صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۲۲۱۴
تاریخ انتشار: ۴۱ : ۲۱ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فيلم‌هاي حزن‌انگيز تاريخ سينما طي سال‌ها تاثيرات عميقي بر روي زندگي و نگرش تماشاگران برجاي گذاشته و حتي در مواردي نام خود را در تاريخ سينماي جهان جاودانه كرده‌اند.

به گزارش ايسنا، طي سال‌هايي كه صنعت سينما فصل جديدي را در زندگي انسان‌ها گشود، شاهكارهاي سينمايي زيادي توسط كارگردانان بزرگ خلق شدند كه با تاثيرگذاري عميق بر روي مخاطبان، سيل اشك را از چشمان آنها جاري كرده و به فيلم‌هاي حزن‌انگيز تاريخ سينما تبديل شده‌اند.

نشريه‌ سينمايي «اسكرين» در گزارشي فهرست غم‌انگيزترين فيلم‌هاي تاريخ سينما را منتشر كرده است كه در رتبه‌ اول فيلم «شكوفه‌هاي پژمرده» قرار دارد.

فيلم صامت «شكوفه‌هاي پژمرده» كه مي‌توان آن را يكي از نخستين فيلم‌هاي حزن‌انگيز تاريخ سينما لقب داد، يك درام عاشقانه محصول 1919 است كه در آن رابطه‌ي عاشقانه و تراژيك بين يك دختر آمريكايي و يك مرد چيني روايت مي‌شود. در اين فيلم كه كارگرداني آن برعهده‌ي «دو گريفيث» بوده و پاياني تراژيك نيز دارد، «ليليان گيشي» و «ريچارد بارتلمس» نقش‌آفريني كرده‌اند.

ریتم مناسب فیلم، فضا و عمق، روانی تصاویر، تدوین دقیق و حساب شده، شخصیت‌های فوق‌العاده و داستانی که با روایتی شاعرانه توصیف می‌شود از مواردی هستند که «شکوفه‌های پژمرده» را به یکی از زیباترین و شاخص‌ترین ملودرام های تاریخ سینما تبديل کرده است. فیلم داستان «لیلیان گیش» دختری معصوم است که با پسری جوان اهل چین با نام «ریچارد بارتلمس» آشنا می‌شود. جوان چینی که به رویای عشق و دوستی به انگلستان آمده، ناگهان رویای خود را در وجود دختر می‌بینید. اما دختر معصوم گرفتار خشونت و بدرفتاری پدرش «دانلد کریسپ» است...

** «مصائب ژاندراك»

فيلم «مصائب ژاندارک» محصول سال ۱۹۲۷ به كارگرداني «كارل دراير»، دستگیری، بازجویی، شکنجه، محاکمه و اعدام «ژاندارک»، دوشیزه «اورلیان» و قهرمان ملی فرانسه را روايت مي‌كند كه شجاعانه در برابر متجاوزان انگلیسی و کلیسا ایستاد و پس از مرگ، قدیسه خوانده شد.

ژاندارکی که درایر در اين فيلم صامت خلق کرده است، با همه‌ي ژاندارک‌های سینمایی از نظر سبک‌شناختی متفاوت است. در اين فيلم مصائب و رنج‌های این شخصیت تراژیک تاریخی و عذاب‌ها و شکنجه‌هاي روحی و جسمی که او به خاطر عقاید و ایمان راستین‌اش تحمل کرد، به خاطر نماهای کلوزآپ از چهره‌ي معصوم و نورانی و بدون گريم «ماریا فالکونتی» در نقش ژاندارک، اشك را از ديدگان هر انساني جاري مي‌كند.

** بربادرفته

فيلم «بربادرفته» كه از آن به عنوان يكي از شاهكارهاي دنياي سينما نام برده مي‌شود، يك درام رمانتيك است كه در سال 1939 توسط «ویکتور فلمینگ» كارگرداني شد. اين فيلم كه بازيگراني چون «کلارک گیبل»، «ویویان لی» و «لسلی هاوارد» در آن نقش‌آفريني كرده‌اند، داستان زندگي اسکارلت - بزرگترین دختر جرالد اوهارا- صاحب مزرعه‌ي پنبه را روايت مي‌كند كه تنها به ازدواج با «اشلی ویلکز»، پسر مالک مزرعه‌ي مجاور فكر مي‌كند.

