صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۳۰۶۷۱
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۷ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۰
میخاییل گورباچف آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی گفت که روسیه و آمریکا برای کاهش تسلیحات اتمی باید با یکدیگر توافق کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا: گورباچف روز شنبه در سالروز امضای پیمان استارت یک بین شوروی سابق و آمریکا به ریانووستی گفت که امیدوار است مذاکرات روسیه و آمریکا درباره ثبات راهبردی (مسائل هسته ای و موشکی) که اخیرا آغاز شده است، به درازا نیانجامد.

پیمان کاهش تسلیحات راهبردی موسوم به "استارت یک" روز ۳۱ جولای سال ۱۹۹۱ بین اتحاد جماهیر شوروی و آمریکا در مسکو به امضا رسید.

گورباچف با بیان اینکه ۳۰ سال برای پیمان استارت یک سالروز خوبی است، اظهار داشت: این تاریخ را باید به همه تبریک گفت. در این روز تاکید می کنم که موضوع کاهش تسلیحات راهبردی تهاجمی موضوع بسیار مهمی است.  

 وی افزود: سرانجام مذاکرات بین روسیه و آمریکا درباره ثبات راهبردی همان گونه که روسای جمهوری دو کشور توافق کرده بودند، آغاز شد و امیدوارم هیچ یک از دو طرف آن را به طول نیانجامد.  

دور جدید مذاکرات در مورد ثبات راهبردی بین روسیه و آمریکا روز چهارشنبه هفته گذشته در ژنو برگزار شد و سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه و وندی شرمن دستیار وزیر خارجه آمریکا درباره کنترل تسلیحاتی رایزنی کردند.

 سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه و مذاکره کننده ارشد هسته ای و موشکی روسیه اعلام کرد که در گفت و گو با آمریکا در باره تسلیحات دفاعی و تهاجمی به توافق نرسیدند.   

گورباچف پیشتر گفته بود که هدف اصلی گریز از جنگ هسته ای است و آمریکا و روسیه باید در این مسیر حرکت کنند.

وی در گفت و گو با خبرگزاری روسی اینترفاکس درباره مذاکرات هسته ای روسیه و آمریکا و تحولاتی که ممکن است در این عرصه رخ دهد، خاطرنشان کرد: کشورهای ما دارای تجربیات بسیار زیاد برای پاسخ دادن به این سوال هستند که به چه مسیری و چگونه باید حرکت کرد.

وی افزود: در استفاده از این تجربیات باید این نکته را در ذهن داشت که اگر تمایل برای دستیابی به خلع سلاح هسته ای و تقویت امنیت برتری یابد، در آن صورت به دستاوردهای زیادی می توان دست یافت. مقامهای روسیه و آمریکا حتما باید دیدار کرده و به توافق برسند و نکته مهم این است که برای یکدیگر قدرت نمایی نکنند.  

رئیس جمهوری اتحادیه جماهیر شوروی سابق، از «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه و «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا خواست تا در مسیر محدودیت‌های بیشتر در مورد استفاده از سلاح‌های هسته‌ای گام بردارند.