صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۴۱۲۳۳
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۲۱ - ۱۴ مهر ۱۴۰۰
روسیه امروز چهارشنبه (۱۴ مهرماه/ ۶ اکتبر) برای حل و فصل مسائل منطقه قفقاز پیشنهاد تشکیل مکانیسمی جدید موسوم به گروه ۳+۳ را داده است. اعضای این گروه را از یک سو، سه کشور حوزه قفقاز شامل ارمنستان، آذربایجان و گرجستان و از سوی دیگر سه «همسایه بزرگ» شامل روسیه، ترکیه و ایران تشکیل می‌دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فارس: روسیه امروز چهارشنبه (۱۴ مهرماه/ ۶ اکتبر) برای حل و فصل مسائل منطقه قفقاز پیشنهاد تشکیل مکانیسمی جدید موسوم به گروه ۳+۳ را داده است.

به نوشته روزنامه «دیلی‌صاباح»، اعضای این گروه را از یک سو، سه کشور حوزه قفقاز شامل ارمنستان، آذربایجان و گرجستان و از سوی دیگر سه «همسایه بزرگ» شامل روسیه، ترکیه و ایران تشکیل می‌دهد. 

سرگئی لاوروف، وزیر امر خارجه روسیه که بعد از دیدار با «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر خارجه ایران در مسکو در یک نشست خبری حضور داشت گفت این مکانیسم بر موضوعات امنیت، روابط اقتصادی و حمل و نقل متمرکز خواهد بود.

لاوروف تصریح کرد: «بیانیه مشترک (سران روسیه، ارمنستان و آذربایجان که به درگیری‌ها در ناگورنو-قره‌باغ پایان داد) حاوی اصول‌هایی است که گام‌های مشترک لازم برای رسیدن به سازش را مشخص می‌کنند.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه اضافه کرد: «ایران، روسیه و ترکیه به عنوان نزدیک‌ترین همسایگان این سه کشور جمهوری نیز از این، منتفع خواهند شد.»

طبق گفته لاوروف، ایران نظر مثبتش را نسبت به این طرح ابتکاری ابراز کرده و کشورهای ترکیه و آذربایجان هم آن را تأیید کرده‌اند.

پیشتر گزارش شده بود  امیرعبداللهیان در دیدار با لاوروف خاطرنشان کرده است: «تجربه خیلی خوبی در همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی با هم داریم. همکاری‌های دوجانبه متنوعی داریم و امروز برای توسعه همه جانبه همکاری‌ها گفت‌وگوهای بیشتری خواهیم داشت.»

این دیپلمات عالیرتبه ایرانی گفت: معتقدیم براساس حقوق بین‌الملل می‌توانیم همکاری‌های بخش تجاری خودمان را در همه زمینه‌ها توسعه بدهیم.

وی افزود: امروز فرصت خیلی خوبی است که امروز درباره برخی تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی به ویژه قفقاز جنوبی، افغانستان و یمن گفت‌وگو کنیم.

وزیر خارجه تأکید کرد: در همسایگی و سیاست همسایگی دولت جدید روسیه جزو اولویت‌های جدی ایران است.