صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۰۳۸۷۱
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۹ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
با وجود تنش میان دو کشور، چین در سال ۲۰۲۰ میلادی به بزرگترین شریک تجاری هند تبدیل شده است.تابستان سال گذشته میلادی این دو کشور درگیری‌های خونباری در مناطق مرزی داشتند و دولت هند هم در پی این درگیری‌ها بیش از ۲۰۰ اپلیکیشین چینی نظیر تیک‌تاک و "وی‌چت" را برای این کشور"خطرناک" خواند و آنها را ممنوع اعلام کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بی بی سی: با وجود تنش میان دو کشور، چین در سال ۲۰۲۰ میلادی به بزرگترین شریک تجاری هند تبدیل شده است.

تابستان سال گذشته میلادی این دو کشور درگیری‌های خونباری در مناطق مرزی داشتند و دولت هند هم در پی این درگیری‌ها بیش از ۲۰۰ اپلیکیشین چینی نظیر تیک‌تاک و "وی‌چت" را برای این کشور"خطرناک" خواند و آنها را ممنوع اعلام کرد.

اما هیچکدام از اینها باعث نشد که با وجود آمریکا، چین خود را به بزرگترین شریک تجاری هند تبدیل نکند.

بر اساس آمارهای رسمی حجم مبادلات تجاری این دو کشور در سال گذشته میلادی به نزدیک ۷۸ میلیارد دلار رسید.

هر چند این رقم در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی (۸۵/۵ میلیارد دلار) کمتر است اما بنابر اعلام وزارت بازرگانی هند، همین رقم کافی بوده تا چین را در رتبه اول فهرست شرکای تجاری هند قرار دهد.

در سال گذشته میلادی که جهان شاهد آغاز همه‌گیری ویروس کرونا بود، تجارت جهانی به شدت افت کرد؛ هر چند تقاضای بسیار بالایی برای تجهیزات پزشکی و اقلام مرتبط برای حفاظت شخصی در برابر ابتلا به کرونا وجود داشت.

هند البته در تلاش بود با تکیه بر توان خود حجم تجارت با چین را کاهش دهد؛ اما این کشور در زمینه‌هایی نظیر ماشین‌‌آلات سنگین، تجهیزات مخابراتی و لوازم خانگی تا حد بسیار زیادی به واردات از چین وابسته است.

در سال گذشته میلادی ارزش کلی واردات هند از چین ۵۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بود؛ که این رقم از مجموع واردات این کشور از آمریکا و امارات متحده عربی بیشتر بود.

ایالات متحده آمریکا و امارات بعد از چین بزرگترین شرکای تجاری هند محسوب می‌شوند.

یکی از دلایل اصلی بالا ماندن حجم واردات هند از چین ارزانی قیمت تمام شده کالاهاست که با حجم کافی و در زمان کوتاهی می‌تواند به این کشور برسد؛ در صورتیکه واردات هند از کشورهای دیگر ممکن است مقرون به صرفه نباشد و در عین حال همه اقلام به سادگی در دسترس یا در حجم مطلوب نباشند.

چین البته فقط بزرگترین شریک تجاری هند نیست؛ در سال گذشته میلادی این کشور با کنار زدن آمریکا به بزرگترین شریک تجاری اتحادیه اروپا هم تبدیل شد.

حجم تجاری میان چین و اتحادیه اروپا پارسال به ۷۰۹ میلیارد دلار رسید؛ حجم کلی مبادلات تجاری اتحادیه اروپا با ایالات متحده در سال ۲۰۲۰ میلادی ۶۷۱ میلیارد دلار بود.

چین تنها اقتصاد بزرگ دنیا بود که در سال گذشته میلادی رشد اقتصادی را در دوران رکود تجربه کرد؛ بیشتر صادرات چین به اتحادیه اروپا شامل اقلام پزشکی و تجهیزات الکترونیکی بود.

صندوق بین‌المللی پول نرخ رشد اقتصادی چین در سال گذشته را- بر اساس آخرین به روز رسانی خود که در ماه ژانویه منتشر کرد- ۲/۳ درصد تخمین زده است.

در سه ماهه اول سال گذشته میلادی (۲۰۲۰) اقتصاد چین به دلیل تعطیلی کسب و کارها با سرعتی کم سابقه و معادل ۶/۸ درصد کوچک‌تر شد ولی به تدریج این روند بهبود یافت.

در دو دهه اخیر، چین شاهد رشد میانگین سالانه ۹ درصد بوده است.