صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۳۴۹۳۳
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۱۱ - ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
مهاجرت و به‌خصوص مهاجرت کاری، یکی از متداول‌ترین روش‌ها و در‌واقع کم هزینه‌ترین و بهترین روش برای افرادی است که واجد شرایط کار در کشورهای بزرگ و صنعتی نظیر کانادا، آلمان، استرالیا و نیوزلند هستند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مهاجرت یکی از روش‌هایی است که افراد می‌توانند به کشورهای مختلف رفته و با توجه به شرایط مختلف کشور مقصد مثل اقتصاد، امنیت و فاکتورهای مهم دیگر، زندگی جدیدی را از سر بگیرند. مهاجرت امری است که از ابتدای تاریخ بشریت تاکنون وجود داشته و امروزه با پیشرفته وسایل حمل‌ونقل و راحت‌تر شدن رفت‌وآمدها و همچنین افزایش سطح تکنولوژی در جهان، مهاجرت و به‌خصوص مهاجرت کاری افزایش چشمگیری داشته است.

افزایش مهاجرت به کشورهای مختلف هم می‌تواند بر روی کشور مبدا و هم می‌تواند بر روی کشور مقصد تاثیرات به‌خصوصی داشته باشد. فرصت‌های شغلی و استانداردهای بالای زندگی باعث شده است که مهاجرت به کانادا آن هم از طریق کار یکی از گزینه‌های برتر افراد در سرتاسر جهان باشد. در ادامه این مطلب روش‌های مهاجرت به کانادا از طریق کار و همچنین مهاجرت کاری مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

مهاجرت

به‌طورکلی مهاجرت به معنی آن است که فرد کشور دیگری را برای زندگی انتخاب کرده و جزء اتباع خارجی آن کشور شود. افرادی که به کشورهای دیگری مهاجرت می‌کنند معمولاً در ابتدای حضور خود در آن کشور حق شهروندی ندارند و تنها با داشتن اجازه و ویزا حق اقامت موقت و یا دائم آن کشور را دریافت می‌کنند. هر کشور دسته‌بندی‌های خاص خود را برای مهاجران و مهاجرت دارد که نمی‌توان آنها را به تنهایی بررسی کرد. اما به‌طورکلی مهاجران در سه دسته قرار می‌گیرند.

- افرادی که پس از مهاجرت موفق به دریافت حق شهروندی می‌شوند.

- افرادی که حق شهروندی ندارند اما به روش‌های قانونی مهاجرت کرده‌اند.

- افرادی که نه حق شهروندی دارند و نه حضورشان به صورت قانونی است.

پس از مهاجرت به هر کشوری چندین سال زمان می‌برد که افراد خود را با شرایط سیاسی، اقتصادی، اقلیمی، اجتماعی و فرهنگی کشور مقصد وفق بدهند و یا به عبارت دیگر جای پای خود را سفت کنند. ضمن اینکه افراد باید نسبت به کشور زادگاه خود تلاش‌های مضاعفی انجام دهند تا بتوانند توانایی‌های خود را به کشور مقصد نشان داده و موفق به کسب مدارک معتبری همچون پاسپورت و حق شهروندی شوند.

لازم به ذکر است که همه کشورها نمی‌توانند مقصد خوبی برای مهاجرت شوند و افراد برای دلایلی همچون کار، تحصیل و یا سرمایه‌گذاری باید کشورهای مناسبی را برای این کار انتخاب کنند که مهاجرت به کانادا می‌تواند گزینه مناسبی برای افراد باشد تا بتوانند زندگی خود را متحول کنند.

مهاجرت به کانادا

همان‌طور که قبلا گفته شد، کانادا یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت کاری به شمار می‌رود. مهاجرت به کانادا آن هم از طریق کار مناسب افرادی است که پتانسیل خوبی برای کار در خارج از کشور دارند. کانادا در دسته معدود کشورهایی قرار دارد که فاکتورهایی همچون ملیت و نژاد روی میزان پذیرش افراد تاثیر نمی‌گذارد.

در واقع مهم‌ترین فاکتور‌هایی که برای مهاجرت کاری به کانادا مورد نیاز هستند شامل مدرک تحصیلی، سن، سابقه کاری و مدرک زبان هستند. متقاضیان مهاجرت به کانادا که زیر 30 سال سن دارند، نمره مدرک آیلتس آنها بالای هفت است، دارای مدرک تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکتری هستند و همچنین بیش از دو سال سابقه کاری دارند شانس بیشتری برای دریافت ویزا و مهاجرت به کانادا آن هم از طریق کار خواهند داشت.

روش‌های مختلفی برای مهاجرت کاری و به‌خصوص مهاجرت به کانادا وجود دارد. اما متداول‌ترین روش‌ها برای مهاجرت به کانادا در ادامه معرفی شده‌اند:

روش پایلوت آتلانتیک

تعدادی از استان‌های شرقی کشور کانادا مانند نیوبرانزویک، نیوفاندلند، نوا اسکوشیا، لابرادور و جزیره پرنس ادوارد برنامه‌ای با عنوان پایلوت آتلانتیک (Pilot Atlantic) را به متقاضیان مهاجرت کاری ارائه می‌دهند. از طریق این برنامه، متقاضیان مهاجرت به کانادا باید بتوانند از یک کارفرما در این استان‌ها یک پیشنهاد کاری دریافت کنند. متقاضیان باید بتوانند یک برنامه اسکان به نام (settlement plan) را به کارفرما ارائه دهند.

