پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بی بی سی: ایسلند با تبدیل شدن به اولین کشور اروپایی که در آن زنان اکثریت را در پارلمان در اختیار گرفتهاند، تاریخ ساز شده است.
براساس آخرین نتایج انتخابات که روز گذشته انجام شد، ۳۳ کرسی از ۶۳ کرسی در پارلمان ملی این کشور یا ۵۲ درصد کرسیها در اختیار نمایندگان زن قرار گرفته است.
این نتیجه به معنای افزایش ۹ کرسی متعلق به زنان به نسبت انتخابات سال ۲۰۱۷ در این کشور است.
براساس اطلاعات اتحادیه بین پارلمانی، درهیچ کشور اروپایی تاکنون شمار کرسیهای زنان از مرز ۵۰ درصد عبور نکرده بود. سوئد با ۴۷ درصد نزدیک ترین میزان را در اختیار دارد.
به این ترتیب ایسلند به ششمین کشورجهان تبدیل میشود که در آن ۵۰ درصد کرسیهای پارلمان در اختیار زنان قرار گرفته است.
برخلاف سایر کشورها، ایسلند سهمیهای قانونی برای نمایندگان زن در پارلمان ندارد. اگر چه برخی از احزاب خواستار حداقل نامزدهای زن هستند.
ایسلند مدتهاست که در زمینه برابر جنسیتی کشوری پیشرو محسوب میشود و در گزارش مجمع جهانی اقتصاد که در ماه مارس منتشر شد، برای دوازدهمین سال متوالی از شاخصی بالا در برابری جنسیتی برخوردار است.
در این کشور مرخصی برای فرزنددار شدن برای مردان و زنان یکسان است و اولین قانون آن در مورد برابر دستمزد زنان و مردان به سال ۱۹۶۱ برمیگردد.
ایسلند همچنین اولین کشوردر جهان بود که در سال ۱۹۸۰ یک رئیس جمهور زن انتخاب کرد.
در حال حاضر تنها ۵ کشور دیگر در جهان، بیش از ۵۰ درصد نماینده زن در پارلمان دارند. کشور رواندا با ۶۱.۳ درصد نماینده زن در مجلس نمایندگان در این مورد پیشتاز است.
پس از آن کوبا با ۵۳.۴ درصد، نیکاراگوئه با ۵۰.۶ درصد، مکزیک و امارات هم با ۵۰ درصد در رده های بعدی قرار دارند.
در بریتانیا شمار نمایندگان زن در مجلس عوام ۳۴.۲ درصد است و در مجلس نمایندگان در آمریکا تعداد زنان نماینده ۲۷.۶ درصد است.