صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۰۷۵۷۱
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۱۴ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۹
 مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: ۲۵۶ نفر از سالمندان و پرسنل شاغل در مراکز اقامتی نگهداری سالمندان استان واکسن کرونا دریافت کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: ۲۵۶ نفر از سالمندان و پرسنل شاغل در مراکز اقامتی نگهداری سالمندان استان واکسن کرونا دریافت کردند.

آرزو فلاحی در حاشیه این مراسم بیان کرد: سالمندان هم در سند ملی واکسیناسیون کشوری در کنار پرسنل بهداشتی و درمانی که در خط اول مبارزه با کرونا هستند در اولویت دریافت واکسیناسیون قرار دارند.

وی از اختصاص ۲ هزار و ۷۴۹ دز واکسن کرونا در مرحله سوم از طرح ملی واکسیناسیون علیه کرونا به استان خبر داد و گفت: از این مقدار سالمندان و شاغلین فعال در مراکز اقامتی سالمندان در سه مرکز سنندج و سقز، کادر بهداشتی و درمان و بیماران خاص تحت پوشش قرار می‌گیرند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه تمهیدات لازم جهت آماده سازی امکانات محیطی و فضای لازم برای واکسیناسیون سالمندان مهیا شده است تصریح کرد: در فاز اول حدود ۲۵۶ نفر از سالمندان و پرسنل شاغل در مراکز نگهداری سقز و سنندج ( ۱۶۷ سالمند و ۸۹ نفر پرسنل) که زیر پوشش بهزیستی در سه مرکز اقامتی نگهداری می شوند، واکسنشان را دریافت می کنند.

وی ادامه داد: سالمندان پس از ترزیق واکسن کرونا هر ۶ ساعت یکبار به مدت ۲۴ ساعت و بعد به صورت روزانه تا یک هفته تحت نظر بوده و قرنطینه می شوند تا آمادگی بدنی کامل کسب کنند.

دکتر فلاحی با اشاره به اینکه تزریق عادی هم می تواند عوارض داشته باشد که بیشتر از استرس و کهولت سن ایجاد می شود، ادامه داد: بر این اساس پس از واکسینه شدن سالمندان، بلافاصله مراقبت های پزشکی آغاز می شود لذا هماهنگی لازم در خصوص معرفی بیمارستان‌های معین و متخصصین آنکال جهت موارد اعزامی احتمالی در راستای عوارض تزریق واکسن انجام شده است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: تزریق دز دوم افراد واکسینه شده بعد از چهار هفته تکرار خواهد شد.

طبق اظهارات دکتر فلاحی، کسانی که واکسن کرونا دریافت می‌کنند باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و همچنان فاصله اجتماعی را حفظ نمایند، چون تزریق واکسن هنوز فراگیر نشده است بر این اساس ممکن است موجب انتقال بیماری شود به خصوص در مورد ویروس های جهش یافته این موضوع جدی تر است.

گفتنی است؛ همواره با شیوع ویروس کرونا از یک سال گذشته تاکنون، سالمندان به عنوان قشر آسیب پذیر در مقابل کرونا بیشترین نگرانی از فوت را در جامعه ایجاد کرده و خانواده ها مراقبت های ویژه ای را برای آنان در نظر گرفته اند و چه بسا به رغم رعایت پروتکل‌های بهداشتی دقیق، مبتلا شده و نتوانستند در مقابل کرونا مقاومت کنند.

و اما با آغاز واکسیناسیون امید تازه ای در کالبد جامعه دمیده شده به شرطی که تا زمان تزریق مردم دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت و چند ماه آینده را یکی از حساس ترین دوران زندگی خود و نزدیکان قلمداد کنند، تا ضمن کاهش شیوع و ابتلا به کرونا فوتی های ناشی از این بیماری هم کاهش یابد.

ایسنا