روش مهاجرت استانی (Provincial Nominee Programs)

یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای مهاجرت به کانادا از طریق کار این است که افراد طبق برنامه‌های مهاجرت استانی پیش بروند. از آنجایی که این برنامه متناسب با نیازهای اقتصادی هر استان به صورت جداگانه طراحی شده است، بنابراین هر استان نیز مسیرهای مختص به خود را برای جذب مهاجر دارد. متقاضیان مهاجرت کاری از طریق برنامه مهاجرت استانی ابتدا باید استان مورد نظر خود را انتخاب کرده و پس از آن از طریق سایت دولت استانی برای بررسی پیش‌نیازها و نحوه ثبت‌نام قدم بردارند. این افراد می‌توانند از طریق این سایت‌ها از هرگونه برنامه و یا حتی مشاغل مورد نیاز آگاهی پیدا کنند. متقاضیان پس از آن می‌توانند در سامانه استانی ثبت‌نام کرده و پس از دریافت تاییدیه به این کشور مهاجرت کنند. افراد به محض مهاجرت به کانادا از این طریق می‌توانند اقامت دائم این کشور را دریافت نمایند.

مهاجرت کاری

مهاجرت کاری به کشورهای مختلف به‌خصوص مهاجرت به کانادا دلایل بی شماری می‌تواند داشته باشد که از میان آنها می‌توان به بهبود شرایط و استانداردهای کاری و زندگی، دستمزد بالاتر، فرصت‌های شغلی بهتر، تحصیل، آموزش به روز ضمن کار اشاره کرد. عواملی هستند که ربطی به اقتصاد و درآمد ندارند و متقاضیان مهاجرت کاری به دلایلی نظیر بحران‌های اقتصادی، جنگ، بلایای طبیعی، مسائل سیاسی، زندگی و کار تمایل به مهاجرت در آنها شکل می‌گیرد. از آنجایی که مهاجرت کاری نسبت به مهاجرت تحصیلی و سرمایه‌گذاری کم‌هزینه‌تر و آسان‌تر است، افراد این روش را برای فرار از مشکلات کشور مبدا انتخاب می کنند.

عامل دیگری که افراد را برای مهاجرت کاری به کشورهای مختلفی نظیر کانادا ترغیب می‌کند شرایط جغرافیایی است. کشور کانادا از جمله معدود کشورهایی است که دارای شرایط آب‌وهوایی بسیار ویژه و منحصربه فرد است. این کشور چهار فصل در هر قسمت آب‌وهوای به‌خصوصی دارد و همچنین آلودگی کم هوا و دوستدار محیط زیست بودن باعث شده است که این کشور به کشوری ایده‌آل جهت مهاجرت تبدیل شود.

روش‌های مهاجرت کاری

مهاجرت کاری به برخی از کشورهای بزرگ و صنعتی نظیر کانادا از دو روش امکان‌پذیر است:

جاب آفر (Job Offer) یا دریافت پیشنهاد کاری یکی از متداول‌ترین روش‌های مهاجرت کاری به شمار می‌رود. افراد برای دریافت مستقیم ویزای کار کشور مقصد باید یک پیشنهاد کاری از سمت یک موسسه، شرکت و یا کارفرما دریافت کنند. پس از دریافت پیشنهاد کاری، ابتدا باید اداره کار و مهاجرت کشور مقصد آن را تایید نماید و در صورت تایید صلاحیت متقاضیان می‌توانند برای ویزای کار و مهاجرت کاری اقدام کنند.

جاب سیکر (Job seeker) یا ویزای جستجوی کار یکی دیگر از روش‌های مهاجرت کاری است که افراد می‌توانند پس از دریافت آن برای مدت زمان مشخصی مثلاً شش ماه به کشور مقصد سفر کرده و به جستجوی یک شغل مناسب بپردازند. افراد باید در طی این مدت شش ماه یک قرارداد کاری دریافت کرده و پس از آن ویزای موقت جستجوی کار را به ویزای کاری تبدیل کنند.

البته برخی از کشورها مانند نیوزلند، استرالیا و کانادا دارای یک سیستم امتیازبندی هستند که از طریق آن به جذب نیروی ماهر و متخصص می‌پردازند. متقاضیان در صورت کسب امتیاز حد نصاب می‌توانند به‌عنوان نیروی کار ماهر یا اسکیل ورکر (Skill Worker) به کشور مقصد مهاجرت کنند. از مهمترین فاکتورها برای این نوع مهاجرت کاری داشتن مدرک تحصیلی و سابقه کاری است که شانس دریافت ویزای کاری را تا چندین برابر افزایش می‌دهد.

جمع‌بندی

مهاجرت و به‌خصوص مهاجرت کاری، یکی از متداول‌ترین روش‌ها و در‌واقع کم هزینه‌ترین و بهترین روش برای افرادی است که واجد شرایط کار در کشورهای بزرگ و صنعتی نظیر کانادا، آلمان، استرالیا و نیوزلند هستند. افراد با داشتن تخصص، مدرک تحصیلی، سابقه کاری و سن زیر 30 سال می‌توانند مهاجرت کرده و از امتیازات بی‌شماری که این کشورها در اختیار مهاجرین قرار می‌دهند بهره ببرند.