صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۱۲۶۶۰
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۱۰ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
حسن روحانی در جلسه هیات دولت گفت: باید همه تلاش کنیم جنگ اقتصادی را قطع کنیم. برخی می‌گویند دست ظالم باید قطع شود ولی در اردیبهشت و خرداد کراهت دارد، بگذارید به تیر ماه و اینها برسیم بعد!
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس جمهور اقدام ایران در آغاز غنی سازی ۶۰ درصدی را پاسخ به تروریسم هسته‌ای رژیم صهیونیستی دانست و گفت: غنی سازی ۶۰ درصدی ایران پاسخ و مقابله با خباثت بود، شما نمی‌توانید جنایت کنید، ما دست شما را می‌بریم و با جایگزین کردن سانتریفیوژ‌های IR۶ به جای IR۱ و غنی سازی ۶۰ درصدی دو دست شما را زدیم.

به گزارش «انتخاب»، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت تاکید کرد: مردم ما بدانند اگر روزی علیه ملت ما توطئه کردند و اگر صهیونیست‌ها علیه ما اقدامی انجام دهند، پاسخ خواهیم داد و اولین اقدام ما این بود که اگر IR۱ را دچار مشکل کردند، IR۶ را جایگزین آن کردیم.

روحانی تاکید کرد: شما می‌خواهید در مذاکرات دست ما خالی باشد، اما ما با دست پر در مذاکرات حاضر می‌شویم و به جای غنی سازی ۶۷/۳ درصدی، غنی سازی ۶۰ درصد انجام می‌دهیم، اما در عین حال فعالیت ما صرفا و قطعا صلح آمیز و همچنان تحت نظر آژانس خواهد بود.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه چرا از مذاکرات می‌ترسیم و از حرف زدن فرا می‌کنیم، گفت: ما قدرتمند هستیم و ضعیف نیستیم، با آمریکا مذاکره می‌کنیم و او را سرجایش می‌نشانیم همانطوری که قبلا هم این کار را کرده ایم، ما منطق قوی برای مذاکره داریم و می‌توانیم دشمن را مجاب کنیم.

روحانی در ادامه با بیان اینکه انتخابات روز بسیار مهمی برای کشور و مردم است و مشارکت بالا بسیار اهمیت دارد، گفت: هیچ جناح و فردی حق ندارد معیشت مردم را برای انتخابات به گروگان بگیرد.

رئیس جمهور لازمه رسیدن به «یُسر» و آسایش و گشایش را پایان جنگ اقتصادی و تحریم ظالمانه دشمنان دانست و گفت: باید دست ظالمی که زندگی مردم را حتی در تهیه واکسن و مواد غذایی به گروگان گرفته، قطع کنیم. بعضی‌ها می‌گویند دست ظالم باید قطع شود، منتها مثلاً خوب نیست در اردیبهشت و خرداد انجام شود، و اگر مثلا به تیرماه برسیم ایرادی ندارد. در حالی که باید دست ظالم را فوراً قطع کرد و اگر یک ساعت هم زودتر بتوانیم این کار را بکنیم، باید این کار را انجام دهیم.

روحانی گفت: چرا ما از مذاکرات و از حرف زدن می‌ترسیم؟ مگر قرآن نمی‌گوید با کفار هم جدال احسن کنیم، ما قدرتمند هستیم، خودمان را ضعیف نبینیم، فکر نکنید ما ضعیف هستیم. ما قدرتمند هستیم حتی با آمریکا هم مذاکره کنیم. همانطور که در برجام مذاکره کردیم و او را سر جای خودش نشاندیم. ما توانمند هستیم اینقدر روی توان ما شک نکنید. چه کسی گفته در مذاکره با ابرقدرت ناتوان هستیم.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: ملت ایران در عرصه تولید، تکنولوژی‌های پیشرفته، قدرت نرم و مذاکره هم توانمند است، چرا که دارای منطق قوی هستیم که می‌توانیم با آن دشمن را سر جای خود بنشانیم.

روحانی خاطر نشان کرد: مگر عراق با ما هشت سال جنگ نکرد و صدام و صدامیان این همه کشتار و ظلم و جنایت نکردند، اما یک زمانی هم که لازم شد مذاکره کنیم امام اجازه مذاکره داد لذا در شهریور سال ۶۷ مذاکره با عراق را در ژنو شروع کردیم و مذاکره ۲ سال ادامه داشت و با آن آدم قدار، با آن آدمی که آن همه در ایران کشتار کرد، مذاکره کردیم؛ لذا هر کسی می‌خواهد باشد، با مذاکره مشکل نداریم و با منطق خودمان مذاکره می‌کنیم.

رئیس جمهور افزود: بنابراین از مذاکره وین نترسید بعضی‌ها می‌ترسند، نگران هستند که مثلا این مذاکره زود به نتیجه برسد و فوری تحریم برداشته شود، مثلا در انتخابات مشکل پیدا کنند اینطوری هم که نیست، مذاکره پیچیدگی‌های خودش را دارد اینقدر نگران نباشیم.

روحانی خاطرنشان کرد: عجله‌ای هم برای مذاکره نداریم و این وابسته به طرف مقابل است ما آماده ایم و حرف ما هم روشن است می‌گوییم آمریکا باید به همان شرایط سالی که برجام را امضا کردیم یعنی به تیر ماه ۹۴ برگردد و همان توافقی که داشتیم را بر مبنای قطعنامه ۲۲۳۱ آن اجرا کنیم لذا حرف ما روشن است به محض اینکه آمریکا اجرا کرد و مشاهده کردیم که درست است و عملیاتی است ما هم بلافاصله به همه تعهدات خود برمی‌گردیم.