اما اشلي با دختر ديگري ازدواج مي‌كند و سال‌هاي بعدي و سپس جنگ شمال و جنوب آمریکا آغاز مي‌شود . ادامه‌ اين داستان حزن‌انگيز در آن روي مي‌دهد. اين فيلم 238 دقیقه‌اي كه با بودجه چهار میلیون دلاري ساخته شد، جوايز متعددي از جمله اسكار بهترین فیلم، اسكار بهترین کارگرداني و اسكار بهترین هنرپیشه‌ي نقش اول زن براي «ویویان لی» به ارمغان آورد.

** «كازابلانكا»

فيلم «كازابلانكا» محصول كمپاني برادران وارنر با بودجه‌ي يك ميليون دلاري در سال 1942 ساخته شد و بارها در نظرسنجی‌های مختلف بهترین فیلم رمانتيك تاریخ سینما شناخته شده است. كازابلانكا كه اسکار بهترين کارگردانی را برای «مایکل کورتیز» و اسکار بهترین فیلمنامه‌ي اقتباسی را برای «ژولیوس جی اپستین»، «فيلیپ جی اپستین» و «هوارد کوچ» به ارمغان آورد، داستان يك ماجرای عاشقانه‌ را در بحبوحه‌ي جنگ جهانی دوم با هنرنمایی دو هنرپیشه نامدار تاریخ سینما «همفری بوگارت» و «اینگرید برگمن» در مدت 102 دقيقه به تصوير مي‌كشد.

** «بهترين سال‌هاي زندگي ما»

فيلم سياه و سفيد «بهترين سال‌هاي زندگي ما» به كارگرداني «ويليام وايلر» محصول سال 1946 آمريكا، داستان سه سرباز آمريكايي بازگشته از جنگ جهاني دوم را در 172 دقيقه روايت مي‌كند.

اين سربازان كه نقش آنها توسط «فردريك مارچ»، «دانا اندروز» و «هارولد راسل» ايفا شده است، پس از بازگشت به زادگاهشان با استقبالي گرم كه انتظارش را داشتند، مواجه نشده و سپس در ادامه به مشكلات عاطفي و كاري فراواني دچار مي‌شوند كه اثرات بدي بر روحيات آنها بر جاي مي‌گذارد.

** «محله چيني‌ها»

فيلم «محله‌ي چيني‌ها» به کارگرداني «رومن پولانسکی» و نقش‌آفريني «جک نیکلسون» و «فی داناوی»، فیلمی حزن‌انگيز همراه با هيجان است كه در سال ۱۹۷۴ با بودجه‌ي شش ميليون دلاري ساخته شده است.

اين فيلم 130 دقيقه‌اي در رقابت‌های اسکار نيز در ۱۱ بخش از جمله بخش‌های بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین فیلمنامه غیراقتباسی و بهترین فیلمبرداری نامزد جایزه اسکار شد، اما تنها موفق به کسب جایزه اسکار بهترین فیلمنامه اصلی شد. البته «محله‌ي چيني‌ها» با فروش 30 ميليون دلاري، توانست در جوايز بافتا برنده‌ي جایزه بهترین کارگردانی و در رقابت‌های گلدن‌گلوب برنده‌ي دو جایزه‌ي بهترین فیلم و بهترین کارگردانی شود.

محله‌ي چینی‌ها» فیلمی درخشان در فضای نوآر درباره‌ی یک کارآگاه کله‌شق است که پرده از فساد محله‌ي چینی‌ها در دهه‌ی 30 لس آنجلس برمی‌دارد. اين اثر جزء چهل فیلم برتر تاریخ سینما است كه نامزد 11 جایزه‌ي اسکار شد.

اين فيلم درخشان که نمونه‌ی اعلای یک نوآر دهه‌ي هفتادی است، اثري رازآلود، پرازسوء تفاهم و پنهان‌کاری است و شخصیت‌هایی که در پس چهره و اعمال‌شان واقعیات دیگری جز آنچه می‌بینیم نهفته است و به واقع آنچه نیستند که نشان می‌دهند.