پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رییس مرکز بهداشت گنبدکاووس گفت که از مجموع ۲۳۰ هزار نفر جمعیت بالای ۱۸ سال این شهرستان مرزی تاکنون ۹۳ هزار و ۲۲۸ نفر آنها معادل تقریبی ۴۱ درصد واکسن کرونا تزریق کردند که ۳۷ هزار و ۳۰۲ نفر آنها هر ۲ نوبت این واکسن را دریافت کردند.
عبدالرحیم پالیده روز سهشنبه در جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا گنبدکاووس اظهار داشت: از زمان شروع واکسیناسیون کرونا در این شهرستان تا کنون ۱۳۰ هزار و ۵۳۰ دُز واکسن بیماری به گروههای اعلامی (متولدین سال ۷۵ و قبل آن) تزریق شده است.
وی افزود: از مجموع واکسنهای تزریق شده کرونا ۵۳.۵ درصد در مناطق شهری و ۳۰.۳ درصد در مناطق روستایی گنبدکاووس بوده که برای رسیدن به سطح ایمنی عمومی این آمارها باید حداقل به ۷۰ و در شرایط مطلوب نیز به ۹۰ درصد افزایش یابد.
پالیده با مثبت دانستن واکسیناسیون کرونا در کاهش مرگ و میرها و نیز با تاکید برضرورت مراجعه گروههای مختلف مردم بویژه روستاییان گنبدکاووس جهت تزریق واکسن اضافه کرد: بهعنوان نمونه آمار مرگ و میر گروه سنی ۷۰ سال به بالای این شهرستان از ۲۰ به ۱۲ درصد کاهش یافت که بیشتر فوت شدگان نیز واکسن تزریق نکرده بودند.
رییس مرکز بهداشت گنبدکاووس با بسیار سخت دانستن پیک پنجم بیماری کرونا موسوم به "دلتا"، گفت: شدت شیوع و انتقال این بیماری به اندازهای بود که شمار بیماران بستری در این شهرستان را از ۲۱۲ نفر در پیک اول به ۵۰۰ نفر در پیک فعلی افزایش داد.
وی افزود: اکنون واکسن کرونا به اندازه کافی در ۲۷ مرکز جامع سلامت و پنج مرکز تجمیعی واکسیناسیون در گنبدکاووس موجود است که واجدین شرایط میتوانند با مراجعه به آن واکسن تزریق نمایند.
پالیده از رسانهها، علما و روحانیون، معتمدان، متنفذین، تشکلهای مردم نهاد و مسوولان گنبدکاووس درخواست کرد تا نسبت به تشویق و الزام گروههای مختلف مردمی واجد شرایط جهت انجام واکسیناسیون اقدام نمایند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس نیز در این جلسه، شمار بیماران کرونایی بستری در مراکز درمانی این شهرستان را ۱۳۲ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد که بین ۶۰ تا ۷۰ درصد آنها گنبدی و بقیه از شهرهای همجوار هستند، ۲۸ نفر آنها در بخش مراقبت های ویژه نگهداری میشوند.
فرهاد بدیعی، کم توجهی به رعایت چهار اصل "ماسک زدن، رعایت فاصله اجتماعی، شستن دستها و تهویه مناسب" را از مهمترین دلائل شیوع پیک پنجم کرونا در گنبدکاووس اعلام کرد و افزود: اکنون نیز که روند شیوع بیماری نزولی شده متاسفانه حساسیتها و رعایتها توسط مردم درحال کاهش یافتن است.
وی نسبت به هرگونه سهل انگاری و کم توجهی به اصول بهداشتی مقابله با کرونا هشدار داد و تصریح کرد: مادامی که واکسیناسیون مقابله با کرونا کامل نشود، این بیماری و سویههای احتمالی جدید آن، تهدید جدی برای سلامت عمومی خواهد بود.
همچنین فرماندار ویژه گنبدکاووس نیز در این نشست با قدردانی از تلاش مجموعه کادر درمان، اعضای ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا، رسانهها و مردم این شهرستان به سبب انجام اقدامات پیشگیرانه و رعایت دستورالعملهای بهداشتی که منجر به روند نزولی شیوع بیماری و شمار بستری بیماران شده است، برلزوم استمرار این تلاشها تا بهبود شرایط تاکید کرد.
عبدالقدیر کریمی گفت: در روزهای آینده با افزایش سهمیه واکسن کرونا، شمار تزریق روزانه واکسن بیماری در شهرستان گنبدکاووس از ۶ تا هفت هزار دُز فعلی به ۱۰ هزار دُز خواهد رسید.
وی باتاکید برضرورت استمرار رعایت شیوه نامههای بهداشتی توسط همه گروههای مردمی حتی افرادی که واکسن کرونا دریافت کردند، افزود: نظارت بر فعالیت اصناف، ادارات و نهادها، بازار هفتگی، میدان فروش دام و اماکن تفریحی و عمومی گنبدکاووس همچنان توسط تیمهای بازرسی ادامه خواهد داشت.
کریمی همچنین خواستار نظارت بیشتر متولیان بهداشت و درمان گنبدکاووس بر صدور برگ تردد بین شهری و استانی توسط دفاتر پیشخوان دولت شد و گفت: روند افزایشی صدور برگ تردد در این شهرستان نگران کننده است.
گنبدکاووس با ۳۷۵ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان بزرگ استان گلستان است.
ایرنا