پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مجموعه مهمترین اخبار کرونایی امروز را اینجا بخوانید.
موج مرگبار چهارم کرونا در کشور همچنان ادامه دارد و هنوز هر روز صدها زندگی در اثر ابتلا به کروناویروس به نقطه پایان میرسند.
آن طور که وزارت بهداشت امروز اعلام کرد، طی ۲۴ ساعت گذشته در کشور ۳۹۱ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند. همچنین از دیروز تا امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۰ هزار و ۷۳۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۹ نفر از آنها بستری شدند.
در حال حاضر ۱۹۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۵۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۸۴ شهر در وضعیت زرد و ۹ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
پیشنهاد بازگشایی برخی صنوف به ستاد ملی مقابله با کرونا
از سوی دیگر، کاهش نسبی آمار کرونا در کشور باعث شده است تا اقداماتی برای پایان برخی تعطیلیها صورت بگیرد.
انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران در حاشیه جلسه ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران بیان داشت: با توجه به اینکه نیروهای جدید به بدنه دانشگاههای علوم پزشکی نیامدهاند، ما پیشنهاد تمدید برای بازنشستگان کادر بهداشت و درمان را برای همه کشور داشتهایم.
وی ادامه داد: به اصناف پیشنهاد دادهایم تا با کاهش ساعت کاری و رعایت پروتکلها، نسبت به بازگشایی برخی صنوف اقدام کنند که این پیشنهادات به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه میشود.
مراسم شبهای قدر را در منزل برگزار کنید
همچنین در این میان با اجازه مسئولان وزارت بهداشت، مراسم شبهای قدر در حال برگزاری است، اگرچه سخنگوی وزارت بهداشت امروز پیشنهاد داد که بهتر است این مراسم از خانه برگزار بشود.
سیما سادات لاری گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور از همه مردم روزه دار و مومنان میخواهیم که تا حد امکان در شبهای قدر در منزل بمانند و مراسم و دعا و مناجات این شبها را از طریق فضای مجازی، رادیو و تلویزیون و به دور از جمعیت برگزار کنند.
وی ادامه داد: در صورت برگزاری مراسم به شکل حضوری، مراسم شبهای قدر باید در فضای باز و با جمعیت محدود و همچنین رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی و در مدت زمان کوتاه برگزار شود.
احتمال بروز خیزهای بعدی کرونا با جهشهای جدید
البته در اکثر مناطق شرایط پاندمی همچنان عادی نیست، به طوری که در حال حاضر در استان تهران ۸۳۲۴ بیمار بستری وجود دارد که از این تعداد ۲۰۹۵بیمار در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند. ظرف ۲۴ ساعت گذشته در استان تهران ۱۴۶۰ بیمار بستری شده اند که از این تعداد ۲۰۵ نفر در بخش مراقبت های ویژه هستند. خوشبختانه با تلاش کادر درمان در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳۴۰ بیمار نیز ترخیص شده اند.
از سویی از همین حالا هم نگرانیهایی نسبت به شروع موج بعدی پاندمی وجود دارد، علیرضا زالی، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، در این رابطه گفت: تا انتهای هفته ما با فراز و فرودهای آمار کرونا مواجه هستیم و پیش بینی می شود هر گونه تغییر مشخص از اواسط هفته آینده اتفاق بیفتد. در خیز چهارم امواج طوفانی به سمت کادر درمان و سلامت جاری شد که با تلاش آن ها توانستیم شرایط را مدیریت کنیم. تخت های بیمارستانی به شکل درستی توزیع شد تا شاهد ماندن بیماران در پشت بیمارستان ها نباشیم.
فرمانده عملیاتی ستاد مقابله با کرونای استان تهران در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به وجود ویروس های جهش یافته گفت: انتظار داریم خیزهای بعدی با وجود ویروس های جهش یافته وجود داشته باشد؛ خیزهایی که در آینده نه چندان دور با ویروس های جدید قابل پیش بینی هستند. قطعا در ویروس های جدید سرایت پذیری افزایش پیدا می کند که به تبع آن بیمار بستری و فوتی ها نیز افزایش پیدا خواهد کرد. قطعا رعایت پروتکل ها و فاصله گذاری همچنان به عنوان بهترین شیوه برای پیشگیری از این بیماری قلمداد می شود.
نکاتی که قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا باید رعایت کنید
از سویی امروز مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، گفت: رعایت نکاتی خاصی قبل ازتزریق واکسن لازم نیست، اما به طور کلی افراد قبل از تزریق نباید تب داشته باشند و به علاوه توصیه میشود روز قبل از زدن واکسن از قرصهایی نظیر ایبوبروفن استفاده نشود و چنانچه افراد با درد مواجه شدند، باید از ناپروکسین استفاده کنند.
مسئول نظارت بر مطالعات بالینی واکسن کوو ایران که هفته گذشته داوطلب تزریق این واکسن شد، در خصوص علائم خود بعد از این واکسن افزود: از همان موقعی که این واکسن را تزریق کردم بیماران فراوانی را معاینه کردم و فعالیت بسیاری داشتم، اما خوشبختانه اصلا دچار هیچگونه علائمی نشدم چرا که ما این واکسن را پیش از این امتحان کرده بودیم و حتی آن را به روی افراد ۵۱ تا ۷۵ سال نیز تست کردیم و خدا را شکر این واکسن بر روی تمامی گروههای سنی با عارضهای همراه نبوده است.
خبرآنلاین