پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا: شورای امنیت سازمان ملل در حال بحث و رایزنی درباره پیشنویس بیانیهای است که حملات طالبان را به شهرها و شهرکهایی که منجر به تلفات بالای غیرنظامیان میشود، محکوم کند.
خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات ها گزارش داد شورای امنیت سازمان ملل در حال بحث درباره پیشنویس بیانیهای است که حملات طالبان به شهرها و شهرکهایی را که منجر به تلفات زیاد غیرنظامیان میشود، محکوم کرده و به تحریم به دلیل سوءاستفاده و اقداماتی که صلح و ثبات افغانستان را به خطر میاندازد، تهدید میکند.
رویترز می گوید این بیانیه رسمی را توسط استونی و نروژ تهیه شده مشاهده کرده و باید مورد موافقت کلی ۱۵ عضو شورای امنیت قرار گیرد.
بر اساس این گزارش، در این پیش نویس آمده است که طالبان در سازمان ملل به رسمیت شناخته نشده و این سازمان از تاسیس هیچ دولتی در افغانستان که از طریق نیروی نظامی یا بازسازی طالبان تحمیل شود، حمایت نمی کند و نخواهد کرد.
بر اساس این پیش نویس، شورای امنیت حملات مسلحانه نیروهای طالبان به شهرها و شهرک های سراسر افغانستان را که منجر به تلفات بیشتر غیرنظامیان میشود به شدیدترین شکل ممکن محکوم میکند.در متن این پیشنویس همچنین بر آمادگی شورای امنیت برای اعمال اقدامات بیشتر علیه افرادی که مسئول نقض یا سوءاستفاده از حقوق بشر یا نقض قوانین بشردوستانه بینالمللی هستند تاکید میکند، از جمله کسانی که در حملات علیه غیرنظامیان مشارکت دارند یا افراد و نهادهایی که در اقداماتی دخیل هستند یا از آنها حمایت میکنند که صلح، ثبات یا امنیت را تهدید میکند.
سازمان ملل متحد اعلام کرده از تغییر جنگ در افغانستان به مناطق شهری نگران است و هشدار داده است اگر حمله طالبان به پایتخت کابل برسد تأثیرات فاجعهباری بر غیرنظامیان خواهد داشت.
دبورا لیونز نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان هفته گذشته تعهد طالبان در حل و فصل سیاسی را زیر سوال برد و به شورای امنیت گفت که جنگ وارد مرحله مهلکتر و مخربتر شده است.
نماینده سازمان ملل در امور افغانستان در سخنانی اظهار داشت که طالبان تلاش می کند مراکز استان ها را در افغانستان با توسل به سلاح، در دست بگیرد و حملات خمپاره ای طالبان باعث کشته شدن شمار زیادی از غیرنظامیان شده است.
نماینده سازمان ملل در امور افغانستان از جامعه جهانی خواست مانع حرکت افغانستان به سوی فاجعه بزرگ شود و هشدار داد فاجعه ای که افغانستان شاهد آن است پیامدهایی فراتر از مرزهای این کشور خواهد داشت.
پیش از این، «عبدالله عبدالله» رییس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص این کشور شد.
وی گفت که در نتیجه حملات اخیر طالبان بر کلانشهرهای افغانستان، هزاران نفر کشته و زخمی شده و صدها هزار تن دیگر از خانههای خود آواره شدهاند.
طالبان از ماه آوریل در حالیکه نیروهای خارجی پس از ۲۰ سال اشغال افغانستان، در حال خروج از این کشور هستند، حملاتش را برای شکست دولت کابل افزایش داده است.
امرالله صالح معاون ریاست جمهوری افغانستان گفته است به مردم اطمینان می دهم که تحت هیچ شرایطی در برابر هیچ امتیازی و بخاطر هیچ مصلحتی سلطه طالبان را بر مردم افغانستان نمی پذیرم و به هیچ معامله ای که طالبان شرایط آن را دیکته و تحمیل کند، تن در نمی دهم.
اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان بدتر شدن وضعیت امنیتی در کشورش را ناشی از تصمیم "ناگهانی" خروج نیروهای آمریکایی اعلام کرده است.
رئیس جمهوری افغانستان به پارلمان کشورش گفته است: ما با یک وضعیت پیش بینی نشده در سه ماه گذشته مواجه بودیم. دلیل وضعیت کنونی ما این است که این تصمیم (خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان) ناگهانی گرفته شده است.