روحانی خاطر نشان کرد: آن‌هایی که می‌خواهند نسبت به فعالیت صلح‌آمیز و قانونی ایران اخلال ایجاد کنند در پاسخ آن‌ها ما باز هم در چارچوب قانون عمل می‌کنیم و اگر صهیونیست‌ها علیه ملت ایران اقدامی انجام دهند قطعاً پاسخ خواهیم داد و اولین پاسخ را هم دریافت کردند و هر دو دست آن‌ها را قطع کردیم، اما در عین حال فعالیت ما قطعاً و صرفاً صلح‌آمیز است و تحت نظر آژانس بین‌المللی اتمی است.

رئیس جمهور افزود: هر زمان که طرف مقابل به تعهدات خود برگردد همان روز به عین برجام برمی‌گردیم، به شرط آنکه در عمل ببینیم که عمل به این تعهدات واقعی است و آن را راستی‌آزمایی کنیم و این هم زمان نمی‌برد، چون بعضی‌ها بلد نیستند، حرف‌هایی می‌زنند این در حالی است که ما شرایط راستی‌آزمایی را طراحی کردیم و می‌دانیم که زمان زیادی نمی‌برد. اینکه وزیر نفت اعلام کند که می‌تواند نفت را بفروشد و رئیس بانک مرکزی بگوید که قادر است از جابجایی پول را براحتی انجام دهد، زمان زیادی نمی‌برد و وقتی واقعاً و در عمل به تعهدات عمل شود بلافاصله به تعهدات خود برمی‌گردیم.

روحانی اظهار داشت: مسیری که امروز آن را اتخاذ کردیم، مسیری است که مردم آن را می‌خواهند. رئیس جمهور منتخب مردم است و ۲۴ میلیون رأی و ۷۳ درصد مردم که در انتخابات شرکت کردند با رئیس جمهور و دولت حرف می‌زنند و دولت نظر و خواست مردم را تا روز و لحظه آخر اجرا می‌کند.

رئیس جمهور گفت: همانطور که در ماه اول عمل کردیم در ماه آخر هم عمل می‌کنیم. تحریم را در ۱۰۰ روز اول شکستیم، بگذارید در ۱۰۰ روز آخر یک بار دیگر هم می‌شکنیم، دست ما را باز بگذارید مشکلی نداریم و این کار را انجام می‌دهیم.

روحانی گفت: قرار ما در دولت این است که تا لحظه آخر فعالیت کنیم و در این راستا همه پنج‌شنبه‌ها افتتاح‌های مهمی خواهیم داشت و در بخش آب و برق تا مردادماه ۱۷۳ طرح مهم از جمله ۵ سد ملی افتتاح خواهیم کرد.

رئیس جمهور تصریح کرد: چارچوب مذاکرات را مقام معظم رهبری به خوبی و روشنی مشخص کردند و در همان چارچوب فعالیت خود را ادامه می‌دهیم. طرف بدهکار ما عمدتاً آمریکاست و اگر به تعهدات برگردد و دست از تحریم بردارد، خواهد دید که بعد از راستی‌آزمایی به کلیه تعهدات خود باز خواهیم گشت.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برکات و فضایل ماه مبارک رمضان، این ماه را ماه برکت و مغفرت توصیف کرد و گفت: رمضان ماهی است که در آن همه درب‌های بهشت باز می‌شود و همه درب‌های جهنم بسته است و در این ماه همه باید احساس کنیم که در فضای معنوی قرار داریم.

رئیس جمهور گفت: ماه رمضان، ماهی است که در آن احساس امنیت و آرامش می‌کنیم و همه از سخن ناروا، تهدید و توهین دوری می‌کنند و به تعبیری ماه خوبی‌ها، احسان و رحمت است.

روحانی با بیان اینکه اساس اسلام، صلح و نیکی است، گفت: امسال مردم ایران و مردم بسیاری از کشور‌های جهان با موج جدید بیماری، مواجه شدند، لذا همه باید به همدیگر کمک کنیم و امروز وقت شعار و سخنرانی نیست، بلکه زمان عمل است و با اجرای اصول بهداشتی بایستی ضمن مقابله با شیوع ویروس به بخش کادر و درمان که بار سنگینی بر دوش دارند، کمک کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به نقش واکسن در کنترل و مقابله با ویروس کرونا، گفت: واکسن مصونیت بالایی از مرگ و میر ایجاد می‌کند و در این شرایط حفظ جان مردم در اولویت نخست قرار دارد و بایستی تلاش زیادی برای وارد کردن واکسن انجام گیرد؛ لذا شرکت‌های خصوصی مجاز هستند واکسن مورد تأیید را به هر مقداری که می‌توانند، وارد کنند.

روحانی گفت: ماه مبارک رمضان ماه احسان و نیکوکاری است و مردم در این ماه کمک‌های مؤمنانه را فراموش نکنند، چرا که ثواب و اجر آن با سایر ماه‌ها قابل مقایسه نیست.

رئیس جمهور تأکید کرد: از وزرای مربوطه به ویژه بخش اقتصادی می‌خواهم که در ماه رمضان برای رفاه و تهیه اقلام غذایی و معیشتی مردم، بیش از ماه‌های گذشته تلاش کنند و کاری کنیم که مردم در سختی نباشند؛ لذا همه وزرا بویژه بخش اقتصادی بسیج شوند تا مردم ماه رمضان را با سختی تجربه نکنند.

روحانی پرهیز از دورهمی و تردد‌های غیرضرور را مورد تأکید قرار داد و گفت: صدا و سیما و فضای مجازی باید تلاش کنند، کمبود‌ها و محدودیت‌های موجود در برگزاری مراسم مذهبی را به بهترین شکل ممکن جبران کند.