پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : برخی متخصصان سازمان جهانی بهداشت (WHO) نسبت به علائم پس از بیماری کووید-۱۹ هشدار داده اند با این توصیه که درمان بیماری باید دقیق تر انجام شود.
از آنجا که تعداد موارد جهانی ابتلا به بیماری کووید-۱۹ از ۱۱۴ میلیون نفر فراتر رفته و فرآیند واکسیناسیون در سراسر جهان در حال انجام است، برخی از کارشناسان سازمان جهانی بهداشت نسبت به خطرات علائم پس از بهبودی بیماری کووید-۱۹ هشدار دادند.
"هانس کلوگه" مدیر بخش اروپایی سازمان جهانی بهداشت گفته است که از هر ۱۰ بیمار کووید-۱۹ از میان ۳۸ میلیون مورد ثبت شده در اروپا از زمان آغاز همه گیری، یک نفر پس از گذشت ۱۲ هفته و حتی برای مدت زمان بیشتری احساس کسالت دارد.
کلوگه گفت: این مساله که پیامدهای شدید اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی و شغلی در پی دارد برای سازمان جهانی بهداشت در اولویت است و افرادی که بهبود پیدا می کنند هنوز تصوری از علائم ناتوان کننده بیماری ندارند.
"مارتین مک کی" استاد دانشکده بهداشت و طب گرمسیری لندن، علائم پس از بیماری کووید-۱۹ را به صورت ترکیبی از علائم همپوشانی از جمله درد قفسه سینه و عضلات، خستگی، تنگی نفس و آنچه بیماران به عنوان مه مغزی از آن شکایت دارند، توصیف کرده است.
مک کی افزود: کروناویروس نه تنها باعث ذات الریه می شود بلکه به سایر قسمت های بدن از جمله قلب و عروق خونی، مغز و کلیه ها نیز حمله می کند.
به نقل از گلوبال تایمز، نتیجه یک مطالعه علمی که به طور مشترک توسط برخی از متخصصان بیماران تنفسی در چین و در ماه ژانویه در مجله لنست منتشر شد، نشان داد: بیش از ۷۰ درصد از ۱۷۳۳ بیمار کووید-۱۹ شش ماه پس از شروع علائم هنوز حداقل یک علامت از بیماری را دارند و شایعترین آنها خستگی یا ضعف عضله و اختلالات خواب است.
ایسنا