پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یورونیوز: همهگیری بیماری کووید-۱۹ چشمانداز بازار کار در بسیاری از کشورها از جمله آمریکا را تغییر داده است؛ چنان که میلیونها آمریکایی مسیرهای شغلی خود را تغییر داده یا برای همیشه با کسب و کار خود خداحافظی کردهاند. با این حال، اداره آمار بازار کار آمریکا اعلام کرده که با وجود توقف رشد بکارگیری نیروی کار تازه طی ۱۰ سال آینده، برخی شغلها با افزایش تقاضا مواجه خواهند شد.
بر اساس گزارش اداره آمار بازار کار آمریکا، تعداد مشاغل جدید در این کشور تا سال ۲۰۳۰ به ۱۱.۹ میلیون شغل خواهد رسید که بخش قابل توجهی از آنها در در صنایعی که بیشترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا متحمل شدهاند، ایجاد خواهد شد. به عنوان نمونه در بخش تهیه غذا و دستورانداری حدود ۱.۵ میلیون شغل جدید ایجاد خواهد شد و تعداد آشپزها و کارکنان فست فود افزایش خواهد یافت.
اما در میان تمامی مشاغل، تکنسینهای تعمیر توربینهای بادی با بیشترین تقاضا طی دهه آینده مواجه خواهند شد و نیاز به این حرفه ۶۸.۲ درصد رشد خواهد کرد. پس از آن، نیاز به پرستار متخصص بیش از سایر حرفهها رشد خواهد کرد و شمار فعالان این حرفه ۵۲.۲ درصد افزایش خواهد یافت.
رتبهبندی مشاغل پرتقاضا در دهه آینده نشان میدهد که بازار کار آمریکا تحت تاثیر رشد تولید انرژیهای پاک، افزایش اهمیت تحلیل دادهها و امنیت اطلاعات و نیز لزوم توسعه مراقبتهای بهداشتی خواهد بود. البته در این میان، بالاترین دستمزدها نیز از آن دستیاران پزشکی و پرستاران متخصص است که میانه درآمد ناخالص آنها بیش از ۱۱۰ هزار دلار در سال است. از نظر درآمد، متخصصان تحلیل دادهها و امنیت اطلاعات در رتبه دوم و تکنسینهای انرژیهای تجدیدپذیر در جایگاه سوم قرار دارند.
اگرچه پیشبینیهای بلند مدت در مورد بازار کار بزرگترین اقتصاد جهان امیدوار کننده است ولی در شرایط فعلی اقتصاد این کشور با مشکل احیای سریع مشاغل مواجه شده است؛ به طوری که پس از رشد بالای مشاغل در ماه ژوئیه، این روند کند شده و در ماه اوت تنها ۲۳۵ هزار شغل جدید ایجاد شده که بسیار کمتر از پیشبینی ۷۲۰ هزاری اقتصاددانان بوده است.