صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۰۳۰۸۱
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۱ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۹
نتیجه پژوهش دو دانشگاه انگلیسی و چینی:
تحقیقات پژوهشگران انگلیسی نشان می‌دهد که ترکیب واکسیناسیون و فاصله‌گذاری اجتماعی می‌تواند روشی کارآمد برای پیشگیری از موج‌های آتی کووید-۱۹ باشد و نیاز به خانه‌نشینی را برطرف کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تحقیقات پژوهشگران انگلیسی نشان می‌دهد که ترکیب واکسیناسیون و فاصله‌گذاری اجتماعی می‌تواند روشی کارآمد برای پیشگیری از موج‌های آتی کووید-۱۹ باشد و نیاز به خانه‌نشینی را برطرف کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از وب‌سایت رسمی دانشگاه ساوت‌همپتون، پژوهش جدیدی نشان می‌دهد که ترکیب برنامه‌های واکسیناسیون و قوانین سختگیرانه فاصله‌گذاری اجتماعی می‌تواند بدون نیاز به خانه‌نشینی مردم، از اوج گرفتن کووید-۱۹ پیشگیری کند.

پژوهشگران "دانشگاه ساوت‌همپتون"(University of Southampton) انگلستان با همکاری پژوهشگران "دانشگاه چینی هنگ کنگ"(CUHK)، از داده‌های مربوط به موقعیت جغرافیایی تلفن همراه و داده‌های مربوط به همه‌گیری کروناویروس استفاه کردند تا تاثیر بالقوه واکسیناسیون و فاصله فیزیکی بر انتقال ویروس را شبیه‌سازی کنند. آنها با استفاده از این روش، به پیش‌بینی تاثیر ترکیب متفاوتی از روش‌های مداخله، بر شهرهای دارای تراکم پایین، متوسط و بالا پرداختند.

تاثیر فاصله‌گذاری اجتماعی بر تجدید فعالیت کووید-۱۹ در آینده، تا حدود زیادی بر شدت اقدامات صورت گرفته، تراکم جمعیت، در دسترس بودن واکسن در مناطق جغرافیایی و زمان بستگی دارد.

پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند که ترکیب برنامه‌های واکسیناسیون و فاصله‌گذاری فیزیکی در بیشتر شهرها، برای پیشگیری از تجدید فعالیت کروناویروس کافی خواهد بود و نیاز به محدود کردن تحرک جمعیت را برطرف می‌سازد.

به گفته پژوهشگران، شهرهایی که تراکم جمعیت آنها متوسط و بالا است، هم به واکسیناسیون و هم به فاصله‌گذاری اجتماعی نیاز خواهند داشت تا پیش از رسیدن به ایمنی همگانی، از شدت گرفتن موج شیوع کووید-۱۹ در آنها پیشگیری شود. از سوی دیگر، شهرهای کم‌جمعیت که واکسیناسیون موثر در آنها انجام شده است، انتقال کووید-۱۹ را به طور کامل و بدون نیاز به فاصله‌گذاری اجتماعی مختل خواهند کرد. بدین ترتیب، نیاز به قرنطینه کامل و ماندن در خانه، در هیچ شهری مورد نیاز نخواهد بود.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهند که مداخلات سختگیرانه‌ای که برای زمان کوتاهی اجرا می‌شوند، ممکن است کارآمدتر از انواع ملایم‌تر آن باشند که به زمان زیادی نیاز دارند.

"شنگجی لای"(Shengjie Lai)، از پژوهشگران این پروژه گفت: پژوهش ما، یک چارچوب و مجموعه‌ای از خروجی‌ها را فراهم می‌کند که سیاست‌گذاران و مقامات حوزه سلامت می‌توانند آنها را برای شناسایی سطح مناسبی از مداخلات به کار ببرند و از شیوع کووید-۱۹ پیشگیری کنند. اگرچه داده‌های این پژوهش از چین به دست آمده‌اند اما روش‌ها و یافته‌های ما می‌توانند در شهرهای سراسر جهان که سطح مشابهی از تراکم جمعیت و الگوهای اجتماعی را دارند، کاربرد داشته باشند.

پروفسور "اندی تاتم"(Andy Tatem)، از پژوهشگران این پروژه گفت: پژوهش‌های پیشین، فرض را بر این گذاشته‌اند که با کاهش تحرک افراد، ارتباطات اجتماعی نیز به تناسب آن کاهش می‌یابد اما لزوما این‌گونه نیست و نیاز فوری به درک این عوامل وجود دارد؛ بنابراین می‌توانیم به تنظیم مداخلات بپردازیم و جوامع را با روشی ایمن بازگشایی کنیم.

این پژوهش، در مجله "Nature Human Behaviour" به چاپ رسید.