از اقدام به ثبت شرکت و سرمایهگذاری در ترکیه، پیشنهاد میشود با قوانین این روش آشنا شوید. البته که به دلیل متنوع بودن قانون ثبت شرکت در این کشور نسبت به ایران پیشنهاد میشود از یک وکیل معتبر یا یک موسسه مهاجرتی معتبر مانند موسسه الو اپلای استفاده کنید. با این حال در این بخش برخی از قوانین کلی ثبت شرکت در این کشور را باهم مرور میکنیم.
قوانین ثبت شرکت در کشور ترکیه از سال 2012 تغییراتی را به همراه داشته است که شرایط این روش سرمایهگذاری را آسانتر کرده. برای مثال از این سال به بعد به صورت تک نفره نیز میتوان یک شرکت راهاندازی کرد و مالک تمامی سهام بود. یکی دیگر از قوانین کلی برای ثبت شرکت در کشور ترکیه، داشتن حداقل سرمایه 10 تا 50 هزار لیر است. شما باید یک چهارم از ارزش شرکت را به خزانه دولت کشور ترکیه واریز کنید.
یکی دیگر از نکات مهم پیش از سرمایهگذاری و ثبت شرکت در ترکیه اطلاع از مالیات این کشور است. نرخ مالیات بردرآمد کشور ترکیه برای سرمایهگذاران خارجی در سال 2021 برابر با 20 درصد است. این مقدار باید به صورت سالانه به دولت پرداخته شود.
انواع شرکتها در کشور ترکیه
شرکتهای مختلفی در کشور ترکیه وجود دارند که میتوانید با توجه به شرایط و میزان سرمایه خود یکی از آنها را انتخاب کنید. به عنوان مثال در صورتی که بیش از یک نفر هستید و قصد دارید یک شرکت در کشور ترکیه به ثتب برسانید، میتوانید از شرکت سهامی استفاده کنید. البته لازم به ذکر است که محبوبترین نوع شرکت در ترکیه، شرکتهای با مسئولیت محدود میباشد. این نوع شرکت در کشور ترکیه نیازمند حداقل سرمایه 10 هزار لیر است. در ادامه انواع دیگر شرکتها در کشور ترکیه را معرفی میکنیم:
1.شرکتهای سهامی مشترک: شرکتهای سهامی مشترک را یکی دیگر از انواع شرکتها در کشور ترکیه است که نیازمند حداقل سرمایه 50 هزار لیر است. قابلیت خرید و فروش سهامهای این شرکت به صورت عمومی وجود دارد
2.شرکتهای جمعی در کشور ترکیه: شرکتهای جمعی برای تاسیس شرکت نیازمند حداقل دو نفر برای ثبت هستند. دو شریک سهامی یکسان در شرکت دارند
3.شرکتهای همکاری محدود: شرکتهای همکاری محدود یا Limited Partnership Company نیازمند دو شریک برای ثبت هستند که یکی از آنها به عنوان شریک اصلی انتخاب میشود. شریک اصلی باید حقیقی باشد
4.شرکتهای مشارکتی: شرکتهای بازرگانی در کشور ترکیه برای ثبت حداقل نیازمند هفت نفر هستند. هر شریک میتواند تا حداکثر پنج هزار سهم داشته باشد